Tweede keer Bubbles & Bites op zondag 29 april

SINT-NIKLAAS. Op zondag 29 april vindt de tweede editie plaats van Bubbles & Bites, een tocht voor wijnliefhebbers langs verschillende horecazaken in de stadskern van Sint-Niklaas. Bedoeling van de tocht is om plaatselijke wijnspecialisten meer visibiliteit te geven en om nieuwe of bestaande horecazaken te (her)ontdekken. Vorig jaar trok de eerste editie 60 deelnemers.

 

Lees meer...

Gabriel Willems is grootste erfgoedheld van Beveren

BEVEREN. In aanloop naar erfgoeddag op 22 april hield de Hertogelijke Heemkundige Kring Land Van Beveren een verkiezing van de ‘Grootste Erfgoedheld van Beveren’.  Gisteren, op erfgoeddag, viel het verdict. Gabriel Willems, heemkundige en ereconservator Cortewalle, is verkozen tot grootste erfgoedheld van Beveren. Anna Piers, de oprichtster van Hof ter Welle, eindigde op de tweede plaats. Vroedvrouw Celine Van Geertsom werd derde. 

 

Lees meer...

Nepvossen moeten duiven weghouden van begraafplaats

ZWIJNDRECHT.  De gemeente Zwijndrecht heeft nepvossen geplaatst op de begraafplaats. De vossen moeten vogels weghouden die er maar al te vaak grafzerken bevuilen. Vooral de houtduif veroorzaakt problemen. Aangezien de vos een natuurlijke vijand is van de houtduif, hoopt de gemeente dat de duiven nu elders hun gevoeg zullen doen. (mb)

 

Negentig bewoners WZC De Kroon verhuizen naar nieuwbouw 

SINT-GILLIS-WAAS. Vandaag en morgen verhuizen negentig bewoners naar de nieuwbouw van woonszorgcentrum De Kroon op de Sint-Helenasite. In het nieuwe gebouw is ook ruimte voorzien voor een polyvalente zaal en een bruin café. In een tweede blok neemt het personeel nieuwe kleedruimtes in gebruik. Ook de nieuwe wasserij start vandaag de activiteiten. Op 18 mei verhuizen ook de polikliniek van AZ Nikolaas en de huisartsenwachtpost naar blok C van de nieuwbouw. In het huidig woonzorgcentrum blijft plaats voor 77 bewoners, waarvan 30 personen met dementie. 

 

Lees meer...

Willy Minnebo is grootste 2070’er

ZWIJNDRECHT. Voormalig burgemeester Willy Minnebo is zondag verkozen tot de Grootste 2070’er.  Die verkiezing werd gehouden ter gelegenheid van Erfgoeddag 2018 dat ‘kiezen’ als thema had. Minnebo kreeg 30,7 procent van de stemmen. Tweede werd heemkundige Georges Bettens met 17 procent van de stemmen. De top 5 bestaat verder uit Leo Tindemans met 12,4 procent, Piet Severins met 9 procent en Paul D’Haese met 8,5 procent van de stemmen.

 

Lees meer...

Tieners uit Hamme sinds vrijdag vermist

HAMME. Sinds vrijdag zijn twee tieners vermist. Dat meldt Child Focus. Het gaat om de 16-jarige Nathalie De Smet en de 15-jarige Yonah Buerms. De tieners logeerden bij de moeder van Yonah in Hamme en vertrokken van daar richting Antwerpen. Sindsdien zijn ze spoorloos.

 

Lees meer...

2500 bezoekers voor Erfgoeddag in het Waasland

REGIO. Gisteren vond de 18de editie van Erfgoeddag plaats. Het thema was dit jaar ‘kiezen’. In het Waasland hadden erfgoedliefhebbers keuze uit 33 gratis activiteiten. Het Wase erfgoed trok 2500 bezoekers. Beveren kon dit jaar rekenen op in totaal 459 bezoekers, waar bezoekers in Hof ter Welle nog een laatste stem konden uitbrengen op de grootste erfgoedheld van Beveren. Heemkundige Gabriel Willemans won de verkiezing.

 

Lees meer...

Zondag is erfgoeddag rond het thema ‘Kiezen’

REGIO. Zondag 22 april staan er overal in het Waasland heel wat activiteiten rond Erfgoeddag op het programma. Het thema is dit jaar ‘Kiezen’. Erfgoedliefhebbers kunnen in Beveren, Kruibeke, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Zwijndrecht terecht voor een blik achter de schermen, nieuwe ontdekkingen, spektakel en plezier. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, kan het niet anders of de organisatie van lokale verkiezingen in het verleden komt aan bod. 

 

Lees meer...

Week van de valpreventie

BEVEREN.  Vandaag start de jaarlijkse Week van de Valpreventie, een gezamenlijke organisatie van het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen, het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s. Het thema is net als vorig jaar ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’.  Doel van deze themaweek is om ouderen meer en veilig te laten bewegen. De gemiddelde Vlaamse 64-plussers zit meer dan 9,5 uur per dag stil, terwijl bewegen mensen fit houdt, het evenwicht en mobiliteit verbetert. Kortom, beweging zorgt er voor dat de kans op een val vermindert. 

 

Lees meer...

Eerste zelfbouwbeurs in Temse

TEMSE. Sack Zelfbouw uit Temse organiseert op zaterdag 21 april de eerste editie van hun doe-het-zelf beurs. Aan de beurs nemen zeven bedrijven deel die gespecialiseerd zijn in zelfbouwpakketten, elk voor een ander deel van het bouwproject. Daarnaast staat er verschillende workshops op het programma, waarbij bezoekers onder andere leren om ramen en deuren te plaatsen als een vakman, douche, radiatoren en vloerverwarming plaatsen.

 

Lees meer...