Koken met kids: quiche met tomaat feta en courgette

REGIO. Vandaag is het een beetje een vreemde zondag vind ik. Het is grijs, een beetje dreigend zelfs, maar je voelt dat er iets in de lucht hangt. Mensen kruipen op de fiets, trekken hun loopschoenen aan of gaan goed ingepakt wandelen in bossen en polders. Het is net alsof iedereen wil zeggen: "Het is goed geweest, het is tijd dat het lente wordt!" En het is ook zo he, laat ons eerlijk zijn. We klagen dikwijls dat we geen winters meer hebben maar dit jaar zijn we op winters gebied toch verwend geweest. Nu moeten we nog een paar weken een periode van twijfelweer overbruggen en de zon is terug. Onderstaand receptje is ook zo'n twijfel-geval. Het is een hartige taart maar de ingrediënten geven een onmiskenbare knipoog naar de zomer!

ingrediënten:

1 bladerdeeg

1 ui

1 courgette

1 blok feta

kleine tomaatjes

room

2 eieren

1 kalkoenfilet

provencaalse kruiden

peper en zout

 

bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200°.

Snipper de ui en snij de courgette in blokjes. Laat wat olie in een pan warmen en stoof de ui en de courgette aan.

Kalkoenfilet in dunne reepjes snijden, in een pan doen en bruinbakken.

Klop ondertussen de room en de eieren los. Mengsel goed kruiden met peper en zout en provencaalse kruiden.

Rol de bladerdeeg open in een bakvorm en doe hierin de aangestoofde groenten en de reepjes. Alles goed mengen. Overgiet met het room-ei mengsel.

Snij nu de tomaatjes doormidden en verkruimel de feta kaas. bedek de taart met de halve tomaatjes en de feta. Bestrooien met nog een beetje provencaalse kruiden.

Steek alles 30 minuten in de oven en de taart is klaar. (kl)

Meer recepten op: koken-met-kids.be