Durmebrug Waasmunster toch open vanaf 5 augustus

WAASMUNSTER. De Durmebrug in Waasmunster gaat dan toch al op 5 augustus open voor het verkeer en niet pas eind augustus zoals eerder was gepland.  Wel zullen tijdelijke verkeerslichten het verkeer zo regelen dat verkeer beurtelings de brug over kan. 

 

Lees meer...

Crammerrock 2024 in recordtempo uitverkocht

STEKENE.  Het is gebeurd: alle tickets voor de 34ste editie van het tweedaags festival Crammerock zijn de deur uit.  Volgens de organisatie waren er slechts 24 dagen nodig om alle tickets verkocht te krijgen en dat is een record. Wie nu nog tickets wil, kan beroep doen op het doorverkoopplatform van het festival via resale.crammerock.be. 

 

Lees meer...

Boom omgevallen op kerkhof Tereken

SINT-NIKLAAS. Op de begraafplaats van Tereken is nabij het memorial van de gesneuvelden een oude boom omgevallen. De boom kwam nipt naast het memorial terecht. 

 

Lees meer...

Opnieuw Janusfeesten in Meerdonk

MEERDONK. Vijf jaar na de laatste Janusfeesten knoopt de Korneliusvereniging van 26 tot en met 28 juli terug aan met een oude traditie en organiseert opnieuw de Janusfeesten. De Janusfeesten waren jarenlang zomerse feesten in het hartje van Meerdonk, met een reuzetent en optredens van alle Vlaamse grootheden. De Korneliusvereniging wil graag deze traditie in ere houden en de feesten nieuw leven inblazen.

 

Lees meer...

Nummer 1722 geactiveerd wegens kans op onweer

REGIO. Omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer, activeert de FOD Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722. Op dat nummer kan je terecht als je bij storm- en waterschade bijstand van de brandweer nodig hebt. Een aanvraag voor bijstand indienen kan ook online via 1722.be.  Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

 

Lees meer...

Lokeren zorgt voor sport en spel

LOKEREN. Ook deze zomervakantie zorgt de stad Lokeren voor sport en spel voor kinderen en jongeren van 4 tot 15 jaar. Het gaat bijvoorbeeld om sportkampen, losse speeldagen of uitstappen naar Plopsa De Pannen en de Zoo. 

 

Lees meer...

Herita en HOP.Office openen Veldlabo in Doel

BEVEREN. Erfgoedstichting Herita en HOP.Office Architecten hebben vrijdag, 12 juli 2024, een Veldlabo in Doel geopend. Dat wordt enerzijds een werk- en ontmoetingsplaats voor het onderzoeken van de herbestemming van het 17de-eeuwse Hooghuis. Anderzijds wordt het ook een uitvalsbasis voor het participatieonderzoek van HOP.office architecten.

 

Lees meer...

Totaalrenovatie voor Beverentunnel van start

BEVEREN. In de nacht van 14 op 15 juli starten de renovatiewerken aan de Beverentunnel in de Waaslandhaven. De tunnel krijgt een nieuw wegdek, ledverlichting en brandwerende bekleding. Ook het ventilatiesysteem en vluchtroute krijgen een update, net als de in- en uitgangen van de tunnel. Het einde van de werken is voorzien in de nazomer van 2025.

 

Lees meer...