Koken met kids: Chinese gelukskoekjes

REGIO. De Chinezen vieren nieuwjaar, in tegenstelling tot ons, niet op 1 januari. De reden hiervoor is omdat men voor Chinese feestdagen teruggrijpt naar een kalender die meer dan 4700 jaar oud is en die gebaseerd is op de maan en de zon. In het dagelijkse leven gebruikt men in China wel dezelfde kalender als wij in het westen. Op 23 januari startte overal ter wereld het Chinese Nieuwjaar met een feest dat 15 dagen duurt. In het Waasland gaan we hier allicht niet veel van merken maar in grote steden overal ter wereld worden in de verschillende Chinatowns allerlei festiviteiten georganiseerd. In Antwerpen is er op 5 februari een grote viering. Wie graag eens een Drakendans in het echt ziet moet dus naar Chinatown in Antwerpen. (meer info)

Wil je zelf ook even in de sfeer komen? Probeer dan zeker onderstaand receptje voor Chinese gelukskoekjes eens.

De koekjes zijn vlug klaar en het is prettig om je huisgenoten te verrassen met een boodschap in het koekje.

Let op, het vergt een klein beetje handigheid om ze na het bakken dicht te vouwen maar eens je vertrokken bent, komt dat allemaal goed!

Ingrediënten voor 15-20 koekjes:

2 eiwitten

40 g poedersuiker

40 g bloem

30 g boter

Bereidingswijze

Klop de eiwitten tot ze schuimen. Voeg suiker, bloem en boter toe en meng tot je een egale pap hebt. Laat nu het beslag 15 minuten rusten.

Ondertussen kan je de over voorverwarmen op 180°. Leg op een bakplaat bakpapier en teken met behulp van een tas cirkels van ong. 10cm diameter. (Als je een ring hebt is het nog veel eenvoudiger)

Als het beslag 15 minuten gerust heeft doe je met een spatel een fijn laagje in de cirkels.

Dit mag de oven in voor 5 minuten. Als de randjes bruin beginnen worden is het goed.

Zorg er zeker voor dat je papiertjes al geschreven en gevouwd zijn. Als de koekjes uit de oven komen moet het snel gaan!

Haal alles uit de oven en leg op elk koekje een papiertje. Vouw de koekjes dubbel en nog eens dubbel.

Nu enkel nog laten afkoelen en opdienen.

Kung Hai Fat Choi!

meer recepten: koken-met-kids.be

 

 

Lees ook:

MELSELE. Wat een week he! Net als iedereen ben ook ik zwaar onder de indruk van de gebeurtenissen in Zwitserland. Op zo'n moment lijkt lekker eten en recepten uitzoeken zo banaal. Bij deze wil ik...

REGIO. Volgende week zaterdag  is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland. In de vorige eeuwen zijn er massaal veel Ieren geëmigreerd naar landen zoals de VS en Australie en...

REGIO. Vandaag is het een beetje een vreemde zondag vind ik. Het is grijs, een beetje dreigend zelfs, maar je voelt dat er iets in de lucht hangt. Mensen kruipen op de fiets, trekken hun...

2012 is een schrikkeljaar en dat wil zeggen dat we dit jaar weer een 29ste februari zullen hebben. Ik weet niet juist waarom maar toen ik mij bovenstaande bedenking maakte moest ik ineens aan...

MELSELE. Zondag 19 februari vieren we met zijn allen weer carnaval. Het is te zeggen, bijna met zijn allen. Met grote zekerheid kunnen we zeggen dat in Aalst, Ninove, Halle, enz. grote vieringen...

REGIO. Dinsdag is het Valentijn en naar goede gewoonte zal weer niemand er aan ontsnappen. Het is dé dag bij uitstek om, al dan niet anoniem, je liefde te verklaren aan die ene speciale...