Covid-update AZ Nikolaas & AZ Lokeren (06.12.2021)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn 63 covid-patiënten opgenomen in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Daarvan worden 13 personen behandeld op intensieve zorgen. Eén patiënt wacht nog op het resultaat van z’n covid-test. De voorbije 24 uur is geen enkele patiënt overleden aan de gevolgen van covid-19. Eén positief geteste persoon mocht het ziekenhuis verlaten. (mb)

 

Groen licht voor restauratie Heilig Kruiskerk in Stekene

STEKENE. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele heeft het licht op groen gezet voor de restauratie van de Heilig Kruiskerk in Stekene. Binnen het restauratieproject vallen de herstelling van het dak, de afvoer van het regenwater en het schrijnwerk. Binnenin de kerk wordt het interieur gerestaureerd. De Vlaamse overheid voorziet hiervoor een restauratiepremie van 533.506,95 euro. 

 

Lees meer...

Weesgedicht zoekt adoptieraam

REGIO. De bibliotheken van de tien Wase gemeenten ondersteunen volgend jaar de Poëzieweek die loopt van 27 januari tot 2 februari 2022. De bibliotheken hebben uit de nationale selectie 100 gedichten geselecteerd. Die selectie is aangevuld met een vijftigtal gedichten van Wase dichters als Norbert De Beule, Frank Pollet en Sofie De Moor.  

 

Lees meer...

Zwijndrecht zet rem op nieuwbouwprojecten

ZWIJNDRECHT. De gemeente Zwijndrecht zet de gedurende anderhalf jaar de rem op nieuwbouwprojecten. De gemeente heeft die tijd nodig om een visie op te stellen voor een nieuw ruimtelijk beleid voor de komende 20 jaar. Daarbij zal de gemeente rekening houden met onder meer de PFAS-problematiek, de Oosterweelverbinding en plannen voor uitbreiding van de haven. Ook het slim verdichten binnen leefbare en duurzame woonkernen staat centraal.

 

Lees meer...

Lokerse caféleven in boek en tentoonstelling

LOKEREN. Zaterdag is in Lokeren de tentoonstelling ‘Blijven Hangen’ geopend in het Stadsmuseum. Onderwerp is de geschiedenis van het Lokerse caféleven van meer dan 100 jaar. In die periode is het aantal cafés geslonken van meer dan 800 tot 50.  De tentoonstelling is nog tot 26 februari gratis te bezoeken in het Stadsmuseum aan de Markt 15a. Het museum is open van woensdag tot zaterdag van 14 tot 17 uur, op zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. 

 

Lees meer...

Geen tijdelijke veiligheidsmaatregelen op N451

BEVEREN. De onafhankelijke lijst Beveren 2020 had het Beverse gemeentebestuur gevraagd om veiligheidsmaatregelen te nemen om fietsers op de N451 tussen Vrasene en Verrebroek te beschermen. Door het vele havenverkeer zijn er op het traject verzakkingen die voor verkeersproblemen en dus voor onveilige situaties zorgen, vooral voor fietsers. Het gemeentebestuur gaat niet in op de vraag. 

 

Lees meer...

Belseelse handelaars pakken uit met kerstactie ‘Belsele Wintert’

BELSELE. Na een jaar onderbreking slaan 18 handelaars uit Belsele opnieuw de handen in elkaar voor de eindejaarsactie ‘Belsele Wintert’. Wie in december voor minstens €150 bij drie verschillende handelaars heeft gekocht, kan z’n kastickets binnenbrengen bij een van de deelnemende handelaars. Na nieuwjaar worden er 5 winnaars geloot, die hun winkelbudget ter waarde van max €150 terugwinnen. Met hun actie willen de handelaars het lokaal shoppen en het mooie aanbod aan winkels in hun dorp extra in de verf zetten. 

 

Lees meer...

Laagvlieger vlamt tegen 131 km per uur door Hogewatergangweg

REGIO. De politie Waasland-Noord controleerde in de maand november de snelheid van maar liefst 13 276 voertuigen. Zo’n 1 096 bestuurders reden sneller dan de toegelaten snelheid. Eén bestuurder maakte het wel heel bont door 131 kilometer per uur te rijden in de Hogewatergangweg in Sint-Gillis-Waas. De toegelaten maximumsnelheid is er 70 kilometer per uur.

 

Lees meer...

Gezinsbond Stekene reikt wobbeldiploma's uit

STEKENE. De Gezinsbond Stekene heeft een reeks van vijf lessen wobbelturnen voor peuters en kleuters afgerond. Zondagochtend werden de twaalf enthousiaste deelnemertjes als fiere wobbelkampioenen beloond met een wobbeldiploma. 

 

Lees meer...