Nummer 1722 geactiveerd wegens kans op wateroverlast

REGIO. Omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer, activeert de FOD Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722. Op dat nummer kan je terecht als je bij storm- en waterschade bijstand van de brandweer nodig hebt. Een aanvraag voor bijstand indienen kan ook online via 1722.be.  Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

 

Lees meer...

C-energy en GETEC Group gaan samen duurzame energieoplossingen aanbieden

TEMSE. C-energy, de innovatieve divisie voor energiemanagement van de Cordeel Group, en GETEC Benelux, een toonaangevende leverancier van slimme, efficiënte en duurzame energieoplossingen gaan samen innovatieve en duurzame energieoplossingen aanbieden op de Belgische markt. Dat hebben beide bedrijven vandaag aangekondigd. 

 

Lees meer...

Brochure bundelt verhaal van Wase ‘Levende kapellen’ 

REGIO. Het Waasland telt bijna 1500 kapellen in alle vormen en maten. Je vindt ze bijna overal en sommige staan op punt te verdwijnen terwijl andere heel levendig zijn. Erfgoedcel Waasland heeft een brochure uitgebracht waarin het de verhalen bundelt van tien bijzonder kapellen. 

 

Lees meer...

Kunstenaars steken elektriciteitskasten in kleurrijk jasje

SINT-GILLIS-WAAS. Verschillende elektriciteitskasten in alle deelgemeenten van Sint-Gillis-Waas zijn sinds kort omgetoverd tot kleine kunstwerken. Dat gebeurde door professionele kunstenaars in de opdracht van de gemeente. Elk van de kunstwerken heeft een link met de geschiedenis van een locatie of een prestatie van ereburgers. 

 

Lees meer...

Leerlingen nemen Albert Heijn over tijdens Vlajo talentenstage

REGIO. Op donderdag 30 mei gingen leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar aan de slag bij een Albert Heynwinkel in hun buurt. Daar draaiden ze een halve dag mee als echte medewerkers. Het is de tiende keer dat Vlajo deze stagedag organiseerde. Op donderdag 6 juni volgt een tweede stagedag. In het Waasland werken scholen uit Beveren, Lokeren en Sint-Niklaas mee aan dit onderwijsproject. 

 

Lees meer...

Goedkeuring voor 106 zonnepanelen op dak Administratief en Bestuurscentrum

SINT-GILLIS-WAAS. De gemeenteraad heeft op 30 mei de installatie van 106 zonnepanelen op het dak van het Administratief en Bestuurscentrum (ABC) goedgekeurd. De zonnepanelen zullen  bijna een derde van het elektriciteitsverbruik van het bestuurscentrum voorzien, een jaarlijkse besparing van 8955 kg CO2-uitstoot. Het project zal 37.622,62 euro kosten met een verwachte terugverdientijd van vier jaar. 

 

Lees meer...

Herinrichting dorpskern Klein-Sinaai start deze zomer

STEKENE.  In augustus start de herinrichting van de dorpskern van de Stekense deelgemeente Klein-Sinaai. De werken zullen in verschillende fasen verlopen. De gemeente heeft een aannemer aangesteld die de eerste fase zal uitvoeren: de heraanleg van het stationsplein. 

 

Lees meer...