Sint-Niklaas, Aalst en Dendermonde gaan potje tegelwippen

SINT-NIKLAAS. Dinsdag is het eerste Vlaamse kampioenschap Tegelwippen gestart. De steden Sint-Niklaas, Dendermonde en Aalst nemen het daarin tegen elkaar op om zoveel mogelijk tegels te wippen. In begrijpbaar Nederlands betekent dat: zoveel mogelijk verharding verwijderen en vervangen door groen. Door meer bloemen, bomen en geveltuinen te integreren in het stadsbeeld worden steden meer klimaatbestendig, koeler op warme dagen en aangenamer voor mens en dier. 

 

Lees meer...

750 euro voor opvangcentrum Lenteweelde

SINT-NIKLAAS. Rotary Sint-Niklaas schenkt 750 euro aan opvangcentrum  Lenteweelde uit Belsele. De cheque werd door voorzitter Marc Timmermans en inkomend voorzitter Yves De Brant overhandigd aan Conner Rousseau die peter is van het opvangcentrum. Rousseau vroeg na een lezing voor Rotary Sint-Niklaas geen vergoeding maar wel graag een donatie voor Lenteweelde. In het opvangcentrum verblijven kinderen tussen 6 en 18 jaar die door een problematische thuissituatie (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. 

 

Lees meer...

Sint-Niklaas is gaststad voor Open Monumentendag 2023

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas is op zondag 10 september gaststad voor de 35ste editie van Open Monumentendag. Dit jaar is het centraal thema ‘Met hart en ziel’ en wordt de link gelegd tussen onroerend en immaterieel erfgoed. Een en ander heeft te maken met de 20ste verjaardag van de Unesco 2003-conventie. Gisteren kwamen meer dan honderd organisatoren uit heel Vlaanderen de sfeer opsnuiven in museum SteM. 

 

Lees meer...

Nieuw geboortebos in Sinaai

SINT-NIKLAAS. Gisteren is in speelbos Ter Beke in Sinaai een nieuw geboortebos aangeplant. Als inhaalbeweging na corona werden bomen geplant voor de geboortejaren 2021 en 2022. Het geboortebos is in zogenaamde kloempen geplant, dat zijn bomengroepen van ongeveer 30 meter diameter. De ruimte tussen de groepen is open gelaten zodat het spontaan kan verbossen. De stad koos voor inheemse boomsoorten. Maar liefst 375 gezinnen hadden zich ingeschreven om een boom te planten. (mb)

 

PVDA klaagt systeem van scanwagens aan

SINT-NIKLAAS. PVDA Sint-Niklaas vraagt de stad om het systeem van parkeercontrole met een scanwagen stop te zetten. Reden voor de vraag zijn wat PVDA structurele gebreken en tekortkomingen noemt zoals onterechte boetes in blauwe zones, meerdere boetes voor eenzelfde overtreding en zeer korte betaaltermijnen. Het feit dat een scanwagen vorige week zelf fout geparkeerd stond, deed de emmer overlopen. Daarom zal PVDA op de gemeenteraad van 24 maart het stadsbestuur vragen om het systeem met de scanwagen stop te zetten en de boetes in de blauwe zones kwijt te schelden. 

 

Lees meer...

Industriepark-West krijgt gescheiden riolering

SINT-NIKLAAS. Op maandag 27 maart starten de rioleringswerken in het Industriepark-West in Sint-Niklaas. Eerst wordt er gewerkt in de Puytvoetwegel. Vanaf mei schuiven de werken door naar het Industriepark-West zelf. Naast een gescheiden riolering kom er ook een reeks verkeersveilige ingrepen zoals de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad en een parking. Die parking moet het mogelijk maken om de Puytvoetwegel autoluw te maken. 

 

Lees meer...

Wafelenbak voor Turkije en Syrië

SINT-NIKLAAS. De gevolgen van de aardbevingen in Turkije en Syrië laat de inwoners van het Waasland niet los.  Elektro Kamiel Smet (EKS) organiseert op vrijdag 31 maart een wafelenbak ten voordele van het steunfonds 1212 dat de solidariteitsacties voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië coördineert. Het initiatief komt van werknemer Hasan Bilici, die eerder ook meewerkte aan andere steunacties. 

 

Lees meer...