JRB start met nieuwe werking

BEVEREN.  In het voorjaar maakte de Jeugdraad Beveren (JRB)  jong Beveren warm voor een nieuwe werking met de slogan ‘We zien ulder geiren’. Nu wordt stilaan duidelijk wat dat in de praktijk betekent. De algemene vergadering maakt plaats voor verschillende werkgroepen. Elke jonge Beverenaar tot 30 jaar kan toetreden tot zo’n werkgroep.  Elk werkjaar zal er gewerkt worden rond een tweetal thema’s. De werkgroep ‘inspraak’ verzamelt meningen die besproken zullen worden in de werkgroep ‘events’. Vervolgens zal een werkgroep ‘adviezen’ advies uitbrengen bij het schepencollege. Daarnaast is er een werkgroep rond social media en jeugdbewegingen. 

 

Lees meer...

Hele zomer zoektochten in Beveren

BEVEREN. De dienst Toerisme van Beveren heeft opnieuw een fiets- en kinderzoektocht klaar. De jaarlijkse fietszoektocht is al aan de 20ste editie toe. Om dat jubileum te vieren, krijgt elke deelnemer een attentie bij de aankoop van een deelnameformulier. 

 

Lees meer...

Gezocht: zwarte pieten

SINT-NIKLAAS. De ‘Stad van de Sint’ is voor evenementen als ‘Huis van de Sint’, Sint in de piste’ en ‘Dag van de Sint’ op zoek naar vrijwilligers die voor Zwarte Piet willen spelen. De enige voorwaarden zijn: fan zijn van Sinterklaas en zijn stad en een hart hebben voor kinderen. ‘Stad van de Sint’ biedt een fijn, enthousiast en gedreven team en een dynamische project voor jonge kinderen, met 90.000 bezoekers in de stadskern in de periode van 12 november tot 6 december. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via de website stadvandesint.be/vrijwilliger. (mb)

 

Beveren bouwt schuld verder af

BEVEREN.  Het gemeentebestuur van Beveren heeft de jaarrekening gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de gemeente verder werkt aan de afbouw van de schulden.  In 2018 werd er voor 6 000 000 euro aan leningen opgenomen en werd er tegelijkertijd voor 10,2 miljoen euro aan leningen afgelost. Beveren sloot het jaar 2018 af met een postief resultaat van 12,5 miljoen euro. 

 

Lees meer...

Met DeWaterbus naar Lillo en fort Liefkenshoek

BEVEREN. DeWaterbus stopt vanaf 1 juli ook aan Lillo en fort Liefkenshoek. De halte Lillo is interessant voor medewerkers van havenbedrijven op de Scheldelaan. Samen met de twee extra haltes worden ook twee nieuwe schepen in gebruik genomen:  de Twin City Liner 1 en 2. Beide schepen hebben een capaciteit tot 140 personen en een bovendek. De twee city liners zullen de Aqualine schepen vervoegen op het scheldetraject. 

 

Lees meer...

Groen Temse wil hinder door werken aan Scheldebrug aangepakt zien

TEMSE. De oude Scheldebrug in Temse wordt sinds mei gerenoveerd. De brug wordt gezandstraald en opnieuw geschilderd. De werken zorgen echter voor lawaai- en stofhinder. Volgens Groen Temse  laat de aannemer het na op zand en verfresten op te vangen en verdwijnt er behoorlijk wat vervuilende stoffen in de Schelde. 

 

Lees meer...

Infomarkt over sigmaproject in Durmevallei

WAASMUNSTER. Vanmiddag is er in Waasmunster een infomarkt over de sigmaprojecten in de regio, waaronder de onthaal- en ontsluitingsvisie Durmevallei en het Europese LIFE Sparc project. Er zal informatie worden gegeven over de aanleg van een gecontroleerd overstromingsgebied aan de Durme en de ontpoldering langs de Durme. Met daarnaast de aanleg van natte natuurgebieden moet de Durmevallei een aaneengesloten gebied worden met plaats voor waterveiligheid, natuur, landbouw en recreatie en toerisme.

 

Lees meer...

Sint-Niklaas voorziet éénmalige tussenkomst voor castreren/steriliseren, chippen en registreren van huiskatten

SINT-NIKLAAS. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas voorziet een eenmalige tussenkomst voor het castreren/steriliseren, chippen en registreren van huiskatten. Daarmee wil het eigenaars aanmoedigen om hun kat te laten steriliseren, chippen en registreren. Dat is sinds 1 september 2014 verplicht. Bij uitbreiding moet sinds 1 april 2018 elke kat voor de leeftijd van vijf maanden oud gesteriliseerd worden. Katten geboren tussen 31 augustus 2014 en 1 april 2018 moeten ten laatste op 1 januari 2020 gesteriliseerd zijn, ook als ze niet verkocht of weggegeven worden. Alle katten moet geïdentificeerd en geregistreerd zijn in de centrale databankCatID voor ze twaalf weken oud zijn. 

 

Lees meer...

Fort Bedmarstraat De Klinge wordt zone 30

DE KLINGE. De Fort Bedmarstraat in De Klinge wordt opgenomen in de zone 30. Dat gebeurt na een voorstel van gemeenteraadslid Dirk Van Raemdonck (N-VA). Momenteel mag er 50 km per uur worden gereden maar bij metingen is gebleken dat er gemiddeld 37 km per uur wordt gereden met pieken van 72 km per uur. Bovendien zijn de omliggende straten Kapelledreef, Blauwe Hoefwegel, Warandewegel en Heykavel al een zone 30. 

 

Lees meer...

Jan Creve schrijft boek over de geschiedenis van Doel 2020

KIELRECHT. Gisteren is het boek ‘Doel 2020. Het gevecht om Doel en de polder’ voorgesteld. Het boek is geschreven door Jan Creve leraar, historicus en frontman van Doel 2020.  Het boek belicht 22 jaar strijd om Doel en omliggend poldergebied. Een strijd die in vele opzichten de verbeelding tart en niet altijd even fraai is.  Het boek telt 144 pagina’s en bevat veel nooit eerder gepubliceerde foto’s. 

 

Lees meer...