Jonge Eli Eeckelaert blijft verbazen

TEMSE. Dankzij puike prestaties in het seizoen 2010-2011 werd de 15-jarige tafeltenniser Eli Eeckelaert gepromoveerd tot B4-speler. Afgelopen zomer bereidde de Temsenaar zich voor op het nieuwe seizoen onder begeleiding van zijn persoonlijke trainer, Zhang Dong Ying, de nummer 11 van de Belgische tafeltennistop. Sindsdien laat de jonge belofte zich opmerken in verschillende A-tornooien.

 

Lees meer...

Arne Thomas en Kurt De Coninck tafeltenniskampioenen Gemeentedag

ZWIJNDRECHT. Het tafeltenniskampioenschap van de Gemeentedag was een organisatie van TTK Zwijndrecht en werd gespeeld in hun lokaal in de Sint-Martinusschool in de Idsteinlaan. De deelnemers waren deze uit de club zelf ofschoon een oproep was gedaan om ook inwoners van buiten de club naar de tafeltenniszaal te halen. Helaas, niemand kwam opdagen. De titel bij de jeugd ging naar Arne Thomas terwijl Kurt De Coninck de beste was bij de seniors.

 

Lees meer...

Tennisen bij tennisclub Ter Poorte

TEMSE. Bij tennisclub Ter Poorte worden de komende verschillende tornooien gespeeld. Op zondag 26 juni starten om 17 uur de finales enkeltornooi Ter Poorte. Op zaterdag 2 juli staat de VTV Tienertoer op de agenda. Dat is een voorbereiding op jeugd- en enkeltornooien voor tieners. Tot slot staat op zondag 3 juli de VTV Kidstoer op de agenda. 

 

Lees meer...

Tennisclub Ter Poorte zet zomertornooi goed in

Image
A-speler Stefan Wauters tijdens de finale tegen Jeroen Masson. Wauters won.
TEMSE. Tennisclub Ter Poorte telde op haar enkeltornooi 215 inschrijvingen een goed gevulde tornooitabel. Door het zonnige weer werden alle wedstrijden in open lucht gespeeld. Door het grote aantal inschrijvingen in de hoogste reeksen, werden er al vanaf de derde tornooidag Heren 1 en Dames 1 wedstrijden gespeeld, wat spectaculair tennis gaf.

 

Lees meer...

Heren Tennisclub Ter Poorte kampioen

TEMSE.  De afdeling 'Heren 5' van de club werd zondag interclubkampioen na de zege tegen Standaard Wetteren. Dat betekende voor Ter Poorte een mooie afsluiting van het seizoen. De kampioenen zijn Amir Sjavaev, Sam Cools, Sam De Laet en Geert De Pauw. 

 

Lees meer...

Opnieuw Tennis Foot Cup op grasvelden van Sporting Lokeren

Image
Voetbaltennis is een bijzonder plezante sport die vooral na het voetbalseizoen in de smaak valt bij voetballers uit alle afdelingen. Maar ook de jeugd krijgt nu de kans om het te spelen en voor velen zal dat ook ‘om het te leren’ zijn.
LOKEREN. De Flanders Tennis Foot Cup viert op 5 en 6 juni zijn vijfde verjaardag. Twee dagen lang komen goeie en minder goeie voetballers langs op de kunstgrasvelden van Sporting Lokeren om zich te amuseren met tennisvoetbal. Net als de voorbije jaren liepen de inschrijvingen vlot binnen. Van een succes gesproken, maar ja wie al eens tennisvoetbal speelde weet wel dat het bijzonder prettig sporten is. Wie nu nog wil deelnemen aan deze editie is eigenlijk te laat want het vooropgestelde aantal van 60 teams bij de volwassen werd enkele weken terug al gehaald. Bij de jeugd op zondag zullen 12 teams deelnemen aan de eerste editie.

 

Lees meer...

Joke De Langhe tweevoudig Belgisch kampioen badminton

ZWIJNDRECHT. Joke De langhe (BC Zwijndrecht) werd afgelopen weekend tweevoudig Belgisch kampioen voor de jeugd in Kortijk. Ze won samen met Stein bondroit van Lokerse het gemengd dubbel en met Laura Poelmans van Smash het Dames dubbel in de categorie -11. Joke De Langhe speelde eveneens de finale in het enkelspel -11 maar daar bleek de Waalse Clara Lassaux te sterk. Trainer Luc Geeraert toonde zich tevereden over de prestaties van z'n pupil.

 

Lees meer...

A-ploeg TTC Sint-Pauwels naar landelijke afdeling

SINT-PAUWELS. De A-ploeg van tafeltennisclub Sint-Pauwels heeft op zaterdag 27 maart haar weddstrijd tegen Zomergem B gewonnen met 16-0. De overwinning betekent dat de Waaslanders kampieoen zijn in Eerste Provinciale en volgend seizoen promoveren naar de landelijke afdeling.

 

Lees meer...

Waaslanders naar de Fed Cup België - USA

REGIO. Het Wereldtennis heeft de interesse in gans Vlaanderen in de greep genomen. Op zaterdag 5 en zondag 6 februari telkens om 13.30 in het Antwerpse Sportpaleis organiseren VTV en Golazo sports in de Fed Cup de strijd België tegen de Verenigde Staten. Het is de eerste wedstrijd in de Wereldgroep.Ons land brengt daarvoor een team in de strijd dat fantastisch mag genoemd worden. Een dream-team.

 

Lees meer...

Wase tennisclubs krijgen label 'Jeugdvriendelijke tennisclub'

Image
Zo'n 166 tennisclubs kregen een label 'Jeugdvriendelijke tennisclub 2009-2010'.
TEMSE. De Vlaamse Tennisvereniging (VTV) sloot het tennisjaar met uitreiken van de nieuwe labels het VTV-jeugdfonds. Zo’n 166 tennisclubs kregen het label ‘Jeugdvriendelijke tennisclub 2009-2010’, waaronder de Temse tennisclub Ter Poorte, de Lokerse tennisclub Reinaert, TC Zaffelaere, de Wase Tennisclub, TC Wachtebeke, SOKS Rupelmonde en De Zilveren Klomp. Samen met het kwaliteitslabel krijgen de clubs een toelage voor hun jeugdwerking.

 

Lees meer...