Wase zegeviert in het Groenen Hoek-bad te Antwerpen 

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase waterpoloclub Wase mikt op een plaats in de top 5 van het klassement. Dat is enkel haalbaar als er punt gesprokkeld worden. Meer motivatie had de ploeg van coach Guy Daelman niet nodig. Dankzij Andres D’Hooghe, Andrey Babak en Bob D’Eer liepen de Waaslanders in Antwerpen in de eerste periode uit tot 0-3. In het tweede kwart sloeg Antwerpen terug en kwamen halfweg de wedstrijd langszij te komen tot 4-4.

 

Lees meer...

Kinderen tussen 8 en 12 jaar leren gratis zeilen

OOST-VLAANDEREN. Decathlon, Wind & Watersport Vlaanderen en Tribord Kids on Tour laten kinderen tussen 8 en 12 jaar gratis deelnemen aan een initiatie van een halve dag in de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen. In Oost-Vlaanderen gebeurt dat op 23 april in Berlare en op 30 april in Heusden.

 

Lees meer...

Wase overklast Oostende in concurrentieslag

SINT-NIKLAAS. Na twee ex-aequo’s de afgelopen weken moest Wase tegen directe concurrent Oostende de zege pakken om zich in de top 5 te kunnen handhaven. Beide ploegen stonden immers op een gedeelde vijfde plaats met 15 punten. Wase nam een vliegende start en kon dankzij Bob D’Eer, Mathias Onbekent en Andrey Babak snel uitlopen tot 4-0. Oostende kon enkel op de valreep van de eerste periode tegenscoren zodat er werd gerust met een 4-1 voorsprong.

 

Lees meer...

Wase zet ambities kracht bij met inkomende transfers

SINT-NIKLAAS. Nu de coronamaatregelen worden versoepeld beginnen ook sportclubs als de Wase Waterpolo aan een terugkeer te denken. Door de coronacrisis werd de competitie vorig seizoen abrupt beëindigd en dus kan Wase zich focussen op het nieuwe seizoen 2020-2021. De club hoopt opnieuw een mooi visitekaartje af te leveren binnen de Belgische Super League. 

 

Lees meer...

Wase op zucht van zege tegen Leuven

SINT-NIKLAAS.  Afgelopen weekend ontving de Sint-Niklase waterpoloclub Wase in Sinbad concurrent Leuven. De Waaslanders moesten het doen zonder sterkhouder Bob D’Eer. Wase opende sterk met doelpunten van Kristof Van Eynde en Mathias Onbekent. Leuven kon nog terug aansluiten tot 2-1 en de teneur was gezet voor deze wedstrijd. Het gemis van D’Eer bij de thuisploeg werd gevoeld en bij Leuven hadden ze ene Lukas De Keyzer in de rangen die als eenmans-voorhoede het Wase weerwerk zou slopen.

 

Lees meer...

WZK Waterpolo start dit weekend met de competities

SINT-NIKLAAS. Morgen, zaterdag 22 september, start WZK Waterpolo de nieuwe waterpolocompetitie. De eerste ploeg van de club start het seizoen in tweede nationale. Coach Guy Daelman ambieert dit seizoen een plaats binnen de top drie. De club investeert in eigen talent. Dat betekent dat spelers uit de eigen opleidingen een vaste plaats zullen krijgen in de eerste ploeg. In de jeugdcompetities treedt WZK Waterpolo aan met vijf teams.  Dit seizoen breidt de club haar zwemschool uit met een opleiding ‘watergewenning’ voor kinderen vanaf 3,5 jaar.  (mb)

 

Wase wint thriller in Calypso Brussel

SINT-NIKLAAS. Afgelopen weekend trok de Sint-Niklase waterpoloclub Wase naar Brussel, waar een ontmoeting met Calypso Brussel op de agenda stond. De eerste periode was meteen een blauwdruk van het verdere verloop van de wedstrijd: Wase scoorde en Calypso volgde steevast op de voet met een tegendoelpunt. Zo werd het 3-3 met een pak verontrustende uitsluitingen voor Wase erbovenop. Andres D’Hooghe keek tweemaal tegen een straftijd aan, evenzo voor Mathias Onbekent en Kristof Van Eynde die elk eens de strafbank mochten bezoeken.

 

Lees meer...

Wase verliest aansluiting met top vier

SINT-NIKLAAS. Nu Wase de vijfde stek te pakken had gekregen, was de thuismatch tegen Aalst de gelegenheid bij uitstek om ook op de vierde plaats jacht te beginnen maken. Maar daarvoor moesten ze wel Aalst verslagen dat met 4 punten voorsprong op die vierde plaats stond.

 

Lees meer...

Wase niet opgewassen tegen Eeklo 

SINT-NIKLAAS. Voor de Sint-Niklase club WZK (Wase) is de eerste wedstrijd van 2018 in mineur geëindigd. De concullega’s uit Eeklo, momenteel aanvoerder van de competitie, bleken een maatje te groot voor het jonge team van coach Guy Daelman. Nochtans begon Wase in eigen huis sterk aan de wedstrijd met een mooie openingstreffer van Andres D’Hooghe.

 

Lees meer...