Haal tijdig een griepprik

REGIO. Elke winter krijgt 1 op de 10 mensen griep. Voor 65-plussers, zwangere vrouwen of mensen met gezondheidsproblemen als diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren is er verhoogd risico op complicaties door griep. Daarom is het belangrijk om tijdig de griepprik te vragen. De griepprik afhalen kan vanaf half oktober. Vraag ernaar bij de huisarts.

 

Lees meer...

Woonzorgcentrum De Ark viert 20ste verjaardag

SINT-NIKLAAS. Woonzorgcentrum De Ark viert deze week de twintigste verjaardag. De hele week zijn aangepaste activiteiten met op 20 oktober de apotheose: een gala-optreden van Les Folles de Gand. Tegelijk met deze verjaardag, start ook de bouw van 37 assistentiewoningen Karmel, die in 2019 in gebruik worden genomen. 

 

Lees meer...

Brandende auto in winkel geen gevolg van straatrace

LOKEREN. Het dramatische ongeval, waarbij in de nacht van zondag op maandag, een auto de vitrine van een leegstaande kledingwinkel ramde en in brand vloog, is niet het gevolg van een straatrace. Dat blijkt uit de camerabeelden. Bij het ongeval is één dode gevallen. 

 

Lees meer...

N41 drie weken dicht

TEMSE. Vanaf maandag gaat de N41 in Temse voor drie weken dicht. Dat is nodig om de laatste fase van de werken aan de N41, tussen Steenweg Hulst-Lessen (Kettermuit) en de tunnel aan de Dorpstraat (Duivenhoek), uit te voeren. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Waasmunster, Hamme en Dendermonde. 

 

Lees meer...

Jongeren en werkgevers positief over jobdate

TEMSE. De jobdate van donderdag 12 oktober in JOC De Nartist was een succes. Zo’n 17 werkgevers ontmoetten er een 45-tal jongeren. Volgens het concept kregen beide partijen vooraf een workshop zodat niemand onvoorbereid op de afspraak verscheen, een aanpak die volgens de deelnemers werd gesmaakt. 

 

Lees meer...

Krea & Colifac heropenen met een Wase pop-up foodmarket

SINT-NIKLAAS. Dit weekend is het eerste van drie openingsweekends van meubelwinkels Krea en Colifac langs de N70 in Sint-Niklaas. De winkelruimten van samen 7000 vierkante meter zijn grondig verbouwd en heringericht volgens de laatste trends.

 

Lees meer...

Taxussnoeisel brengt 1311 euro op voor Kom Op Tegen Kanker

SINT-NIKLAAS. De inzamelactie van taxussnoeisel door MIWA heeft 26 ton snoeisel opgeleverd. Door een oververzadigde markt lag de verkoopprijs met €0,05 per kilogram een stuk lager dan de voorbije jaren. Door de massale instroom van vers, jong taxussnoeisel kon MIWA toch nog 1311,2 euro schenken aan Kom Op Tegen Kanker. 

 

Lees meer...

Jeugd zet stad op stelten

LOKEREN. Morgen, zaterdag 14 oktober, vindt in Lokeren een nieuwe editie van Stad op Stelten plaats. Lokerse kinderen van 14 uur tot 17 uur welkom in en rond het sport- en jeugdcentrum, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot pretpark voor 1 dag. 

 

Lees meer...

ADMB Award voor AZ Nikolaas 

BRUGGE/SINT-NIKLAAS. Groep ADMB en preventiedienst Provikmo hebben donderdag voor de 17de keer de ADMB Awards uitgereikt. Daarbij won AZ Nikolaas de award voor Welzijn & Preventie. De jury prees de continuïteit van het welzijns- en preventieaanpak van AZ Nikolaas. Verder kregen ook OptimaT en studenten  Toon Michielsen (UGent) en Gaultier Deconinck (KULeuven) een een award.

 

Lees meer...

R2 Waaslandhaven-Noord heel weekend afgesloten

BEVEREN. De weginfrastructeer in de Waaslandhaven wordt vernieuwd. Dit weekend, 14 en 15 oktober, wordt de R2 volledig afgesloten om de brugliggers voor de nieuwe brugover de snelweg te plaatsen. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via het op- en afrittencomplex. 

 

Lees meer...