Welzijnsvereniging Sleutelzorg doneert hulpmiddelen aan Marokko

TEMSE. Het woon- en leefteam van Welzijnsvereniging Sleutelzorg doneert niet meer gebruikte rolstoelen, rollators, krukken en wandelstokken aan de slachtoffers van de aardbeving die Marokko trof in de nacht van 8 op 9 september 2023.  Om de goederen ter plaatse te krijgen, is de organisatie Al Minara gecontacteerd. Die organisatie verzamelt hulpmiddelen en brengt die naar Marokko waar het kan gebruikt worden voor de slachtoffers in ziekenhuizen en bewoners in de getroffen gebieden. (mb, foto: © Sleutelzorg)

 

 

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

REGIO. De Lijn organiseert in oktober opnieuw jobdagen want het vervoersbedrijf zoekt nog 300 chauffeurs. Tijdens de jobdagen krijgen de kandidaten niet alleen inzicht in de verloning, de voordelen en de voorwaarden, ze kunnen er ook praten met toekomstige collega’s. Wie wil, kan er ook proberen om eens met een bus te rijden. 

 

Lees meer...

Meisjeswerking PATZ vierde tweede verjaardag

SINT-NIKLAAS. Gisteren, zondag 24 september, vierde meisjeswerking PATZ haar tweede verjaardag met een toonnamiddag voor de mama's en sympathisanten.  PATZ staat voor "Plezier, Actief, Team en Zelfzorg".  Het is niet alleen plaats waar meisjes zichzelf kunnen zijn, ze leren er ook praktische mentale vaardigheden en zichzelf weerbaar maken. 

 

Lees meer...

Vernieuwing Prins Albertstraat start morgen

SINT-NIKLAAS. Morgen, dinsdag 26 september 2023, starten de werken aan de winkelwandellus in de Prins Albertstraat. Bij de vernieuwing van de straat gaat er aandacht naar meer groen, straatmeubilair en de zachte weggebruiker. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om er een gescheiden riolering aan te leggen. 

 

Lees meer...

Lokeren gaat voor minder auto’s

LOKEREN. Vandaag eindigt de Week van de Mobiliteit die op 16 september is gestart. Het verminderen van het aantal auto’s staat in die week centraal. De stad Lokeren zet met auto- en fietsdelen ook sterk in op minder auto’s. 

 

Lees meer...

Verbouwingen in woonzorgcentrum Boeyé-Van Landeghem zijn klaar

BEVEREN. In woonzorgcentrum Boeyé-Van Landeghem in Kallo is de nieuwe leefruimte en onthaalruimte plechtig geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Van De Vyver en schepen van sociale zaken en bestuurslid van Zorgpunt Waasland Katrien Claus. Dankzij de verbouwingen kunnen alle leefgroepen genieten van meer zorg en comfort op maat en hebben bezoekers meteen zicht op het onthaal. De gemeente investeerde 415 000 euro in het project.

 

Lees meer...

CD&V trekt Sint-Niklaas rond met babbelbox

SINT-NIKLAAS. CD&V Sint-Niklaas trok afgelopen weekend met hun oranje babbelbox door de Fabiolawijk. Daar gingen ze in gesprek met buurtbewoners over waar ze ‘s nachts van wakker liggen of waar ze enthousiast over zijn. Onderwerpen als veiligheid voor meisjes en vrouwen, minder zwerfvuil en bereidbare voetpaden kwamen daarbij aan bod. 

 

Lees meer...

Stekene past aanbod toeristische schoolrondleidingen aan

STEKENE.  De gemeente Stekene heeft haar gratis educatief aanbod aangepast. Zo worden de  toeristische schoolrondleidingen vanaf dit schooljaar gratis aangeboden aan alle leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar en het eerste en tweede middelbaar van de Stekense scholen.  Het aangepaste aanbod is opgenomen in de vernieuwde brochure ‘Schoolrondleidingen voor jonge ontdekkers’. 

 

Lees meer...

Beveren en Kruibeke zoeken naar naam voor fusiegemeente

BEVEREN/KRUIBEKE. Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht namen in de gemeenteraden van eind oktober 2022 de principiële beslissing om te fuseren. Terwijl het nog niet geheel zeker is of Zwijndrecht in de fusiegemeente zal stappen, gaan Kruibeke en Beveren al op zoek naar een nieuwe naam voor de fusiegemeente. Inwoners kunnen nog tot en met zaterdag 30 september een voorstel indienen. 

 

Lees meer...

Noodnummer 112 tijdelijk moeilijk bereikbaar

OOST-VLAANDEREN. Door een storing is het noodnummer 112 moeilijk bereikbaar. Kan je het noodnummer niet bereiken, gebruik dan de alternatieve nummers, maar probeer altijd eerst naar 112 te bellen. De alternatieve nummers voor de provincie Oost-Vlaanderen zijn, naargelang de GSM-operator: 0471 512 738 (Proximus), 0471 512 781 (Orange) en 0471 512 784 (Base). (mb)