AZ Nikolaas en AZ Lokeren lanceren 'Viva Velo'

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. De ziekenhuizen AZ Nikolaas en AZ Lokeren willen hun medewerkers stimuleren om per fiets naar het werk te rijden. Daarvoor lanceren ze intern de campagne ‘Viva Velo’. "We geloven dat de fiets het transportmiddel van de toekomst is en dat voordeel oplevert voor zowel het individu als de maatschappij", klinkt het. 

 

Lees meer...

DeKunstvrienden brachten veertig meter muziek

SINT-NIKLAAS. Tien maanden was het geleden dat deKunstvrienden in het openbaar zijn opgetreden. In een veertig meters lange muzikale colonne trokken ze op autovrije zondag door het centrum. Aan de terrassen op Houtbriel, Stationsplein en Grote Markt werd halt gehouden voor een corona-proof serenade aan een dankbaar publiek. Voor enkelen uit de nieuwe lichting klaroenen en tamboers was het hun maidentrip.

 

Lees meer...

BIOSKOOP Drive-In is terug met dubbele portie films

SINT-NIKLAAS. Afgelopen zomer was er de zomereditie van BIOSKOOP Drive-In op de Grote Markt van Sint-Niklaas. De drive-in bioscoop start op 2 en 3 oktober in Sint-Niklaas met een reeks van vijf edities in verschillende steden. Met maximum 60 plaatsen voor de voorstelling van 20 uur en maximum 120 plaatsen voor de voorstelling van 22.45 uur wordt het geen massa-evenement.

 

Lees meer...

Sack Zelfbouw ontvangt award ‘Best Managed Company 2020’

TEMSE.  Sack Zelfbouw uit Temse is door een onafhankelijke jury erkend als Best Managed Company 2020.  Sack Zelfbouw is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in zelfbouwpakketten voor verwarming, sanitair, ventilatie, badkamers en groene energie. Alle deelnemers werden eind 2019 onderworpen aan een strenge selectieprocedure op basis van strategie, competenties, engagement en financiële sterkte. Sack Zelfbouw ontvangt de erkenning omwille van haar duidelijke strategie, uitgebreide expertise, toewijding en financiële prestaties.

 

Lees meer...

Beveren onderzoekt impact coronacrisis bij ondernemers

BEVEREN. De gemeente Beveren bevraagt haar ondernemers naar de impact van de coronacrisis. De bevraging maakt deel uit van een grootschalig onderzoek over de impact in Vlaamse steden en gemeenten. Zowel plaatselijke handelaars, KMO’s, vrije beroepers, landbouwbedrijven als bedrijven uit de Waaslandhaven worden uitgenodigd om deel te nemen. 

 

Lees meer...

Proefproject enkele richting in centrum Meerdonk

MEERDONK. Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas start op 1 oktober in deelgemeente Meerdonk met een proefproject met enkele rijrichting in de Schoolstraat, Plezantstraat en het deel van de Margrietstraat tussen de kruispunten Schoolstraat en Meerdonkdorp. Bedoeling van het proefproject is om de straten zo conflictvrij mogelijk te maken en ook de mobiliteitsknelpunten tussen het kruisend verkeer weg te werken. Ook wordt de toegelaten snelheid teruggebracht tot 30 km per uur. Het proefproject loopt tot eind 2020. In de tweede helft van november volgt een evaluatie.

 

Lees meer...

Site Puyenbeke wordt sport- en recreatiepark met modern zwembad

SINT-NIKLAAS. De site Puyenbeke wordt omgevormd tot een sport- en recreatiepark met veel groen en een nieuw modern zwembadcomplex. Het park krijgt terreinen voor verschillende sporttakken. Het stadsbestuur heeft al beslist dat het nieuw stedelijk zwembad een 50 meterbad, een recreatiebad en een instructiebad moet bevatten en dat er op de site Puyenbeke ook een speelbos en een Finse piste moeten komen. 

 

Lees meer...

300 extra bussen om capaciteitsprobleem schoolbussen op te lossen

REGIO. In de commissie mobiliteit van het Vlaams Parlement is het tekort aan buscapaciteit van schoolritten van De Lijn besproken.  Vooral op de lijnen 31 (Kieldrecht-Sint-Niklaas), 21 (De Klinge-Sint-Niklaas), 85 (Moerbeke-stekene-Sint-Gillis-Waas-Beveren) zitten schoolkinderen opeengepakt. Vlaams Volksvertegenwoordiger Koen Daniëls (N-VA) vroeg waarom er in coronatijden niet proactief voorzien werd in extra buscapaciteit.  

 

Lees meer...

E-boeken ontlenen vanuit de luie zetel

STEKENE. De bibliotheek van Stekene heeft haar aanbod uitgebreid van e-boeken. Voor het lenen van e-boeken hoeven leden niet eens meer buiten te komen. Dankzij het  platform cloudLibrary kunnen leden vanuit hun luie zetel maximum 2 e-boeken tegelijk lenen voor een periode van zes weken. Als de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken automatisch van het toestel. Over boetes hoeven ontleners zich dus geen zorgen te maken. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo en Tolino.

 

Lees meer...