Koken met kids: quiche met tomaat feta en courgette

REGIO. Vandaag is het een beetje een vreemde zondag vind ik. Het is grijs, een beetje dreigend zelfs, maar je voelt dat er iets in de lucht hangt. Mensen kruipen op de fiets, trekken hun loopschoenen aan of gaan goed ingepakt wandelen in bossen en polders. Het is net alsof iedereen wil zeggen: "Het is goed geweest, het is tijd dat het lente wordt!" En het is ook zo he, laat ons eerlijk zijn. We klagen dikwijls dat we geen winters meer hebben maar dit jaar zijn we op winters gebied toch verwend geweest. Nu moeten we nog een paar weken een periode van twijfelweer overbruggen en de zon is terug. Onderstaand receptje is ook zo'n twijfel-geval. Het is een hartige taart maar de ingrediënten geven een onmiskenbare knipoog naar de zomer!

ingrediënten:

1 bladerdeeg

1 ui

1 courgette

1 blok feta

kleine tomaatjes

room

2 eieren

1 kalkoenfilet

provencaalse kruiden

peper en zout

 

bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200°.

Snipper de ui en snij de courgette in blokjes. Laat wat olie in een pan warmen en stoof de ui en de courgette aan.

Kalkoenfilet in dunne reepjes snijden, in een pan doen en bruinbakken.

Klop ondertussen de room en de eieren los. Mengsel goed kruiden met peper en zout en provencaalse kruiden.

Rol de bladerdeeg open in een bakvorm en doe hierin de aangestoofde groenten en de reepjes. Alles goed mengen. Overgiet met het room-ei mengsel.

Snij nu de tomaatjes doormidden en verkruimel de feta kaas. bedek de taart met de halve tomaatjes en de feta. Bestrooien met nog een beetje provencaalse kruiden.

Steek alles 30 minuten in de oven en de taart is klaar. (kl)

Meer recepten op: koken-met-kids.be

 

Lees ook:

Koken met kids: 1 jaar het MAS

MELSELE. Deze week neem ik jullie graag mee 'over het water' naar Antwerpen want ik ben met de kinderen op bezoek geweest bij het MAS. Het 'nieuwe' Museum Aan de Stroom dat al vanop verre afstand...

Koken met kids: Vive les crêpes!

Frankrijk is een land dat mij op één of andere manier nauw aan het hart ligt. Ik kan niet direct zeggen waarom maar het is wel zo. Ik hou van de voetbalploeg, van de muziek, van het eten en van het...

Koken met kids: vegetarische pizza

MELSELE. Vegetarisch eten is van nature niet zo mijn ding. Ik eet graag een stukje vlees of vis dus een echte vegetariër ga je van mij niet maken maar toch komt er bij ons af en toe iets vegetarisch op het...

Koken met kids: Koninginnedag

MELSELE. 30 april is voor elke Nederlander dé feestdag van het jaar. Zowieso is het een nationale feestdag in Nederland maar het is meer dan dat. Iedereen maar dan ook iedereen doet er aan mee. Het...

Koken met kids: smurfentaart

Eerstdaags is het weer zover: Koken met Kids is jarig. Groot feest natuurlijk! Hoewel, de laatste jaren is het met een dubbel gevoel dat ik mijn verjaardag vier. Ooit zei iemand eens tegen mij dat...