Koken met kids: ajuinsoep

MELSELE. Zondag 19 februari vieren we met zijn allen weer carnaval. Het is te zeggen, bijna met zijn allen. Met grote zekerheid kunnen we zeggen dat in Aalst, Ninove, Halle, enz. grote vieringen zullen zijn. Maar voor de rest? Toen ik aan dit artikel begon wou ik een verslag maken over carnaval in het Waasland. Ik weet dat er ook hier gevierd wordt, alleen... er is bijzonder weinig van terug te vinden. Misschien is het een goed idee om als carnavalist uit het Waasland in de commentaren te zetten waar en wanneer jullie vieren. Op die manier krijgt jullie stoet of viering misschien meer aandacht.

Terug naar Aalst dan maar want laat ons eerlijk zijn, dat is nog steeds de meest bekende. En als je spreekt over Aalst dan kom je automatisch bij ajuinsoep uit:

ingrediënten

3 à 4 grote uien

1l bouillon (groenten of runds)

2 el bloem

peper en zout

gemalen kaas

 

bereidingswijze

Snij de ajuinen grof. Laat je boter smelten in een grote pot en stoof de uien tot ze glazig zijn.

Doe twee eetlepels bloem over de uien en roer even rond. Nu mag je je bouillon er bij doen.

Alles 20 mintuten laten pruttelen en van het vuur nemen.

De soep kan zo gegeten worden maar ik mix ze nog altijd even. Nadien afkruiden met peper en zout.

Soep nu opdienen en afwerken met flink wat gemalen kaas.

 

Trouwens, de stoet in Aalst gaat door op zondag 19 febrauri en begint om 13u.

Alle info is te vinden op de website van de stad Aalst, aalst.be

Wil u dit recept nog eens nalezen met video instructies dan kan dat hier: koken-met-kids.be/recepten/soep/121-ajuinsoep

(kl)

meer recepten op koken-met-kids.be

 

 

 

Lees ook:

Koken met kids: 1 jaar het MAS

MELSELE. Deze week neem ik jullie graag mee 'over het water' naar Antwerpen want ik ben met de kinderen op bezoek geweest bij het MAS. Het 'nieuwe' Museum Aan de Stroom dat al vanop verre afstand...

Koken met kids: Vive les crêpes!

Frankrijk is een land dat mij op één of andere manier nauw aan het hart ligt. Ik kan niet direct zeggen waarom maar het is wel zo. Ik hou van de voetbalploeg, van de muziek, van het eten en van het...

Koken met kids: vegetarische pizza

MELSELE. Vegetarisch eten is van nature niet zo mijn ding. Ik eet graag een stukje vlees of vis dus een echte vegetariër ga je van mij niet maken maar toch komt er bij ons af en toe iets vegetarisch op het...

Koken met kids: Koninginnedag

MELSELE. 30 april is voor elke Nederlander dé feestdag van het jaar. Zowieso is het een nationale feestdag in Nederland maar het is meer dan dat. Iedereen maar dan ook iedereen doet er aan mee. Het...

Koken met kids: smurfentaart

Eerstdaags is het weer zover: Koken met Kids is jarig. Groot feest natuurlijk! Hoewel, de laatste jaren is het met een dubbel gevoel dat ik mijn verjaardag vier. Ooit zei iemand eens tegen mij dat...