Aliplast en vzw Durme planten nieuw bos

LOKEREN. Natuurvereniging vzw Durme en het bedrijf Aliplast hebben zaterdag een nieuw bos met ongeveer 3.500 bomen (of ruim 4 ha) aangeplant. Het nieuwe bos maakt deel uit van natuurgebied De Linie in Eksaarde dat een aantal zeer zeldzame diersoorten huisvest zoals boommarter, mopsvleermuis, havik, grote weerschijnvlinder, variabele waterjuffer en veenmol. Het bos betekent een waardevolle uitbreiding van de bosverbinding tussen het provinciaal domein Puyenbroeck, de Heirnisse en Fondatie van Boudelo. Natuurgebied De Linie dankt haar naam militaire verdedigingslijn uit 1701 die door de Fransen werd aangelegd om Vlaanderen te verdedigen tegen de Republiek Holland.

 

Lees meer...

The Prodigy en Franz Ferdinand komen naar Vestrock

HULST (NL). De organisatie van Vestrock, het stadsfestival in het Nederlandse Hulst, heeft de eerste tien namen bekend gemaakt. De bekendste zijn The Prodigy, Franz Ferdinand en Intergalatic Lovers. The Prodigy doet sinds 1990 de harten van zowel rock- als danceliefhebbers sneller slaan. Na de dood van frontman Keith Flint in maart 2019 treden de overgebleven bandleden pas sinds deze zomer weer op. 

 

Lees meer...

"Zeg NEE tegen geweld op vrouwen"

SINT-NIKLAAS.  Nog tot 10 december dragen verschillende bomen en standbeelden in Sint-Niklaas oranje lintjes of capes. Daarmee vragen Zonta International en Soroptimist International aandacht voor de campagne ‘Zeg NEE tegen geweld op vrouwen’. 

 

Lees meer...

Dieven aan de haal met juwelen en geld

KRUIBEKE. Dieven hebben ingebroken in een woning in de Robrecht de Frieslaan in Kruibeke. Ze geraakten binnen door een raam van de veranda te forceren. Eens binnen werden alle kasten en laden doorzocht. Er werden juwelen en geld gestolen. (mb)

 

 

Politie Kruibeke-Temse houdt extra controles op fietsverlichting

KRUIBEKE/TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse is met een actie rond fietsverlichting.  Nog tot eind januari zullen er extra controles op fietsverlichting worden gehouden. Volgens de politie rijden er nog teveel fietsers zonder of met slecht werkende verlichting rond, waardoor ze een gevaar voor zichzelf en anderen vormen. De politie roept ouders van schoolgaande kinderen op om er voor te zorgen dat hun kinderen veilig op de fiets naar school gaan.

 

Lees meer...

Bakkerij Wauters neemt Bakkerij De Rycke over

TEMSE. Bakkerij Wauters uit Temse, een bakkerij met vestigingen in Sint-Niklaas, Hamme en Temse, neemt Bakkerij De Rycke uit Elversele over. Hierdoor verdubbelt de productiecapaciteit naar 5000 broden per dag.  Met de overname neemt Elversele afscheid van zes bakkersgeneraties De Rycke.  Johan De Rycke is blij met de overname: zijn eigen kinderen hadden geen interesse om de bakkerij over te nemen "maar met de familie Wauter is de bakkerij in goede handen". "Het is een geruststelling dat onze klanten - we leveren aan lokale supermarkten en restaurants - ook in de toekomst kunnen rekenen op dezelfde kwalitatieve producten.", aldus De Rycke. 

 

Lees meer...

Buurt plant Elscobos aan in Stekene

STEKENE. De Oost-Vlaamse Bosgroepen en buurtbewoners hebben zaterdag in de IJzerhandstraat in Stekene het Elscobos aangeplant. Er werden 2.000 bomen aangeplant. De fondsen voor het bos komen van donaties via het BOOST-project van de Oost-Vlaamse Bosgroepen. 

 

Lees meer...

Meer containercapaciteit dankzij nieuwe stapelkranen

BEVEREN. Dankzij zeventien nieuwe automatische elektrische stapelkranen op Antwerp Gateway kan DP World z’n containercapaciteit flink uitbreiden. De nieuwe kranen kunnen tot de helft meer containers stapelen dan het geval is bij containerstapels die bediend worden door klassieke straddle carriers. Dat gebeurt vooral door de beschikbare ruimte maximaal te benutten. 

 

Lees meer...

Gemeenteraad keurt ontwerp toekomstige Houtvoortsite goed

SINT-GILLIS-WAAS. Op de gemeenteraad van afgelopen donderdag werd het ontwerp voor de inrichting van de Houtvoortsite goed gekeurd. In het ontwerp is er aandacht voor onder andere natuurbeleving,  veilige verbindingen voor fietsers en voetgangers en verschillende ontspannings- en sportfaciliteiten. De gronden rondom ‘het verenigingsgebeuren’ wil de gemeente inrichten als een multifunctionele ontmoetingsplaats op buurtniveau met ruimte voor natuur, water, recreatie, sport en spel.

 

Lees meer...