Temse opent rouwregister voor Jan Bogaert

TEMSE. De gemeente Temse opent een rouwregister voor de dinsdag, 23 januari, overleden Jan Bogaert. De voormalig profrenner en Temsenaar overleed na een slepende ziekte. Het rouwregister onderteken kan tot en met zaterdagvoormiddag 3 februari in de inkomhal van AC De Zaat. 

 

Lees meer...

De mountainbiketochten van Belsele Sportief

SINT-NIKLAAS. Belsele Sportief is helemaal klaar voor de komende mountainbiketoertochten van zondag 5 maart, een onderdeel van de zomereditie Ronde van het Waasland. Het is het eerste evenement van het nieuwe seizoen. Deelnemers aan deze tocht hebben keuze uit drie afstanden: 34, 45 en 55 kilometer. Het parcours gaat langs Belsele, Puivelde, Sinaai, Stekene en Sint-Gillis-Waas. 

 

Lees meer...

KD Bikes Cycling Team bestaat drie jaar

BEVEREN. Wielerploeg KD Bikes Cycling Team bestaat drie jaar. Bij de nieuwe ploegvoorstelling werd bekend gemaakt dat de ploeg de professionele omkadering van z’n renners uitbreidt en dat de renners voortaan niet enkel zullen deelnemen aan lokale wedstrijden maar ook aan grotere evenementen als de Beker van België. 

 

Lees meer...

Lokeren geeft startschot voor Belgisch Kampioenschap Veldrijden 2023

LOKEREN. In Lokeren is op Autoloze Zondag het startschot gegeven voor de laatste rechte lijn richting het Belgisch Kampioenschap Veldrijden 2023. Dat vindt op 14 en 15 januari 2023 plaats in de Durmestad. Bij wijze van officiële start hielden Schepenen Marjoleine de Ridder en Sabine Van Rysselberghe een vriendschappelijk wedstrijdje fietsen op rollen. Het kampioenschap vormt ook de  apotheose van de VéLokeren-campagne van Stad Lokeren met als doel iedereen op de fiets te krijgen. 

 

Lees meer...

Bijzondere week voor veldrijdster Lotte Baele

WIELRENNEN. Het gaat hard voor de 20-jarige wielrenster Lotte Baele uit het Oost-Vlaamse Adegem. In januari pakte ze brons op het BK Veldrijden in Lokeren en behaalde ze een paar sterke resultaten in de klassementscrossen. In mei sloot ze aan bij het 100% Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team van o.a. Alicia Franck, Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven. Afgelopen zondag debuteerde ze in Maasmechelen in haar eerste Wereldbekerwedstrijd en komende zondag neemt ze bij de U23-rensters voor het eerst deel aan het EK Veldrijden in Pontchâteau. 

 

Lees meer...

Nieuw technisch parcours voor mountainbikers geopend

LOKEREN. In Park Ter Beuken is het nieuwe technische parcours voor mountainbikers geopend. Het behendigheidsparcours is anderhalve kilometer lang en zal volgend jaar deel uitmaken van het BK Veldrijden. Wielrenner Rune Herregodts en veldrijdster Nele De Vos mochten het parcours inrijden.

 

Lees meer...

Jan Bogaertvrienden steunen Kom op Tegen Kanker

TEMSE. Wielertoerisitenclub ‘De Janbogaertvrienden’ wordt geconfronteerd met leden die strijden tegen kanker. De wielerliefhebbers organiseerden begin september tijdens de Sleutelbraderij in Temse een koers op rollen, met als eregasten legenden Eddy Planckaert en Jan Bogaert. 

 

Lees meer...

Waasland maakt zich klaar voor de Baloise Belgium Tour

REGIO. Woensdag start de Baloise Belgium Tour. De rit van donderdag start kort na 13 uur in Beveren. De renners rijden een plaatselijke ronde door Beveren en Vrasene en passeren een tweede keer langs de Grote Markt om 13.35 uur. De plaatselijke rond passeert ook het grondgebied van Sint-Niklaas en Nieuwkerken. Dat gebeurt een eerste keer tussen 13.12 uur en 13.27 uur en een tweede keer tussen 13.39 uur en 13.56 uur. 

 

Lees meer...

Belsele Sportief heeft uitgebreid kermisprogramma klaar

SINT-NIKLAAS. Belsele Sportief is een vaste waarde bij de kermis van Belsele en dat is dit jaar niet anders. De wielerclub heeft opnieuw een gevarieerd kermisprogramma waarbij er plaats is voor een sportief luik en een muzikaal luik. Wielerliefhebbers zijn van vrijdag 9 juni tot en met dinsdag 13 juni welkom in Belsele. 

 

Lees meer...