STeM Zwijgershoek is heropend

SINT-NIKLAAS. Het erfgoedmuseum SteM aan Zwijgershoek in Sint-Niklaas heropende donderdag de deuren na een gedwongen coronasluiting. Het Sint-Niklase museum heeft voor de liefhebbers een aantal aanraders. Zo is er de gratis 50 pagina’s tellende brochure ‘Schatten in het kijkdepot’, de tentoonstelling ‘Vrouwen charmeren met graveren’ en een superspannende bingo-fotozoektocht voor gezinnen met kinderen. Kinderen die een paardje voor Sinterklaas hebben gemaakt, kunnen dat binnenbrengen. 

 

Lees meer...

Beveren verplicht mondmaskers in winkelstraten

BEVEREN. Beveren verplicht het dragen van een mondmasker in de winkelstraten Vrasenestraat en Warande tussen 9 en 18 uur. Op die plaatsen mag ook niet gegeten of gedronken worden. Burgemeester Marc Van de Vijver vaardigde daarvoor een politiereglement uit met de bedoeling om de koopweekends in de eindejaarsperiode veilig te laten verlopen.  Het nieuwe politiereglement wordt bekend gemaakt aan de vier ingangen van de winkelstraten. Pijlen op de grond zullen de looprichting aanduiden. 

 

Lees meer...

Snelheidscontroles in november

BEVEREN/ SINT-GILLIS-WAAS/STEKENE. De politie van de zone Waasland-Noord hield in november op verschillende plaatsen snelheidscontroles. Daar werd de snelheid van in totaal 12.091 voertuigen gemeten. Zo’n 1.104 bestuurders reden sneller dan de toegelaten snelheid. Op de Reinakkerweg in Sint-Gillis-Waas maakte een bestuurder het wel erg bont en reed er 188 km per uur. De toegelaten maximumsnelheid is er 70 kilometer per uur. (mb)

 

VZW Durme krijgt ruim 166.000 euro voor natuurbehoud

STEKENE.  De Provincie Oost-Vlaanderen keurde acht van de dertien subsidie-aanvragen van de VZW Durme goed. Dat is goed voor een bedrag van 166 918,98 EUR. Het gaat onder meer om projecten in de Kleine Buylaers in Lokeren, Eenbes en Etbos in Moerbeke en de Fondatie van Boudelo in Stekene. Het natuurgebied aan de Stekense vaart is één van de waardevolste natuurgebieden van het Waasland. Dankzij de subsidie zullen de vijvers er aangepaste vlakkere oevers krijgen zodat er gevarieerde oevervegetatie kan ontwikkelen. 

 

Lees meer...

COVID-19 Update (04.12.2020)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn momenteel 59 personen met COVID-19 opgenomen in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Hiervan worden 7 patiënten behandeld op de dienst intensieve zorgen. Twee personen wachten nog het resultaat van hun covid-test. Tussen donderdag- en vrijdagmiddag mochten 5 positieve patiënten het ziekenhuis verlaten. (mb)

 

COVID-19 Update (02.12.2020)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. In AZ Nikolaas en AZ Lokeren zijn 68 personen met COVID-19 opgenomen. Hiervan worden 7 patiënten worden verzorgd op intensieve zorgen.  

 

Lees meer...

Stekene wil deze legislatuur 2500 bomen aanplanten

STEKENE. Het gemeentebestuur van Stekene heeft het Bomencharter ondertekend. Daarmee engageert het gemeentebestuur zich om tijdens deze legislatuur minstens 2500 bomen aan te planten, gerekend vanaf 1 januari 2019 tot en met 31 december 2024. 

 

Lees meer...

Nieuwe polyvalente zaal en bibliotheek in Stekene

STEKENE. De gemeenteraad van Stekene heeft een aanpassing aan het meerjarenplan 2020-2025 goedgekeurd. De goedgekeurde wijzigingen gaan onder andere over de bouw van een nieuwe polyvalente zaal via een Publiek Private Samenwerking en de bouw van een nieuwe bibliotheek. 

 

Lees meer...

Sara Weemaes pleit voor meer diversiteit en betrokkenheid

SINT-NIKLAAS. CD&V-politica Sara Weemaes hield in een opiniestuk een pleidooi om jongeren nauwer en actiever te betrekken in de samenleving en een diverser politiekorps dat dichter bij de bevolking staat. Haar oproep is niet in dovemansoren gevallen. Zo informeerde korpschef Gwen Merckx al naar voorstellen van Weemaes. 

 

Lees meer...

Sint-Niklaas reikt Cultuurprijzen 2019 uit

SINT-NIKLAAS. De laureaten van de Cultuurprijzen 2019 zijn bekend gemaakt. Uit de digitale stemronde kwam docent en beeldend kunstenaar Benny Luyckx als winnaar uit de bus voor erfgoed & beeldende kunsten. Theater Tieret won in de categorie voor de podiumkunsten en voor de socio-culturele sector won 25 jaar Poëzieprijs CC Boontje.

 

Lees meer...