Eerste tien namen voor Crammerock 2018 zijn bekend

STEKENE. De eerste tien namen voor Crammerock zijn bekend. Het tweedaags festival zal dit jaar plaatsvinden op 31 augustus en 1 september. De eerste tien artiesten die zullen aantreden zijn Kraantje Papie, Miles Kane, Seasick Steve, Sigma, Equal Idiots, Henri PFR, What So Not, Bizzey, Famke Louise en Sons. In totaal zullen zo’n vijftig bands aantreden. 

 

Lees meer...

Havenbedrijf test onbemand varen

HAVEN. Het Havenbedrijf heeft voor het eerst een test uitgevoerd met onbemand varen. Dat gebeurde donderdag met het hypermodern vaartuig de ‘Tuimelaar’. Onbemand varen biedt nieuwe kansen aan de binnenvaart en kan een belangrijke bijdrage leveren in de digitale ontwikkeling van de haven. De technologie voor het afstand bedienen van automatische binnenvaartschepen is ontwikkeld door Seafar. 

 

Lees meer...

N-VA Waas en Dender samen naar de provincieraadsverkiezingen

REGIO. De N-VA -afdelingen van Waas en Dender trekken naar samen met één lijst van 11 kandidaten naar de provincieraadsverkiezingen. Volgens de voorzitters van beide arrondissmenten, Jens De Wael en Hubert Willems, telt de lijst kandidaten uit alle hoeken van Waas en Dender, zoals Sint-Niklaas, Hamme, Wichelen en Stekene. Huidig provincieraadslid en schepen in Sint-Niklaas Annemie Charlier trekt de lijst. Op de plaatsen twee en drie staan Eric Scheire uit Wichelen en An Vervliet uit Lebbeke, die beide ook reeds in de raad zetelen. De nummer negen op de lijst,  Kris de Maere uit Sint-Niklaas, zit reeds in de raad. 

 

Lees meer...

Geen wachtrijen meer bij burgerlijke stand Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Vanaf juli werkt de dienst burgerlijke stand op afspraak. Dat moet enerzijds de dienstverlening efficiënter later verlopen en anderzijds komaf maken met wachtrijen. Een afspraak maken is nodig voor producten zoals geboorte- , huwelijks- en overlijdensaangifte, naamsverandering en nationaliteitsaanvraag. Voor het regelen van onder andere identiteitskaart, kids-ID of rijbewijs is een afspraak niet nodig. 

 

Lees meer...

Zomerprogramma begint vroeger dankzij Rode Duivels

SINT-NIKLAAS. Maandag 18 juni start het zomerprogramma in Sint-Niklaas. Dat is vroeger dan gewoonlijk en dat is te danken aan de voetbalwedstrijden van de Rode Duivels. Vanaf maandag zijn  de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen op groot scherm in Goalski, het fandorp op het Hendrik Heymanplein. Op de Grote Markt is er van 22 tot 24 juni de beachvolleyhappening met de foodtrucks van Kantien Royal. Op zondag 24 juni is het Stationsplein verkeersvrij voor de derde editie van Fiesta Esplanada en zijn de winkels in de stadskern open. 

 

Lees meer...

Ruim 3,3 miljoen euro subsidies voor scholenbouwprojecten in het Waasland

REGIO. Verschillende scholen in het Waasland krijgen samen ruim 3,3 miljoen euro subsidie voor bouwprojecten. Het merendeel gaat naar de Vrije Basisschool Onze Lieve Vrouw Presentatie in Sint-Niklaas die ruim 1,6 miljoen euro krijgt voor extra plaatsen in de klas en het Gemeentelijk Technisch Instituut in Beveren. Het GTI krijgt ruim 1 miljoen euro voor een nieuwbouw en omgevingswerken.  Vrije Basisschool Wegwijzer uit Beveren krijgt ruim 117.000 euro en negen andere scholen krijgen minder dan 100.000 euro voor kleinere werken en dringende ingrepen. (mb)

 

MIWA vervangt huisvuilzak door slimme container

SINT-NIKLAAS. Vanaf volgende zomer zetten inwoners uit Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Waasmunster geen huisvuilzak meer buiten. Afvalintercommunale MIWA vervangt de huisvuilzak door een slimme container met chip. Enkel Temse behoudt (voorlopig) nog de bekende grijze zak.  Met de slimme container betaalt iedereen een vast bedrag per kilogram aangeboden restafval. Iedereen zal dus baat hebben om correct te sorteren. 

 

Lees meer...

Gemeente en OCMW zijn draadloos verbonden

TEMSE. Sinds vorig jaar worden de diensten van de gemeente en OCMW in Temse samengevoegd. In de praktijk waren de twee computernetwerken via beveiligde VPN-verbindingen via het internet met elkaar verbonden. Die verbindingen worden stelselmatig vervangen door glasvezelverbindingen. Voor de link tussen het administratief centrum en de OCMW-campus is nu gekozen voor een straalverbinding, zeg maar een draadloze radioverbinding via een vrij beschikbare radiofrequentie die niet interfereert met  klassieke wifi signalen of gsm-verkeer.

 

Lees meer...

Den Azalee rijdt voortaan elektrisch

SINT-NIKLAAS. Kringwinkel Den Azalee uit Sint-Niklaas gaat energiebewuster werken. De kringwinkel vervangt de diesel bestelwagen voor de textielophaling door een elektrische bestelwagen. De bestelwagen moet op z’n route veel stoppen en starten en dan zorgt een elektrische bestelwagen voor veel minder CO2-uitstoot. De elektriciteit waarmee de bestelwagen wordt opgeladen, wordt opgewekt met zonnepanelen. Tot slot kocht Den Azalee twee elektrische fietsen voor verplaatsingen van het personeel. (mb)

 

Nieuwe uitbaters bistro De Route starten op 1 augustus

SINT-GILLIS-WAAS. In april startte het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas een zoektocht naar nieuwe uitbaters voor de bistro in gemeenschapscentrum De Route. Huidig uitbater Rudy Ruymbeke houdt er eind juni na 12 jaar mee op. Het gemeentebestuur heeft een overeenkomst afgesloten met het duo Jef Van Gucht en Xavier Thiry voor een periode van negen jaar. Het duo zal ook de functie van huisbewaarder op zich nemen. In juli krijgen zowel de bistro als het bijhorend appartement een opfrisbeurt. Op 1 augustus gaan de nieuwe uitbaters aan de slag. (mb)