CrossFit Gym Project roeit klok rond voor prematuurtjes

SINT-NIKLAAS.  CrossFit Gym Project organiseert zaterdag voor de tweede keer ‘Row for Life’, een 12-uren roeimarathon.  Met deze marathon wil CrossFit Gym in het kader van de Warmste Week geld inzamelen voor de vzw ‘Dappere B-Engeltjes’. De vzw is verbonden aan UZ Gent en ondersteunt ouders van te vroeg gebeuren baby’s. Met de opbrengst kan de vzw onder meer decoratie om ziekenhuiskamers huiselijker in te richten of speciale kledij voor premature baby’s aankopen die niet door het ziekenhuis zelf voorzien worden. 

 

Lees meer...

Sint-Gillis-Waas ruimt baangrachten in strijd tegen wateroverlast

SINT-GILLIS-WAAS. De gemeente Sint-Gillis-Waas heeft het bedrijf Van Boxel ingeschakeld om baangrachten te ruimen.  Het bedrijf ruimt met een freesmachine en zuigwagen overtollig slib uit de grachten zodat er weer plaats is water af te voeren. De combinatie met de zuigwagen vermijdt dat het water en/of slib van de gracht in contact komt met de wegenis. Dit is voornamelijk van belang wanneer we te maken hebben met verontreinigd slib. Het slib wordt afgevoerd naar het slibbekken van Sint-Niklaas. 

 

Lees meer...

Benefietconcert Guy Swinnen en Friends ten voordele van Mannaz

SINT-NIKLAAS. Op zondagnamiddag 23 december vindt in Zaal Antigone in Sint-Niklaas een benefietconcert plaats. De opbrengst van het concert gaat naar de vzw Mannaz die hoogsensitieve jongeren begeleidt. De vzw zorgt voor een gepaste omkadering en ondersteuning op maat zodat zij in staat zijn hun kwetsbaarheid te benutten, door hun talenten ten volle te ontplooien. Met de opbrengst van het concert wil Mannaz het inschrijfgeld van de creatieve communicatie coaching verlagen. Dat moet jongeren uit financieel minder sterke gezinnen toelaten om te kunnen deelnemen.

 

Lees meer...

Studenten genomineerd voor bachelorprijs met bewustmakingscampagne baarmoederhalskanker

SINT-NIKLAAS. Wendy Speleman (35) en Veerle Stappers (35) uit Sint-Niklaas, studenten Verpleegkunde aan hogeschool Odisee, zijn genomineerd voor de Bachelorprijs, een award die de Vlaamse Scriptieprijs jaarlijks uitreikt aan de beste bachelorproef. Beide vrouwen onderzoeken in hun bachelorproef hoe ze de barrières kunnen doorbreken bij de screening van baarmoederhalskanker. Daarvoor maakten ze een filmpje waarin ze vrouwen duidelijk en goed informeren over wat ze kunnen verwachten.  Door vrouwen een realistisch beeld te schetsen van het onderzoeken hopen de studenten dat meer vrouwen zich laten screenen. 

 

Lees meer...

28.000 fietsverplaatsingen op fietssnelweg in het Waasland

REGIO. Tijdens de Fietstelweek in september registreerde de provincie Oost-Vlaanderen bijna 87.000 fietsverplaatsingen. Het gaat om het fietsverkeer langs 17 fietssnelwegen.  Op de fietssnelweg F4 in Beveren, Sint-Niklaas, Lokeren en Lochristi werden ruim 28.000 fietsverplaatsingen geteld. Het hoogste aantal fietsbewegingen werd geregistreerd in Lokeren t.h.v. de Durmebrug met gemiddeld 1.934 fietsers op een werkdag.

 

Lees meer...

Sint-Niklaas Wintert met tiende editie van de ijspiste

SINT-NIKLAAS. Nog tot midden januari loopt in de stadskern van Sint-Niklaas het winterprogramma ‘Sint-Niklaas Wintert’.  Vaste waarde in dat programma is de ijspiste op de Grote Markt die aan de tiende editie toe is.  De ijspiste is open vanaf vrijdag 7 december. In het weekend van 7 tot 9 december is er op de Grote Markt de jaarlijkse kerstmarkt. Blikvanger daarbij is het nieuwe, overdekt terras waar dj’s en muzikanten voor sfeer zullen zorgen. 

 

Lees meer...

Verkeersveilige nacht in politiezone Kruibeke - Temse

KRUIBEKE/TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag deelgenomen aan de 22ste verkeersveilige nacht in Oost-Vlaanderen.  Op verschillende plaatsen werden alcoholcontroles gehouden. Ook werd een mobiele BOB-ploeg de baan opgestuurd. 

 

Lees meer...

Schrijfmarathon voor Amnestie International

SINT-NIKLAAS.  Mensenrechtenorganisatie Amnestie International organiseert in december een schrijfmarathon. Dit jaar komt Amnestie in actie voor negen vrouwelijke mensenrechtenverdedigers in onder meer Iran, India en Venezuela. Een volledige lijst is te vinden op de website van de Schrijfmarathon. Zo’n schrijfactie heeft volgens Amnesty International wel degelijk effect:  zeven van de tien mensen voor wie vorig jaar werd geschreven, kennen vandaag een beter leven en meer respect voor hun mensenrechten. 

 

Lees meer...

Bibliotheken vinden het Groot Dictee opnieuw uit

BEVEREN. De Beverse bibliotheek en Davidsfonds Beveren-Zuid stappen mee in het project ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’. Dat is een initiatief van de Stedelijke Bibliotheek van Mechelen. Die bedacht na het verdwijnen van het Groot Dictee der Nederlandse Taal in 2016 een nieuwe formule waarin taalplezier en creativiteit centraal staan. Meer 60 Vlaamse en Brusselse bibliotheken stappen mee in het initiatief. 

 

Lees meer...

Open Werf Storm-windpark Melsele

BEVEREN.  Windparkontwikkelaar Storm organiseert zondag een open werfdag op de werf van haar windmolenpark ten zuiden van de E34. Ter hoogte van de Melseledijk bouwt Storm drie windturbines met een tiphoogte van 150 meter en een elektrisch vermogen van 2 MW. De windmolens zullen jaarlijks 17.500 MWh aan groene stroom produceren, het equivalent van het jaarverbruik van 5.100 gezinnen. Het windpark zal begin volgend jaar operationeel zijn. 

 

Lees meer...