Stadsbestuur waarschuwt handelaars voor frauduleuze reclameronselaar

SINT-NIKLAAS.  Het stadsbestuur van Sint-Niklaas waarschuwt voor fraude door het Duitse bedrijf ‘Media Service 24 Sarl’. Het bedrijf meldt zich telefonisch aan bij lokale handelaars en vraagt om bedrijfsgegevens op een fax te controleren en per kerende correcties terug te sturen. Altijd zit er een kleine fout in de gegevens van de lokale handelaar. De teruggestuurde fax wordt gebruikt als contractbevestiging, waarna de betrokken handelaar een factuur krijgt die kan oplopen tot 1.000 euro.

 

Lees meer...

Nieuwe bezoekersgids voor toeristen in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Toerisme Sint-Niklaas heeft de nieuwe bezoekersgids 2021 voorgesteld. De nieuwe gids voor toeristen en bezoekers kreeg een nieuw, groter formaat en telt nu 118 pagina’s met praktische info zoals cultuur- en evenementenkalender, toegangsuren en prijzen tot musea en bezienswaardigheden en praktische contactgegevens. De gids telt ook portretten van molenaar Marc De Rudder, ballonvaarster Elisabeth Rosseneu,  brouwer Chris Boelens, brouwer en Conny Hendrix en Hans Boon, logiesuitbaters van Hoeve Oswald.

 

Lees meer...

Campagne ‘Viva Velo’ promoot fiets als transportmiddel

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Met de campagne ‘Viva Velo’ promoot AZ Nikolaas al een tijdje de fiets als het transportmiddel van de toekomst. Met het vertrek van de testkaravaan van de provincie Oost-Vlaanderen en de officiële opening van de vernieuwde fietsenstallingen start er vandaag een nieuwe actie binnen deze campagne. 

 

Lees meer...

Jongsocialisten zetten Sint-Niklase vrouwen in de bloemen

SINT-NIKLAAS. De jongsocialisten van Sint-Niklaas hebben een 8-tal standbeelden van vrouwen in de stad versierd met een bloemenjurk. Dat gebeurde naar aanleiding van internationale vrouwendag vandaag. Met de actie willen de jongeren de Sint-Niklase vrouwen in de bloemen zetten en oproepen tot gendergelijkheid. 

 

Lees meer...

COVID-19 Update (07.03.2021)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn 34 personen met covid-19 opgenomen in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Daarvan worden er 8 behandeld op de dienst intensieve zorgen. Eén persoon wacht nog op het resultaat van de covid-test. Tijdens het weekend is 1 persoon overleden aan de gevolgen van COVID-19. Vijf positieve personen mochten tijdens het weekend het ziekenhuis verlaten. (mb)

 

Inrichting vaccinatiecentrum vraagt flinke financiële inspanning

BEVEREN. De inrichting van het vaccinatiecentrum vraagt een flinke logistieke en financiële inspanning. Om de gegevens in het centrum vlot te kunnen verwerken, kocht de gemeente 20 laptops. Daarnaast investeerde Beveren in camerabewaking want vaccins en zelfs lege flesjes blijken zeer gegeerd op de zwarte markt. Daarnaast zal de politie van Politiezone Waasland Noord op geregelde tijdstippen aan het centrum patrouilleren.

 

Lees meer...

#iedereenmodel met Goed Genoeg - Lijfboek

REGIO. Nu de lente in aantocht is, start ook het seizoen om volop reclame te maken voor badpakken. En daarbij wordt het gebruik van de Photoshop en filters niet geschuwd. De socialiste vrouwenbeweging VIVA-SVV wil tegengas geven tegen onrealistische normen en verwachtingen van vrouwelijke schoonheidsidealen. Dat doen ze met ‘Het Goed Genoeg - Lijfboek’. 

 

Lees meer...

Maart is jeugdboekenmaand in Beveren

BEVEREN. In maart is het jeugdboekenmaand in de bibliotheek van Beveren. Dat betekent dat er de hele maand coronaproof initiatieven zijn om jeugdboeken in de kijker te zetten.  Zo is er een tentoonstelling van de Kunstacademie Beveren met het thema ‘Lezen is een feest’.  De kunstwerken van de leerlingen zijn nog tot eind maart te bekijken tijdens een wandeltocht langs de bibliotheek. De kunstwerken versieren feesttafels die door de ramen te bekijken zijn. 

 

Lees meer...