Politiezone Kruibeke-Temse verzamelt dopjes

KRUIBEKE/TEMSE. In aanloop van hun opendeurdag en verkeershappening op 9 september roept de politiezone Kruibeke-Temse inwoners van Temse en Kruibeke op om massaal mee dopjes te verzamelen. Dopjes van flessen frisdrank, water, melk, fruitsap, wasproducten en sauzen zijn welkom. De dopjes afgeven kan op 9 september van 10 tot 18 uur tijdens de verkeershappening aan de Zaat in Temse. 

 

Lees meer...

Bazel maakt zich klaar voor elfde editie van Bazel Parkt

BAZEL.  Bazel maakt zich klaar voor de elfde editie van Bazel Parkt. Vorig jaar trok het evenement nog ruim 4000 bezoekers. Het programma voor zaterdag 25 augustus ziet opnieuw veelbelovend uit. Vanaf 14 uur is er in het Bazelse kasteelpark heel wat straattheater te zien. Het Franse Cirque Hirsute brengt op een groot draaiend rad de voorstelling ‘Les Butors’. Verder is onder meer Teatro Pavana van de partij. Vorig jaar brachten ze een act met struisvogels. Dit jaar zullen ze levensechte giraffen in het kasteelpark laten rond paraderen. Een zinderende vuuract sluit het straattheaterfestival af. 

 

Lees meer...

Onderhoudswerken aan N403 (oude baan Sint-Niklaas-Hulst)

SINT-GILLIS-WAAS. Maandag, 20 augustus 2018, starten onderhoudswerken aan de Zandstraat (N403) in Sint-Gillis-Waas. Tussen de kruising met de Vosdreef en Schoenen Molders (Zandstraat 119) worden het wegdek en het fietspad richting Kemzeke vervangen. Tijdens de werken is de aansluiting met de Collemansstraat afgesloten. Plaatselijk verkeer kan beurtelings passeren. Fietsers rijden best om via de Beekstraat, Grouwesteenstraat, Heerweg en Heerbaan. Zwaar en doorgaand verkeer blijft er best weg en kan omrijden via de E34, R1 en E17.  Als het weer meezit, zullen de werken begin september klaar zijn. (mb)

 

Waasland stuurt twee teams naar WK Ballonvaren

REGIO. Zaterdag, 18 augustus 2018, start in het Oostenrijkse Groß-Siegharts het wereldkampioenschap ballonvaren (23rd FAI World Hot Air Balloon Championship). Gedurende een week moeten de piloten van de luchtballons verschillende opdrachten uitvoeren. Zo moeten ze onder andere een zandzakje zo dicht mogelijk bij een kruis droppen. De piloot die er het dichtste bij zit, wint 1000 punten. De piloot die op het einde van de competitie het meeste punten scoort, wint. 

 

Lees meer...

Beveren vervangt bakfiets door nieuwe veegwagen

BEVEREN. De gemeente Beveren heeft de elektrische bakfiets, waarmee de straten werden geveegd, vervangen door een nieuwe veegwagen. Samen met de bakfiet verdwijnt een vertrouwd dorpsgezicht, want bestuurder Rudi De Coster ging op 1 augustus met pensioen. 

 

Lees meer...

Fotowedstrijd ‘Beveren in 4 seizoenen’: winnaars winterfoto’s bekend

BEVEREN. In Beveren zijn de winnaars bekend gemaakt van de winterfoto’s binnen de fotowedstrijd ‘Beveren in 4 seizoenen’. Tussen 1 januari en 31 maart stuurden 33 fotografen in totaal 152 foto’s in. De onderwerpen varieerden van monumenten als kasteel Cortewalle over natuurgebieden als het Rietveld in Kallo tot onbekende plaatsen in de polder. De jury weerhield 5 foto’s. De winnende foto’s zullen eerstdaags gepubliceerd worden op de sociale media van de gemeente Beveren. De winnaars kregen een geschenkmand met streekproducten. De winnaars zijn Maria Van Esbroeck, Heleen Hubrechts, Roger Van Vossel, Rudy Maes en Guido Poppe. 

 

Lees meer...

25.000 bezoekers voor Scheldewijding Doel

DOEL. Meer dan 25.000 mensen bezochten gisteren de 44ste editie van de Scheldewijding en Doelse Feesten in Doel. De feesten stonden in het teken van het behoud van Doel. Het programma van de feesten was goed gevuld met naast de traditionele Scheldewijding, ook verschillende folkconcerten en een rommelmarkt. Dankzij Atlasail konden bezoekers een zeiltocht maken en ook het veer Doel-Lillo was van de partij. Actiegroep Doel 2020 roept intussen op om het dorp en omliggende polders definitief te behouden.  (mb)

 

Crammerock 2018 volledig uitverkocht

STEKENE. Het festival Crammerock is voor het achtste jaar op rij uitverkocht. De belangstelling is volgens de organisatie zo groot dat er een wachtlijst is geopend. Tickets voor de camping zijn wel nog beschikbaar. Maar ook hier gaat het volgende organisatie om de laatste plaatsen. Crammerock vindt plaats in het weekend van 31 augustus en 1 september. Vorig jaar trok het festival 28.000 bezoekers. Op de affiche prijken dit jaar grote namen als Anouk, Hooverphonic, De La Soul, Lost Frequencies en Emma Bale. Aan de lange lijst met artiest zijn afgelopen weekend nog drie namen toegevoegd:  SBMG, Jiri11 en dj Zoey Hasselbank. (mb)

 

Speciale verkeersregeling voor de Beverse Feesten

BEVEREN. Volgende week dinsdag starten de Beverse Feesten. Door de feesten zullen verschillende straten in het centrum tijdelijk afgesloten zijn voor het verkeer. Zo zal de N70 dinsdagavond vanaf 17.30 uur verkeersvrij worden gemaakt tussen de Bosdamlaan en Gravendreef. Ook onder meer een deel van de De Brownestraat, Ciamberlanidreef, Donkvijverstraat en Yzerhand zal de tijdens de feestweek tijdelijk verkeersvrij zijn.  Bewoners van de verkeersvrije zone kunnen bij de politie een vrije doorgangskaart afhalen. (mb)

 

Verbouwingen aan administratief centrum Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT. Vandaag start Zwijndrecht met een grondige verbouwing van het administratief centrum. Als eerste komen de onthaalruimte en de bibliotheek aan de beurt. In de onthaalruimte komen nieuwe, moderne balies, waaronder een snelbalie, themabalies en gesprekruimtes. Ook qua dienstverlening zal er een en ander veranderen want naast de gemeentelijke diensten zal het OCMW een plaats krijgen in het gebouw. 

 

Lees meer...