Op reis naar sprookjesland met Circus Barones

BEVEREN. Circus Barones slaat van 24 april tot en met 28 april haar tenten op op het Gravenplein in Beveren.  Waar de circusartiesten zich vorig jaar lieten inspireren door een reis rond de wereld, vormen nu sprookjes de inspiratiebron. 

 

Lees meer...

Orde der Beursvrienden sloot carnavalseizoen af met protest tegen confettiverbod

KIELDRECHT. De Orde der Beursvrienden hebben gisteren het carnavalseizoen in het Waasland afgesloten met hun carnavalstoet. Prins Stef I zwaaide scepter over de optocht met ruim 50 praalwagens. De Kieldrechtse groep Bermsjeekers was er niet meer bij. De groep vond geen stelplaats meer voor z’n praalwagen en moest afhaken. Voor de groep Leut on den teut was het de laatste keer. Ook zij hebben geen stelplaats meer.

 

Lees meer...

Vandaag start actie ‘Verbijsterende bijen’

SINT-NIKLAAS.  Vandaag start in Sint-Niklaas de actie ‘Verbijsterende bijen’. Daarbij wordt  bijenvriendelijke bloemenzaad verdeeld aan inwoners, scholen en verenigingen. Het doel van de actie is de bijenpopulatie te stimuleren en de inwoners van Sint-Niklaas te sensibiliseren rond de bijenproblematiek.  Scholen die een terrein ter beschikking hebben om het bloemzaad te zaaien, kunnen bijenvriendelijk bloemenzaad aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor de inwoners van Sint-Niklaas worden er een duizendtal zakjes voorzien met 10 g bloemenzaad. De actie loopt zolang de voorraad strekt. (mb)

 

Sint-Niklaas wil dat meer inwoners zich registreren bij BE-Alert

SINT-NIKLAAS.  De stad Sint-Niklaas gaat het alarmeringsystseem BE-Alert meer bekend maken bij de inwoners. Momenteel zijn er ruim 4100 inwoners geregistreerd maar dat is nog altijd te weinig. BE-Alert wordt door de overheid gebruikt om in een noodsituatie te communiceren via sms, gesproken boodschap of email.

 

Lees meer...

Subsidies voor extra verlichting aan fietssnelweg in Beveren

BEVEREN. De provincie Oost-Vlaanderen maakt ruim 106 duizend euro vrij voor verlichtings langs de fietssnelweg F4 over een afstand van 2,7 kilometer tussen de Hendruk Consciencestraat en de Parmastraat in Beveren. Het fietspad maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. Daardoor wordt de plaatsing van de verlichting voor de volle 100 procent gesubsidieerd. (mb) 

 

 

Vlaams geld voor nieuwe riolering in Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. De gemeente Sint-Gillis-Waas kan rekenen op subsidies van het Vlaam Geweest voor twee nieuwe rioleringsprojecten. Het eerste project omvat nieuwe riolering in de Sint-Niklaasstraat, Molenstraat en Dagsterrestraat.  De riolering die momenteel het afvalwater van de  huizen afvoert naar Blokstraatbeek en Vrasenebeek zal aangesloten worden op het waterzuiveringsstation in Vrasene.  Met het tweede project wordt het vuilwater van gebouwen langs de waterlopen O1280 en O1281 ten westen van de Potterstraat afgekoppeld van de waterlopen en via de riolering afgevoerd naar een zuiveringsstation.

 

Lees meer...

Paassportkampen populair in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. De paassportkampen zijn dit jaar aan hun 41ste editie toe en zijn nog steeds populair. Dit jaar tellen de sportkampen 1 134 deelneemers, waarvan 55 procent jongens en 45 procent meisjes tussen 2 en 16 jaar. De deelnemers hebben keuze uit een dertigtal activiteiten, waaronder balsporten, muurklimmen en circuskamp. De ballen- spellensupermarkt voor kleuters is met 75 deelnemers veruit de populairste activiteit, gevolgd door het kamp ponyrijden en omnisport op De Galoppade voor 6- tot 12-jarigen met 60 deelnemers. Pret met het alfabet voor kleuters en turnen en trampoline volgen daarna. Ook de Spray & Play graffiti workshop is erg in trek.

 

Lees meer...

Sp.a wil veiliger wegdek in Donkvijverstraat

BEVEREN. SP.A Beveren vraagt een snelle herstelling of vervanging van het wegdek van de Donkvijverstraat tussen de Van Beverenstraat en het Yzerhand. Het wegdek is er in slechte staat ondanks dat het fietsstraat is. Schepen Raf Van Roeyen bevestigt dat het wegdek er zeer slecht bij ligt. Normaal zou de straat mee aangepakt worden bij de heraanleg van het Yzerhand en omliggende straten maar dat dossier is vertraagd. Volgens Van Roeyen zouden de werken in september starten. (mb)

 

Mobiliteitsstudie voor nieuwe verkavelingen

BEVEREN. Er komt een mobiliteitsonderzoek over de impact van nieuwe verkavelingen rond de Alfons Van Puymbroecklaan in Melsele. Dat antwoordde de Beverse schepen Raf Van Roeyen op een vraag van sp.a gemeenteraadslid Issam Benali. Die is ongerust dat het verkeer van en naar de nieuwe wijken in het gebied tussen de Dijkstraat, Van Puymbroecklaan en de Dambrugstraat het verkeer in Melsele nog meer gaat verzadigen.  (mb)

 

Paasfeest op Provinciaal Domein De Ster

SINT-NIKLAAS. Tijdens de paasvakantie organiseren de Provinciale domeinen en erfgoedcentra in Oost-Vlaanderen tal van activiteiten.  Tijdens de tweede week van de paasvakantie, 14 tot en met 22 april, is het ook de Week van de Provinciedomeinen. Provinciale domeinen organiseren dan extra activiteiten voor jong en oud. Op Provinciaal Domein De Ster is er op woensdag 17 april om 14 uur en om 15.15 uur een educatieve rondleiding op de kinderboerderij. 

 

Lees meer...