Overheid houdt nationale test BE-Alert op 6 oktober

REGIO. Op donderdag 6 oktober staat er een nationale test van het BE-Alert-systeem gepland. Met dat platform wil de overheid bij een noodsituatie haar inwoners snel kunnen verwittigen via sms, telefoon of e-mail. Door dergelijke testen kunnen de gemeenten hun procedures oefenen. Er doen verschillende gemeenten mee met de test waaronder Beveren en Sint-Gillis-Waas. 

 

Lees meer...

Verrebroekstraat krijgt vanaf 17 oktober nieuw wegdek

BEVEREN. De Verrebroekstraat (N451) wordt heraangelegd tussen de E34 en rotonde ‘Wit Huis’. Het wegdek is er al jaren in slechte staat door veelvuldig woon-werkverkeer en zwaar havengerelateerd verkeer.  De eerste fase van de werken start op 17 oktober met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de kant van Logistiek Park Waasland. Tijdens deze fase blijven de huidige rijweg en fietspaden toegankelijk.

 

Lees meer...

Los samen met Stanlie een spannend erfgoedmysterie op

OOST-VLAANDEREN.  De Provincie Oost-Vlaanderen heeft met Stanlie een nieuwe webtool voor leerkrachten van de tweede graad basisonderwijs gelanceerd. Zij kunnen de tool gebruiken om samen met hun leerlingen een spannend mysterie op te lossen. Dat mysterie draait rond erfgoed. 

 

Lees meer...

Gezamenlijke actie politie Waasland-Noord met inspectiediensten

BEVEREN/SINT-GILLIS-WAAS. De politie Waasland-Noord hield op woensdag 28 september een gezamenlijke controleactie met verschillende inspectiediensten zoals de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening, Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. 

 

Lees meer...

Stream films via bibliotheek Stekene

STEKENE. Leden van de Stekense bibliotheek kunnen vanaf 7 oktober gratis online films streamen uit de collectie van Sooner, een initiatief van Belgische producenten en distributeurs. In hun catalogus zijn vooral films uit de hedendaagse Europese onafhankelijke cinema te vinden en vormt een mooie aanvulling op de dvd-collectie van de bib. Met het streamingproject hoopt de bibliotheek een breder publiek aan te spreken want niet iedereen heeft nog een dvd-speler in huis. De online films bekijken kan via de smartphone, computer, smart-tv of tablet. 

 

Lees meer...

Papillon-project zorgt voor energiezuinige huishoudtoestellen

SINT-GILLIS-WAAS. Binnenkort kunnen gezinnen in Sint-Gillis-Waas via het Papillon-project energieverslindende huishoudtoestellen vervangen door energiezuinige exemplaren tegen een maandelijkse huurprijs. Dat moet gezinnen helpen om hun energieverbruik en -factuur te verlagen. 

 

Lees meer...

5000ste bezoeker voor Pijp- en Tabaksmuseum

SINT-NIKLAAS. Het Pijp- en Tabaksmuseum mocht zondag haar 5000ste bezoeker ontvangen sinds bezoekersteller 5 jaar geleden terug op nul werd gezet. Tussen 2017 en 2019 bezochten ongeveer 1500 bezoekers per jaar het museum tot corona roet in het eten gooide. Het voorjaar van 2022 was nog mager maar het herstel lijkt dit najaar goed te zijn ingezet. Het gaat dan vooral om groepsbezoeken die een belangrijk onderdeel vormen van het clienteel. Ook de 5000ste bezoeker was iemand van een groep van 20 personen, afkomstig uit Leuven die een weekendje Sint-Niklaas afsloten in het museum. De gelukkige 5000ste bezoeker kreeg een applaus en doosje ballonpralines van Wim Vyverman.

 

Lees meer...

Renovatie lonkt voor brandweerpost van Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. Sint-Gillis-Waas gaat haar brandweerkazerne renoveren. Dat is nodig want het gebouw is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de moderne vereisten. Zo is er geen afzuiging van uitlaatgassen, zijn de douches aftands en vuil en slapen vrijwilligers op matjes op de grond. 

 

Lees meer...

Gelukswandeling geopend in Temse

TEMSE. In Temse is de nieuwe interactieve wandelroute de ‘gelukswandeling’ voorgesteld. Dat is een uitgestippelde route waarbij wandelaars kennis maken met het thema geluk en de Geluksdriehoek. Via ludieke doe-opdrachten leren wandelaars stap voor stap wat geluk is en hoe ze er zelf mee aan de slag kunnen. 

 

Lees meer...