Werken aan stationsomgeving Zwijndrecht 

ZWIJNDRECHT. Vandaag start de heraanleg van het plein in de stationsomgeving in de Statiestraat, tussen de overweg en het kruispunt met de Lindenstraat. Ook de voet- en fietsverbinding naar de Alice Nahonlaan wordt volledig heraangelegd. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om ook een nieuwe rioolaansluiting te maken. 

 

Lees meer...

"Succesvolle Scheldewijding bewijst potentieel van Doel"

DOEL. Afgelopen weekend vonden in Doel de Doelse Feesten en de Scheldewijding plaats. Beide evenementen lokken elk jaar duizenden bezoekers naar het bedreigde polderdorp en dat aantal lijkt elk jaar te stijgen. Voor actiegroep Doel 2020 versterkt het succes van de evenementen de argumenten om het dorp te behouden. 

 

Lees meer...

Toerisme Oost-Vlaanderen zoekt horeca-ambassadeurs

REGIO. Kan de horeca helpen om onze provincie toeristisch te promoten? Toerisme Oost-Vlaanderen en tien Oost-Vlaamse sierteeltgemeenten denken van wel. Samen gaan ze op zoek naar Toeristische Ambassadeurs van B(l)oeiend Oost-Vlaanderen. Deelnemende horeca-uitbaters krijgen een gratis opleiding waarin ze wegwijs worden gemaakt welke schatten er verborgen zitten in eigen streek en hoe ze die informatie aan hun klanten kunnen doorgeven. 

 

Lees meer...

Filerecord in Frankrijk niet verbroken

ZWIJNDRECHT. Het komende weekend zullen vakantiegangers die huiswaarts keren voor behoorlijk wat drukte kunnen zorgen op de Europese wegen maar nu staat al vast dat in Frankrijk het filerecord deze zomer niet gebroken werd. Vorige zaterdag stond er op het drukste moment zo’n 720 kilometer file, ver beneden het record van 2 augustus 2014 toen er 994 kilometer file stond. 

 

Lees meer...

Moerbeke krijgt nieuwe dagopvang voor ouderen

MOERBEKE. OCMW Moerbeke werkt naarstig aan een CADO,  een Collectieve Autonome DagOpvang, op de site van zorgcampus Ter Moere. Er is plaats voor een zestal ouderen die nog in staat zijn om ‘s nachts alleen te leven maar overdag nood hebben aan zorg, activiteit en gezelschap.  De dagopvang opent in november maar geïnteresseerden kunnen op 20 oktober al eens kennismaken tijdens een kijkdag.  

 

Lees meer...

Meer dan 50 straattheateracts in Beveren

BEVEREN. Van 25 tot en met 27 augustus maakt Beveren voor de twaalfde keer kennis met het straattheaterfestival tijdens de Beverse Feesten. Van vrijdag tot en met zondag zullen meer dan 50 acts de centrumstraten van Beveren opfleuren. Vrijdag en zaterdag zal dat ook het geval zijn in de winkelstraat Warande. Die vrijdag zijn de winkels er geopend tot 21 uur. 

 

Lees meer...

Tien Belgische kortfilms bij Ciné Leopold

SINT-NIKLAAS. Vanavond vertoont Ciné Leopold tien Belgische kortfilms op het Prins Leopoldplein. Op het programma staan: Drôle d'oiseau, Memee, A dogs's life, Une forêt obscure, Mia, Nkosi coiffure, De Volgende, Oh Willy, Voltaire en Tank. Bij heel slecht weer zullen de films vertoond worden in Zaal Familia. 

 

Lees meer...

Radio 2 keert terug naar beeld 'Free Foxes'

SINT-GILLIS-WAAS. Deze maand toeren Radio 2 en de provincie Oost-Vlaanderen langsheen de gemeenten die de voorbije jaren een beeld hebben gewonnen bij de wedstrijd ‘een thuis voor een beeld’.  In 2009 won Sint-Gillis-Waas het beeld ‘Free Foxes’, een beeld van Caroline Coolen. Op dinsdag 22 augustus zal Radio 2 live uitzenden aan het beeld. Om die gebeurtenis in de verf te zetten organiseert de gemeente enkele geleide wandelingen die aan het beeld vertrekken. 

 

Lees meer...

Lokeren eindelijk opgeruimd na 10 dagen feesten

LOKEREN. Gisteren, vrijdag 18 augustus, zijn de laatste containers met afval van de Lokerse Feesten afgevoerd. Daarmee is Lokeren verlost van het afval dat na tien dagen feesten was achtergebleven. Zowel de organisatoren van de Lokerse Feesten als van de Fonnefeesten spraken van een succesvolle editie en dat vertaalde zich ook meer afval. In totaal werd 84,7 ton afval geruimd, 7,6 ton meer dan vorig jaar. 

 

Lees meer...

Berichten van de politie Waasland-Noord

BEVEREN. Maandagavond 14 augustus stelden bewoners van een woning aan de Grote Heidestraat vast dat er was ingebroken. Onbekenden doorzochten de hele woning en namen juwelen mee. 

 

Lees meer...