Zondag is Sint-Niklaas autovrij

SINT-NIKLAAS. Heel wat steden en gemeenten houden zondag, 17 september, een autovrije zondag. Ook Sint-Niklaas doet mee. Dat betekent dat koning auto thuis mag blijven en voetgangers en fietsers de stad kunnen veroveren.  In de hele stadskern zijn er tal van activiteiten gepland. Openbaar vervoer van De Lijn is in heel Sint-Niklaas gratis. 

 

Lees meer...

JCI Sint-Niklaas omgedoopt naar JCI Waasland

SINT-NIKLAAS. JCI Sint-Niklaas, de plaatselijke afdeling van een wereldwijde federatie van jonge ondernemers, heeft z’n naam gewijzigd naar JCI Waasland. Bij de start van het nieuwe werkingsjaar 2017-2018 komt er ook een nieuwe Raad Van Bestuur. Met deze nieuwe wind hoopt de nieuwe ploeg de vereniging weer wat brandstof te geven. 

 

Lees meer...

Zondag, dag van de landbouw

SINT-NIKLAAS. Zondag 17 september is Dag van de Landbouw. Tussen 10 en 18 uur zetten drie Sint-Niklase landbouwbedrijven hun deuren open voor het publiek. Uiteraard is er ook op deze dag een link naar 800 jaar Sint-Niklaas met oude ambachten, een thematentoonstelling in elk bedrijf en kinderanimatie. In Sinaai is er een maïsdoolhof. 

 

Lees meer...

Gratis opleiding voor startende horecaondernemers

SINT-NIKLAAS. Horeca Vlaanderen wil starters begeleiden en ondersteunen bij de opstart van hun zaak en organiseert een gratis opleiding in Sint-Niklaas. De opleiding vindt plaats op 20 september van 9 tot 12 uur in hotel Serwir. 

 

Lees meer...

Remtechniek en noodstop moet in rijopleiding

ZWIJNDRECHT. De remtechniek, inclusied noodstop, hoort thuis in de basis rijopleiding voor het rijbewijs. Tot conclusie komt Mobiliteitsclub VAB na een bevragen van bijna 2500 jongeren. Vooral jonge bestuurders die reeds een rijbewijs hebben, vinden dat dit in de opleiding thuis hoort. Uit die bevraging bleek verder dat 71 procent van de jonge bestuurders de stopafstand van een auto onderschat. 

 

Lees meer...

Jan Goderis is havenheld van deze week

HAVEN. Wie in de omgeving van de haven woont, ervaart het elke dag: de haven trekt heel veel verkeer aan en is daarmee een van de oorzaken van heel wat filestress. Het lijkt moeilijk te geloven maar er zijn wel degelijk bedrijfsleiders die zich inzetten om goederen via andere manieren dan via de weg te vervoeren. Een van hen is Jan Goderis van Shipit, havenheld van deze week. 

 

Lees meer...

Odisee Hogeschool krijgt goede review

SINT-NIKLAAS. Hogeschool Odisee krijgt een goede review van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditiatieorganisatie). Het is de eerste keer dat dergelijke review werd gehouden. Odisee wordt geprezen omwille van haar onderwijsbeleid, gestoeld op een breed gedragen visie en de aanwezig kwaliteitscyclus. Daarmee scoort de onderwijsinstelling goed op vlak van visie, beleid, evaluatie en verbetering.

 

Lees meer...

Historische films in Ciné Retro

SINT-NIKLAAS. Retro is hip en daar speelt SteM Zwijgershoek handig op in met Ciné Retro. Daarin kunnen bezoekers zich een half uur lang onderdompelen in het Sint-Niklaas van de jaren 1930 tot de jaren 1960. De voostelling van de filmcompilatie maakt deel uit van de tentoonstelling ‘Zijde gij ook van Sinnekloas’ die nog tot 19 november loopt het in SteM. 

 

Lees meer...

Studio 100 zoekt alternatieve locaties voor spektakel-musical 40-45

BEVEREN/SCHELLE. Begin deze week kreeg Studio 100 van de gemeente Beveren te horen dat ze geen vergunning kreeg om de spektakel-musical 40-45 te brengen op deze site van de Katoen Natie. Reden daarvoor is de aanwezigheid van chemische bedrijven in de onmiddellijke omgeving van de locatie. Studio 100 legt zich neer bij de beslissing van de gemeente en gaat op zoek naar een nieuwe locatie. 

 

Lees meer...