Covidupdate AZ Nikolaas & AZ Lokeren (26.10.021)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn vandaag 12 covid-patiënten opgenomen in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Daarvan worden er 4 behandeld op intensieve zorgen. Zeven anderen wachten nog op het resultaat van hun covid-test. Vijf covid-positieve personen mochten het ziekenhuis verlaten om thuis verder te herstellen. Tot slot melden de Wase ziekenhuisgroep dat er de voorbije 24 uur geen overlijdens waren als gevolg van covid-19. (mb)

 

Covid-update AZ Nikolaas & AZ Lokeren (25.10.2021)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. COVID-19 is helemaal terug van nooit helemaal weggeweest en dat is te merken aan het aantal opnames in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Vandaag, maandag, zijn er 15 personen met COVID-19 opgenomen. Daarvan worden er drie behandeld op de dienst intensieve zorgen. De voorbije 24 uur is er niemand overleden aan de gevolgen van de ziekte. Eén positief geteste persoon mocht het ziekenhuis verlaten om thuis verder te herstellen. (mb)

 

Vernieuwde MTB-routes Durmevallei ingehuldigd

LOKEREN. Gisteren is de vernieuwde mountainbikeroute Durmevallei ingehuldigd. De Durmevalleiroute bestaat uit drie lussen die aangeduid worden met de kleuren rood, blauw of groen. Alle routes vertrekken op de Durmedijk, recht tegenover het Sport- en Jeugdcomplex aan de Sportlaan.  De groene lus is 29 kilometer lang, de blauwe lus 43 kilometer en de rode lust 51 kilometer. De drie lussen bieden mooi evenwicht tussen rustig genieten van natuurpracht en het betere mountainbikewerk. Hoewel de lussen zeer laagdrempelig zijn, kan de meer geoefende mountainbiker toch ook aan zijn trekken komen op de technische passages.

 

Lees meer...

Tachtig Antwerpse en Wase ondernemers smeden banden met Emiraten

REGIO. Zo’n tachtig Vlaamse ondernemers zijn vrijdag samen met Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland op netwerkmissie naar Dubai en Abu Dhabi vertrokken. Op het programma staan onder andere een bezoek aan de Wereldexpo tijdens de Vlaamse week, een bezoek aan DP World en een diner met zusterkamer Dubai Chamber of Commerce. 

 

Lees meer...

Hamse koffiebranderij wil duurste koffie ter wereld maken

HAMME. Koffiebranderij Zwerte uit Hamme wil graag de duurste koffie ter wereld op de markt brengen. Na twee jaar experimenteren ontwikkelde het jonge bedrijf een koffie die geïnfuseerd is met echte kwalitatieve rum, whisky of cognac. Dat levert een koffie die doordrongen is met alle uitzonderlijke aroma’s van de gebruikte drank, zonder de alcohol want die wordt verdampt tijdens het productieproces. 

 

Lees meer...

Vandaag start fase 2 van rioleringswerken in Zwijndrechtse Polderstraat

ZWIJNDRECHT. Vandaag herstarten de rioleringswerken in de Polderstraat. De werken werden in september stilgelegd nadat er PFAS-vervuiling in het bemalingswater werd vastgesteld. Na een spoedbeoordeling heeft de gemeente midden oktober een nieuwe vergunning gekregen voor de droogzuiging in fase 2 van de werken. 

 

Lees meer...

Open VLD Beveren herhaalt vraag voor extra investering in fietsinfrastructuur

BEVEREN. Open VLD Beveren herhaalt haar vraag voor extra investeringen in fietsinfrastructuur in Beveren. De partij vindt dat er dringend nood is aan de aanleg en vernieuwing van fietspaden. Vooral het fietsverkeer in de drukke dorpskernen en de schoolomgevingen kan volgens Open VLD veiliger. Voor de financiering van de gevraagde upgrade van de fietsinfrastructuur verwijst de partij naar het ‘project Kopenhagen’ van Vlaams minister Bart Somers. In dat project legt Vlaanderen 1 euro bij voor elke 2 euro die gemeenten investeren in fietsinfrastructuur. Dat zou Beveren een subsidie van 1,1 miljoen euro kunnen opleveren. 

 

Lees meer...

Jobbeurs in Waasland Shopping

SINT-NIKLAAS. Goed nieuws voor wie werk in eigen streek zoekt. Vooral in de verkoopsector en retail is de vraag naar nieuwe medewerkers heel groot. Meerdere winkelketens met een vestiging in het Waasland Shopping zoeken verschillende profielen. Daarom organiseren Waasland Shopping en VDAB op donderdag 28 oktober van 10 tot 12 uur een jobbeurs.  De jobbeurs vindt plaats in het Waasland Shopping. 

 

Lees meer...

Ruime belangstelling voor rondleidingen in nieuw gemeentehuis

BEVEREN. Het opendeurweekend in het nieuwe gemeentehuis van Beveren was een succes. Door corona was het een uitgestelde kennismaking met de nieuwbouw die zowel de gemeentediensten, OCMW als de politie huisvest. De gemeentediensten namen in april hun intrek in de imposante nieuwbouw. De politie deed dat al vroeger. 

 

Lees meer...