LAGO De Meerminnen voert identiteitscontrole in

BEVEREN. LAGO Beveren De Meerminnen test deze maand in samenspraak met de gemeente Beveren een nieuwe ‘Safe Swim Zone’. Dat is een IT-systeem dat identiteitscontroles mogelijk maakt. In de praktijk betekent dit dat elke bezoeker vanaf 12 jaar bij elk zwembadbezoek zijn of haar eID-kaart zal mogen boven halen.

 

Lees meer...

Subsidie voor ‘een dorp voor een dorp’

KRUIBEKE.  De vereniging ‘Een dorp voor een dorp’ uit Kruibeke krijgt 10 000 euro subsidie van de provincie Oost-Vlaanderen voor de ontwikkeling van thuiszorg en de ondersteuning van studerende jongeren in Moldovita in Roemenië.  

 

Lees meer...

Odisee-studente uit Waasmunster helpt aanbod voor personen met een beperking bekendmaken

REGIO. Be Goris, een studente uit Waasmunster, helpt de Dienst Ondersteuningsplan (DOP) om haar gratis diensten voor mensen met een beperking bekender te maken. De studente Gezinswetenschappen aan de Odisee Hogeschool onderzocht in haar bachelorproef of en hoe de Dienst Ondersteuningsplan erin slaagt om samen met de cliënten en hun netwerk de levenskwaliteit te verbeteren. Uit dat onderzoek bleek dat de dienst nog te weinig bekend is. Daarom werkte Be mee een ambassadeurschap met ervaringsdeskundigen uit. Ze maakte een stop-motionfilmpje waarin ze aan de hand van een waar gebeurd verhaal de werking van de Dienst Ondersteuningsplan uitlegt. 

 

Lees meer...

Scheldebrug Bornem-Temse krijgt extra hoogteportaal

TEMSE. Morgen, dinsdag 16 juli, zal De Vlaamse Waterweg nv een extra hoogteportaal aan de oude Scheldebrug Bornem-Temse plaatsen. Sinds mei geldt een maximum hoogte van 4 meter op de oude Scheldebrug. Vrachtverkeer dan hoger is, moet omrijden via de A12 en Antwerpse ring naar de E17. Eerder waren er een aantal incidenten met vrachtwagens waardoor nieuwe maatregelen noodzakelijk waren.  Om het nieuwe hoogteportaal veilig te kunnen plaatsen, wordt het verkeer van dinsdagavond 20.00 uur tot woensdagochtend 5.00 uur in twee richtingen over de nieuwe brug geleid. 

 

Lees meer...

Tijdelijk geen asbest meer in het recyclagepark Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Afvalintercommunale MIWA aanvaardt voorlopig geen asbest meer in haar recyclagepark aan Vlyminckshoek in Sint-Niklaas. Dat heeft te maken met de uitbreidings- en renovatiewerken die er momenteel bezig zijn. Daardoor staan de containers te dicht op elkaar en kan de veiligheid van de bezoekers en medewerkers in het gedrang komen.

 

Lees meer...

Pieter Van Bastelaere nieuwe voorzitter LOK Beveren

BEVEREN. De gemeenteraad van Beveren heeft de nieuwe samenstelling van het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) goedgekeurd. Pieter Van Bastelaere wordt de nieuwe voorzitter van de adviesraad. Eerder verdiende de 39-jarige Van Bastelaere zijn strepen als voorzitter van de Gezinsraad van Beveren, een functie die hij tot december 2018 vervulde. Het Lokaal Overleg Kinderopvang zat sinds januari 2018 zonder voorzitter nadat Luc Van den Bossche ontslag nam om een politiek mandaat in de gemeenteraad van Beveren op te nemen.

 

Lees meer...

Zorgpunt Waasland heeft nieuwe website

REGIO.  Zorgpunt Waasland heeft nieuwe website. Tot nu toe was zorgpuntwaasland.be beperkt tot een portaalpagina die doorlinkte naar de gemeenten die deel uitmaken van Zorgpunt Waasland. Nu is er een volwaardige website die antwoorden biedt op vragen over thuiszorg en woonzorg, dagopvang voor senioren of personen met een beperking, serviceflat of opname in een woonzorgcentrum. 

 

Lees meer...