Hugo Maes legt eed af als nieuwe burgemeester van Temse

TEMSE. Afgelopen maandag, 23 mei 2022, legde Hugo Maes bij gouverneur Carina Van Cauter de eed af als nieuwe burgemeester van Temse. Hij neemt op 1 juni 2022 de sjerp over van partijgenoot en huidig burgemeester Luc De Ryck.  Luc De Ryck was dertig jaar burgemeester van de scheldegemeente. 

 

Lees meer...

Digitale geschenkbon is schot in de roos

KRUIBEKE.  De papieren Kruibeekse Geschenkbon kreeg in november vorig jaar een digitale opvolger. Sindsdien is er al voor bijna 10.000 euro aan bonnen verkocht. De gemeente Kruibeke is enorm opgetogen over dit succes. Wie zo’n digitale bon heeft, kan vandaag terecht bij zo’n 70 ondernemers. Voordeel van de digitale bon is dat ie dag en nacht verkrijgbaar is via de website van de gemeente Kruibeke. Wie geen internet heeft, kan tijdens de openingsuren een bon aankopen via het loket in het gemeentehuis. 

 

Lees meer...

Sint-Genesius doet het met drie Jeannen

SINT-NIKLAAS. De Koninklijke Toneelvereniging Sint-Genesius waagt zich voor haar nieuwe productie aan een cabaret-revue-achtige komedie van Serge Elia in een regie van Dirk Meul. De productie ‘3 Jeannen’ gaat over drie vrouwen van middelbare leeftijd die treuren om het overlijden van Jean-Pierre, hun ideale man. De vrouwen bekvechten er op los maar toch groeit er een band.  Naast acteren zullen de acteurs ook zingen en dansen.

 

Lees meer...

Weg met wegwerp, enkel nog herbruikbare bekers op evenementen

LOKEREN. In de regio van afvalintercommunale IDM maken de gemeenten Lochristi, Lokeren, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate komaf met wegwerp en zijn op evenementen enkel nog  herbruikbare drankverpakkingen toegelaten.  Zowel wegwerpbekers als blik, kleine plastic flesjes of glazen flesjes zonder statiegeld zijn er voortaan verboden. De gemeentelijke festiviteiten gaan nog een stap verder en bannen vanaf nu ook de wegwerpverpakkingen voor cateringmateriaal.

 

Lees meer...

Covid-update Vitaz (27.05.2022)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn 19 covid-patiënten opgenomen in de Vitaz-ziekenhuizen in Lokeren en Sint-Niklaas. Daarvan wordt 1 persoon behandeld op intensieve zorgen. De voorbije 24 uur is geen enkele patiënt is overleden aan de gevolgen van covid-19. Acht positief geteste personen mochten het ziekenhuis verlaten.  (mb)

 

Covid-update Vitaz (26.05.2022)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn 26 covid-patiënten opgenomen in de Vitaz-ziekenhuizen in Lokeren en Sint-Niklaas. Daarvan wordt 1 persoon behandeld op intensieve zorgen. De voorbije 24 uur is geen enkele patiënt is overleden aan de gevolgen van covid-19. Acht positief geteste personen mochten het ziekenhuis verlaten.  (mb)

 

Covid-update Vitaz (25.05.2022)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn 27 covid-patiënten opgenomen in de Vitaz-ziekenhuizen in Lokeren en Sint-Niklaas. Daarvan wordt 1 persoon behandeld op intensieve zorgen. De voorbije 24 uur is geen enkele patiënt is overleden aan de gevolgen van covid-19. Zeven positief geteste personen mochten het ziekenhuis verlaten.  (mb)

 

Covid-update Vitaz (24.05.2022)

 

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn 26 covid-patiënten opgenomen in de Vitaz-ziekenhuizen in Lokeren en Sint-Niklaas. Daarvan wordt 1 persoon behandeld op intensieve zorgen. De voorbije 24 uur is geen enkele patiënt is overleden aan de gevolgen van covid-19. Vier positief geteste personen mochten het ziekenhuis verlaten.  (mb)

 

Covid-update Vitaz (23.05.2022)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn 24 covid-patiënten opgenomen in de Vitaz-ziekenhuizen in Lokeren en Sint-Niklaas. Daarvan worden 4 personen behandeld op intensieve zorgen. De voorbije 24 uur is geen enkele patiënt is overleden aan de gevolgen van covid-19. Vier positief geteste personen mochten het ziekenhuis verlaten.  (mb)

 

Geen mondmaskers meer nodig op bussen van De Lijn

REGIO. Wie vanaf vandaag gebruik wil maken van het openbaar vervoer hoeft niet langer een mondmasker te dragen. De mondmaskerplicht in stations en aan haltes was in Vlaanderen al geruime tijd losgelaten, maar nu valt dus ook de mondmaskerplicht op de voertuigen weg. Bij de voertuigen van De Lijn verdwijnen ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost. Vooraan opstappen zal nog niet meteen voor vandaag zijn want De Lijn moet nog duizenden voertuigen aanpassen. 

 

Lees meer...