Klauwaerts maken zich klaar voor World Cup schermen

SINT-NIKLAAS. Schermgilde de Klauwaerts organiseert midden maart voor de zesde keer de SGK Ladies World Cup. Het is één van de vijf World Cups die jaarlijks wereldwijd worden georganiseerd. Voor de Klauwaerts is de cup de ideale manier om de Belgen kennis te laten maken met de schermsport. 

 

Lees meer...

Rapid Temse wil groeien met 100 extra spelers per jaar

TEMSE. Hockeyclub Rapid Temse trekt volop de kaart van groei. Tegen 2025 wil de club groeien van zo’n 500 naar 800 leden. Om dat doel te bereiken wil de club volop inzetten om jongere generaties aan te trekken. Zo zullen de komende jaren gemiddeld vijf extra jeugdploegen opstarten. Door de startleeftijd te verlagen naar vier jaar wil de club de enerzijds de instroom verzekeren en anderzijds inspelen op de vraag van jonge ouders. Daarnaast werft de club twee nieuwe beroepstrainers aan. 

 

Lees meer...

Dries Snellings en Jorgi Vermeiren Vice Europees Kampioen Ju Jitsu 2022

SINT-NIKLAAS. Dries Snellings en Jorgi Vermeiren van sportclub Shouri namen begin april deel aan het EK Ju Jitsu in Kreta. Daar vocht het duo in de categorie U21 mannen en zetten ze een mooie prestatie neer. Ze wonnen hun eerste gevecht tegen een Grieks koppel. Ze verloren hun tweede wedstrijd tegen een Sloveens koppel. Omdat ze hun derde wedstrijd tegen een Roemeens koppel wonnen, geraakte het Sint-Niklase duo in de finale. 

 

Lees meer...

Team CB krijgt trofee voor tornooi in Spanje

SINT-NIKLAAS. Zaalvoetbalclub Team CB uit Belsele heeft vrijdagavond een trofee gekregen voor een gewonnen tornooi in het Spaanse Bilbao eerder dit jaar. De trofee kreeg een plaatsje in de kantine van sporthal De Klavers, waar ook de uitreiking plaatsvond. 

 

Lees meer...

Olympisch kampioene Nina Derwael traint jongeren

REGIO. Twintig jonge gymnasten van over heel Vlaanderen kregen dit weekend een wel heel speciale training in de Gentse Topsporthal. De 10- tot 14-jarigen, waaronder enkele enthousiaste Waaslanders, kregen hun training van regerend olympisch kampioene Nina Derwael. Dat Derwael voor een dag zelf zo’n training leidde, was een initiatief van haar sponsor vdk Bank. 

 

Lees meer...

40ste Internationaal kickbokstornooi in Beveren

BEVEREN. Na de verplichte coronapauze start ook Contact Karate Beveren alle activiteiten opnieuw op. Momenteel is het alle hens aan dek om een coronaproof editie te organiseren van de Flanders International Kickboxing Cup.  Het is de 40ste editie en dus een jubileumeditie. De club verwacht op zaterdag 25 en zondag 26 september honderden internationale kickboksers die in het Koninklijk Atheneum in Beveren zullen strijden voor een podiumplaats. 

 

Lees meer...

Atleten Shouri scoren op WK ju jitsu in Abu Dhabi

SINT-NIKLAAS. Dries Snellings en Jorgi Vermeiren van Ju Jitstuclub Shouri hebben hun rol als ambassadeur goed vervuld op het WK ju jitsu duo systems 2022 Abu Dhabi. Het duo vertrok op 1 november naar Abu Dhabi om er vrijdag hun wedstrijden in de categorie U21 af te werken. 

 

Lees meer...

Dries Snellings en Jorgi Vermeiren behalen brons op WK in Abu Dhabi 

SINT-NIKLAAS. De jonge Sint-Niklazenaren Dries Snellings (17) en Jorgi Vermeiren (16), beiden actief bij ju-jitsuclub Shouri VZW, werden een jaar geleden geselecteerd voor het Belgische Team voor de competitievorm duo systems in de categorie U18 heren. Beiden deden mee aan het EK in Kreta op 25 oktober en het WK in Abu Dhabi op 17 november 2019. 

 

Lees meer...