Brandweer en Civiele Veiligheid tonen nieuwe speeltjes op nationale feestdag

NAT. FEESTDAG. Morgen, 21 juli, viert ons land de nationale feestdag. Zoals de traditie het voorschrijft, wordt er in Brussel een defilé gehouden. Daarop zullen brandweer en Civiele Bescherming hun nieuwe speeltjes voorstellen aan het publiek. Onder de nieuwigheden bevinden zich bestrijdingsmiddelen tegen terroristische risico's en een nieuwe look voor de voertuigen. 

 

Lees meer...

Elfien Van Eynde wint Europese tekenwedstrijd

STEKENE. Elfien Van Eynde van Basisschool Toermalijn uit Stekene is de winnaar van de tekenwedstrijd die het Informatiepunt Europa Direct van de Provincie Oost-Vlaanderen al voor de tweede keer organiseerde.

 

Lees meer...

Costa del Solden in Warande Beveren

BEVEREN. De Beverse middenstand viert het einde van de solden met een zomerse zondagshopping. Op zondag 30 juli verandert de Beverse winkelstraat Warande voor een dag in de Costa del Solden, compleet met een strand, luie strandstoelen en een toffe cocktailbar. De winkels zullen open zijn van 13 tot 18 uur. 

 

Lees meer...

Sint-Niklaas wil overleggen met minister Schauvliege over asbeststort

SINT-NIKLAAS. De hetze rond het asbeststort van SVK is nog lang niet over. In verschillende media liet Vlaams minister van omgeving, natuur en landbouw Joke Schauvliege verstaan dat het stadsbestuur het stort zou kunnen sluiten. Het stadsbestuur reageert verbaasd en vraagt verduidelijking want de provincie is de vergunningsverlenende overheid, niet de stad. 

 

Lees meer...

Viergeslacht bij familie De Waele

SINT-NIKLAAS. De familie De Waele viert dubbel feest: op 17-07-17 werd Walter De Waele geboren, de zoon van Yannick, kleinzoon van Peter en achterkleinzoon van Walther De Waele. Met de geboorte van Walter heeft de familie een viergeslacht. Het nieuws werd in de familie heugelijk ontvangen. (mb)

 

 

Drugs gevonden bij anti-inbraakactie 

BEVEREN. Politie Waasland-Noord hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een anti-inbraakactie De politie patrouilleerde per fiets en met een anoniem voertuig in inbraakgevoelige wijken. Bij de actie stelde de politie stelde één proces-verbaal op voor een niet verzekerde en niet ingeschreven motorfiets. Bij drie personen werd er een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. De polite nam de drugs in beslag en de eigenaars kregen een proces-verbaal. (mb)

 

Poolse ambassadeur Orzechowski in Lokeren

LOKEREN. De Poolse Ambassadeur Artur Orzechowski is bezig met een tour langs alle Vlaamse steden die een historische connectie hebben met Generaal Stanislaw Maczek, bevelhebber van de1ste Poolse Pantserdivisie. Die rondreis bracht hem op vrijdag 14 juli naar Lokeren. 

 

Lees meer...

Zwijndrecht pakt sluipverkeer Polderstraat aan 

ZWIJNDRECHT. Zwijndrecht heeft al langer te lijden onder sluipverkeer dat verkeersproblemen op de E17 probeert te ontwijken. In de Polderstraat komt een proefopstelling om dergelijk sluipverkeer te ontmoedigen met onder meer een nieuwe wijkcirculatie, een zone 30 en verkeersremmers. 

 

Lees meer...

Dag van Ruiterhof op 16 juli

SINT-GILLIS-WAAS. Morgen, zondag 16 juli, begint om 14 uur de 'Dag van Ruiterhof' in de tuin van residentie Residentie Ruiterhof. De residentie heeft 12 assistentiewoningen in de Kapelstraat 68/70 in de Klinge. 

 

Lees meer...