Sportievelingen lopen 2500 euro bij elkaar voor Muco Waasland

BEVEREN. Op zondag 23 april liepen een aantal enthousiaste sportievelingen, tijdens de Antwerp Marathon en 10 Miles, 5, 16 of 42 km voor de vereniging Muco Waasland, een vereniging die zich inzet voor Muco-patiënten. De sportievelingen hebben met sponsoring en giften 2 500 euro bij elkaar gesprokkeld voor hun goede doel. 

 

Lees meer...

Waasland Shopping Center zoekt jonge overnemers

SINT-NIKLAAS. Het Waasland Shopping Center is op zoek naar klassen uit de wijde omgeving van Sint-Niklaas die het shopping center voor een dagje willen overnemen. Op die manier krijgen de leerlingen een leerrijke blik achter de schermen.

 

Lees meer...

Internationaal winkelconcept voor HEMA Beveren

BEVEREN.  Het Beverse filiaal van HEMA krijgt momenteel een nieuwe look, naar het voorbeeld van het concept dat de keten gebruikte voor haar winkels in steden als Barcelona, Parijs en Londen. Na de verbouwing zal de winkel een stuk overzichtelijker zijn. Morgen, vrijdag 19 mei, gaat de winkel terug open en zijn de klanten welkom op de feestelijke opening. 

 

Lees meer...

11 Bataljon Genie opent haar deuren

ZWIJNDRECHT. Zondag zwaaien de poorten van het kwartier Lt Victor Thoumsin open voor het grote publiek. Op de opendeurdag biedt het 11 Bataljon Genie een blik achter de schermen. Er zijn demonstraties en jongeren kunnen er brevetten behalen door deel te nemen aan avontuurlijke doe-activiteiten als camoufleren, ontmijnen en in een aquarium duiken. 

 

Lees meer...

Twee verlengde weekends werken op E17 op komst

LOKEREN/WAASMUNSTER. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt zich klaar voor twee weekends werken op de E17 tussen Lokeren en Waasmunster, in de rijrichting Antwerpen. Tijdens de werken blijven allen op- en afritten open maar het verkeer moet tijdelijk over twee versmalde rijvakken en deels over 1 rijvak rijden in plaats van 3. 

 

Lees meer...

Premie voor herbruikbare luiers

SINT-NIKLAAS. Een baby kan gemiddeld tot 1 ton luierafval voortbrengen. Om dat te verminderen kunnen ouders kiezen voor herbruikbare luiers. Dat heeft verschillende voordelen: minder afval, lager energieverbruik en minder CO2-uitstoot. Om het gebruik van herbruikbare luiers aan te moedigen, geeft afvalintercommunale MIWA jonge ouders een premie tot maximum 125 euro. 

 

Lees meer...

ACV Waasmunster viert trouwe leden

WAASMUNSTER. Op 13 mei 2017 vierde ACV Waasmunster de leden die 25, 35, 45 of 50 jaar lid zijn.Van 156 leden, die in aanmerking kwamen, deden er 43 een aanvraag. Op het feest bracht schepen Bauwens een overzicht van voorbije en komende werken in de gemeente. Na het feestmaal werd de medaille en oorkonde aan 17 mensen overhandigd door de provinciale en zonale voorzitters. (mb)

 

Iedereen geslaagd op sportdag

SINT-GILLIS-WAAS. Op het einde van het basisonderwijs moeten de leerlingen van het zesde leerjaar enkele fysieke eindtoetsen afgelegd hebben. De scholen gemeentescholen Het Kompas, de GOM en De Zandloper en het gemeenschapsonderwijs De Bron en De Sterappel bundelen deze proeven op de op OVSG sportdag. 

 

Lees meer...

Weduwe organiseert uniek Gedenkpopconcert

NIEUWKERKEN. Weduwe Nette Scheepstra geeft op zaterdag 13 mei haar tweede Gedenkpopconcert in De Vlasbloem in Nieuwkerken-Waas. Deze avondvullende live muziekshow vormt een persoonlijk gedenkmoment voor iedereen die iemand heeft verloren. 

 

Lees meer...