Dag van Jan en Allemaal viert 40ste verjaardag met festivaldag

STEKENE. VZW De Vrienden van Jan en Alleman viert de 40ste verjaardag van de Dag van Jan en Alleman met een groot festival op maat van mensen met een beperking. Het is trouwens voor het eerst dat er in de regio een festival wordt georganiseerd waar mensen met een beperking alle nodige zorg en aandacht krijgen.  De organisatie voorziet niet alleen in Vlaamse gebarentaal, er is ook een snoezelruimte om even te ontsnappen aan de prikkels en een afgeschermde ruimte voor verzorging. 

 

Lees meer...

Moederdagactie op Beverse markt

BEVEREN. Op dinsdag 9 augustus wordt er tijdens de wekelijkse dinsdagmarkt een moederdagactie georganiseerd. Wie iets koopt, ontvangt een stempel op een spaarkaart. Vier stempels zijn goed voor een bloemetje of een plantje bij de stand van de gemeente in de Stationsstraat. (mb)

 

Ticketverkoop Lokerse Feesten loopt als een trein

 

LOKEREN. De ticketverkoop voor de Lokerse Feesten loopt als een trein. Alle 10-dagen combitickets zijn de deur uit. Wie dus meerdere dagen naar de Lokerse Feesten wil gaan, zal dus voor die dagen individuele dagtickets moeten kopen want die zijn wel nog beschikbaar. 

 

Lees meer...

Ilse Vercruyssen is nieuwe dorpsburgemeester van Melsele

BEVEREN. De immer goedgeluimde kapster Ilse Vercruyssen is de nieuwe dorpsburgemeester van de Beverse deelgemeente Melsele. Vercruyssen won het van 4 concurrenten tijdens een pittige verkiezing die tijdens de jaarlijkse dorpsfeesten werd gehouden.

 

Lees meer...

Blokspots voor herexamens

LOKEREN.  Met de herexamens in aantocht voorziet de stad Lokeren met de ‘bLOKspots’ opnieuw studeerplekken voor de Lokerse hogeschool- en universiteitsstudenten. Daar kunnen de studenten zich vanaf vandaag in alle rust voorbereiden op de herexamens. 

 

Lees meer...

Aantal faillissementen stijgt opnieuw

REGIO. Het aantal faillissementen in het arrondissement Sint-Niklaas is in de eerste helft van dit jaar met 59,72 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers die Graydon recent heeft gepubliceerd. In de eerste helft van vorig jaar telde het arrondissement Sint-Niklaas 72 faillissementen. Dit jaar is dat aantal gestegen tot 115 of een stijging van bijna 60 procent. 

 

Lees meer...

Subsidies voor land- en tuinbouw

OOST-VLAANDEREN. De Provincie Oost-Vlaanderen geeft 17.500 euro subsidies aan vijf imagoversterkende initiatieven in de land- en tuinbouw. Daarvan komen er drie uit het Waasland. Zo kan het initiatief ‘Korte Keten, zeker weten’ van de stad Lokeren rekenen op 4783,33 euro, de Beverse Streekmarkt op 2600 euro en het initiatief ‘Echt Hams product / lekker Hams’ op 2619 euro. 

 

Lees meer...