Ontdek de Scheldevallei dankzij Hoogtij

REGIO. Morgen, zondag 20 juni, start de derde editie van Hoogtij. Daarin nemen het Regionaal Landschap Schelde-Durme en LIFE Sparc bezoekers mee op sleeptouw langs de Schede, Durme en Rupel. Gedurende de drie zomermaanden is er keuze uit fototentoonstellingen, fietszoektochten, fietstochten met picknickpakketten en een fietsroute met verhalen door het Rupellandschap. Van Destelbergen tot Zwijndrecht: in 23 gemeenten en steden maak je op een verrassende manier kennis met het water.

 

Lees meer...

Ook Wase jongeren vliegen er in dankzij ‘Unlock your energy’

REGIO. Nu de coronamaatregelen versoepelen, is het voor heel wat mensen tijd om de opgekropte energie lost te laten. De Koning Boudewijnstichting capteerde de roep in de maatschappij om zich om onze jongeren en hun welzijn te bekommeren. Binnen het project ‘Unlock your energy’ gaf de Koning Boudewijnstichting jongeren een uitdaging om alvast plannen te maken voor deze nieuwe fase. Dat resulteerde in 472 ingezonden projecten. 

 

Lees meer...

Ontleen e-boeken op eigen toestel

SINT-NIKLAAS. Sinds deze week is het mogelijk om via de bibliotheek online e-boeken te ontlenen met een eigen e-reader, tablet, smartphone of computer.  E-boeken ontlenen was tot hiertoe enkel mogelijk met een e-reader van de bib maar die beperking valt door gebruik te maken van het cloudLibrary-platform weg. 

 

Lees meer...

COVID-19 Update (18.06.2021)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn 4 personen met covid-19 opgenomen in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Daarvan wordt er 1 behandeld op intensieve zorgen.  Er zijn de voorbije 24 uur geen patiënten overleden aan de gevolgen van covid-19.  Twee positief geteste personen mochten het ziekenhuis verlaten om thuis verder te herstellen. (mb)

 

Binnenkort padellen en klimmen op de site tennisclub Ter Poorte

TEMSE. Op het terrein van voormalig tennisclub Ter Poorte aan de Hoogkamerstraat verschijnen binnenkort een padelterreinen en kliminfrastructuur. In eerste instantie gaat het om 7 padelterreinen die mogelijk uitgebreid kunnen worden tot 9 terreinen, waarvan 3 overdekt. Padelclub Boel Padel hoopt midden juli te kunnen starten. 

 

Lees meer...

Vernieuwde Colruyt Beveren heropent woensdag

BEVEREN. De Colruyt-vestiging in Beveren opent woensdag 16 juni 2021 opnieuw de deuren. De winkel was de voorbije drie maanden gesloten voor ingrijpende verbouwingen. Daarbij is de versmarkt uitgebreid en de beenhouwerij omgevormd tot een open atelier. Klanten zullen de beenhouwers nu aan het werk kunnen zien. De beenhouwerij blijft zelfbediening. 

 

Lees meer...

Stadsbestuur Sint-Niklaas laat PFOS-vervuiling onderzoeken

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas is ongerust over de PFOS-vervuiling door het bedrijf 3M in Zwijndrecht. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de gezondheidseffecten van de vervuiling van de 3M fabriek mogelijk tot 15 km ver reiken. Daardoor zou ook een deel van het grondgebied van Sint-Niklaas, van Nieuwkerken tot het stadscentrum, getroffen zijn. 

 

Lees meer...

BBL, Greenpeace & Natuurpunt Waasland vragen voorwaarden voor verdere graafwerken Oosterweel

ZWIJNDRECHT. Milieubewegingen Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace & Natuurpunt Waasland scharen zich achter de idee van een parlementaire onderzoekscommissie in het PFOS-schandaal. Daarnaast vragen de milieubewegingen strengere voorwaarden voor de verdere graafwerken van de Oosterweeltunnel. De vergunning voor de graafwerken van Oosterweel is immers nog gebaseerd op het oude normenkader.

 

Lees meer...

SPEED-YOU-UP laat jongeren ondernemen

SINT-NIKLAAS. SPEED-YOU-UP is een Europees project dat een ondernemerstraject ontwikkelt voor jongeren die een hoog risico hebben op schooluitval en voor jongeren die werkloos zijn. De trekkende kracht is de Artevelde Hogeschool Gent. Ook Sint-Niklaas is op de kar gesprongen, met centrum voor deeltijds onderwijs Newton als pilot. 

 

Lees meer...

Vrouwencentrum zoekt liefdesverklaringen aan Nederlandse taal

SINT-NIKLAAS. Het Vrouwencentrum uit Sint-Niklaas gaat in  haar zomercampagne op zoek naar liefdesverklaringen aan de Nederlandse taal. De zoektocht staat in het teken van de lezing op 10 oktober van Mira Feticu die eerder dit jaar het boek ‘Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal’ schreef. 

 

Lees meer...