Beveren vraagt mening inwoners

BEVEREN. De gemeente Beveren zet dit jaar in op burgerparticipatie. Dat doet de gemeente met steekproeven, open bevragingen en ontmoetingsmomenten.

 

Lees meer...

Werken Dendermondse Steenweg gestart

SINT-NIKLAAS.  Gisteren, maandag 23 januari, zijn de werken aan de Dendermondse Steenweg gestart. Eerst wordt de brug onder de E17 hersteld, daarna komen de fiets- en voetpaden aan de beurt.

 

Lees meer...

Dieven op heterdaad betrapt

BEVEREN.  Vrijdagavond 20 januari 2023 omstreeks 19:46 uur werd een 41-jarige man en 42-jarige vrouw van Roemeense nationaliteit op heterdaad betrapt op het moment dat zij een diefstal pleegden uit een voertuig in de Halfdreef te Beveren.

 

Lees meer...

Bomen maken plaats voor fiets- en wandelpad

BEVEREN. Eerder deze week werden bomen op de dijk van het Vingerlingpad in Kieldrecht gekapt. Dat zorgde vorige enige beroering. Volgens schepen Filip Kegels werden de bomen echter niet zomaar gerooid. Er komt immers een 4 meter breed wandel- en fietspad op de dijk. 

 

Lees meer...

Gratis soep en kaarsen tegen hoge energieprijzen

SINT-NIKLAAS. PVDA Sint-Niklaas heeft zaterdagmiddag in de Stationsstraat gratis soep en zelfgemaakte kaarsen uitgedeeld als symbolische actie tegen de hoge energieprijzen.  Vorige maand hield de groep een gelijkaardige actie aan het station. "Toen getuigden vooral veel jongeren over hoe zij niet alleen konden gaan wonen door de te dure energieprijzen en over hoe hun ouders de eindjes aan elkaar proberen te knopen. Over hoe ze minder douchen en de chauffage uit laten staan. We hoorden best wel wat schrijnende verhalen", zegt Debby Burssens van PVDA Sint-Niklaas.

 

Lees meer...

Stekens infomagazine steekt in een nieuw jasje

STEKENE. Het gemeente infomagazine van Stekene, ‘Uitstekend’, zit in een nieuw jasje. De layout is opgefrist en ook aan de inhoud is gesleuteld: naast de informatieve berichten is er voortaan plaats voor verhalen van inwoners. Daarmee wil de gemeente werken aan verbondenheid en de de Stekenaar in z’n dagelijkse doen en laten in beeld brengen.

 

Lees meer...

Verlichte tractorstoet

SINT-GILLIS-WAAS. Afgelopen maandagavond werd de verlichte tractorstoet gereden. De stoet vertrok rond 18.30 uur aan de Groene Dijk in Meerdonk. Zo’n 143 deelnemers reden mee. Eindpunt was de Zandloperstraat in Meerdonk.

 

Lees meer...

Sint-Niklaas klaar voor de Santa Walk

SINT-NIKLAAS. Morgenavond vindt in Sint-Niklaas de negende Santa Walk plaats. Honderden kerstmannen maken dan een ludieke wandeling van ruim 4 kilometer door het stadscentrum. De wandeling vertrekt na een korte opwarming om 18 uur op het Sint-Nicolaasplein. Na afloop krijgen de deelnemers een medaille en een goodiebag. Als afsluiter is er erwtensoep, glühwein en warme chocomelk. Inschrijven kan via de dienst Toerisme. 

 

Lees meer...

Nederlandse dag op Lokerse Feesten 2023

LOKEREN. Vier augustus 2023 wordt een Nederlandse avond op de Lokerse Feesten. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Popgroep Goldband uit Den Haag wordt de headliner. Zij zijn vooral bekend dankzij de hit ‘Noodgeval’.  Ook rapduo The Opposites, bekend van ‘Broodje bakpao’ staat op het programma. De voorverkoop start morgenvroeg, zaterdag 17 december, om 10 uur via de website lokersefeesten.be.

 

Lees meer...