Doel: Erfgoeddag start in mineur

DOEL. De Erfgoeddag startte in de Beverse deelgemeente Doel in mineur. In de nacht van zaterdag op zondag werd het polderdorp opgeschrikt door een brand in de Scheldemolenstraat. Naast een woning werd ook een distributiecabine vernield. Doel2020 klaagt in een mededeling het toegenomen geweld in het dorp aan. 

 

Lees meer...

3.148 bezoekers op Erfgoeddag in het Waasland

REGIO. Gisteren, zondag 23 april, stond in heel Vlaanderen de dag in het teken van erfgoed. Het centrale thema van de 17de editie van Erfgoeddag was 'zorg'. De activiteiten in Beveren, Kruibeke, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht lokten samen 3.148 bezoekers. 

 

Lees meer...

E5 Mode kiest voor persoonlijke aanpak

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase modeketen e5 gaat voluit voor een persoonlijke winkelervaring om tegengewicht te bieden tegen anonieme webwinkels. Klanten kunnen voortaan gratis beroep doen op een personal shopper voor advies. 

 

Lees meer...

Werkjes over woonzorgcentrum verstopt in tijdcapsule

SINT-GILLIS-WAAS. Deze namiddag vergrendelt het OCMW van Sint-Gillis-Waas een tijdcapsule als startschot voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum. In de tijdcapsule zullen werkjes zitten van de leerlingen van het zesde leerjaar. 

 

Lees meer...

LANXESS investeert 25 miljoen euro in productiesite in Lillo

KALLO/LILLO. Specialchemiebedrijf LANXESS gaat 25 miljoen euro investeren om z'n  geïntegreerd productiecomplex voor polyamide en voorproducten voor plastics in Lillo efficiënter te maken. Het nieuws werd bekendgemaakt ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van caprolactamproductie op de site.

 

Lees meer...

Ziekenhuis Sint-Helena herleeft op Erfgoeddag

SINT-GILLIS-WAAS. Dit jaar staat erfgoeddag, op zondag 23 april, in het teken van 'zorg'. In Sint-Gillis-Waas tonen de Heemkundige Kring en het gemeentearchief hoe ze zorg dragen voor het lokaal erfgoed en komt het oude ziekenhuis terug tot leven.

 

Lees meer...

Drie decennia volwassenenonderwijs in Hamme

HAMME. CVO Leerstad viert deze week dat het reeds 30 jaar zorgt voor volwassenenonderwijs in Hamme. Nochtans zag het er in 1986 niet goed uit voor het volwassenenonderwijs. De zogenaamde avondschool was er op sterven na dood. Pas na de fusie met de avondschool in Lokeren kwam er terug beterschap. Op donderdag 27 april is er een uitgebreid feestprogramma. 

 

Lees meer...