Jongeren ruimen zwerfvuil op Moervaart

MOERBEKE. Het is vandaag de World Cleanup Day. Overal ter wereld steken mensen de handen uit de mouwen om zwerfvuil op te ruimen. In Moerbeke werken de sport- en jeugddienst samen om zwerfvuil te ruimen op de Moervaart. Daarvoor zet de gemeente 31 vrijwilligers in.  De eerste groep start om 13.30 uur, de tweede om 15.15 uur. De gemeente stelt kajaks en opruimmateriaal ter beschikking. 

 

Lees meer...

Spirits signeerdag met Francis Bergèse

TEMSE. De Culturele Vereniging Spirit organiseert vandaag een signeersessie met de Franse tekenaar Francis Bergèse, bekend van onder andere Buck Danny. De striptekenaar signeert z’n stripalbums van 10 tot 17 uur in de feestzaal van het gemeentehuis aan de Markt in Temse. 

 

Lees meer...

Verkoop van plantjes ten voordele van Kom Op Tegen Kanker

REGIO. Dit weekend is het plantjesweekend. Dan verkopen vrijwilligers Azalea’s ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. In Sint-Niklaas trekt het plantjesteam van Freddy Van Hove de baan op. Ze staan vandaag en morgen onder meer op de parking van de Colruytvestigingen in Sint-Niklaas en aan de Proxy Delhaize aan de Nieuwkerkenstraat. Morgen staan ze onder andere op de parking van Euroshop, de parking van De Ster in de Lange Rekstraat, op de parking van Aveve aan de August De Boeckstraat en aan Albert Heyn.

 

Lees meer...

Weekupdate covid-cijfers AZ Nikolaas & AZ Lokeren

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. De ziekenhuis groep AZ Nikolaas-AZ Lokeren heeft de covid-cijfers van deze week bekend gemaakt. Maandag waren er 6 covid-patiënten opgenomen, dinsdag 9 waarvan er 6 op intensieve zorgen werden verzorgd. Woensdag en donderdag waren 7 covid-patiënten opgenomen. Vrijdag waren 8 covid-patiënten opgenomen, waarvan er 2 op intensieve zorgen worden behandeld. Vier personen wachten nog op het resultaat van hun covid-test. 

 

Lees meer...

Vrasene voert actie voor meer verkeersveiligheid

BEVEREN. Werkgroep Veilig Vrasene houdt tijdens de week van de mobiliteit van 16 tot en met 22 september een eigen actie om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid in Vrasene. De actie werd ‘Rijd ons niet van onze sokken!’ gedoopt.  Tijdens de actie zullen schoolgaande kinderen een sok ophangen aan een grote waslijn op het kerkplein. Op 22 september zullen ouders en sympathisanten in de Brugstraat een heuse menselijke ketting vormen. 

 

Lees meer...

Volkskunstgroep Reintje Vos herneemt mosselfeest

STEKENE. Na een jaartje onderbreking door corona herneemt volkskunstgroep Reintje Vos haar  activiteiten waaronder het mosselfeest dat aan de 41ste editie toe is. Het mosselfeest vindt plaats op 2 en 3 oktober. Door de huidige coronamaatregelen is de capaciteit van de zaal verlaagd en is er een online reservatiesysteem. Informatie, prijzen en inschrijven kan via reintjevos.be

 

Lees meer...

Hotel Beveren zoekt personeel en organiseert jobdag

BEVEREN. Hotel Beveren komt handen te kort. Zeker met de traditioneel drukke feestdagen in aantocht, zijn helpende handen meer dan welkom. Er zijn vacatures voor onder meer keukenmedewerkers, kelners, chef en barmedewerkers. 

 

Lees meer...