Koken met kids: Valentijn

REGIO. Dinsdag is het Valentijn en naar goede gewoonte zal weer niemand er aan ontsnappen. Het is dé dag bij uitstek om, al dan niet anoniem, je liefde te verklaren aan die ene speciale persoon.

Het is niet onmiddellijk duidelijk wat nu de exacte oorsprong van Valentijn is maar hieronder een paar pogingen:
1. Valentijn is vernoemd naar de Romeinse priester Valentinus. Die man was zo lief en vriendelijk voor de mensen dat ze hem uiteindelijk als dank onthoofd hebben. Hij zou in het geheim jonge koppeltjes getrouwd hebben en dat is de link met het huidige Valentijn.
2. Valentijn is afkomstig van een heidens feest dat heel populair was bij de Romeinen. Tijdens het feest werden de namen van ongehuwde dames in een grote kom gedaan en de jonge mannen mochten om de beurt een naam trekken.
3. Rond 14 februari beginnen de meeste vogels met paren en ook bij de mens zou dan de paringsdrang opsteken...

Kies zelf maar wat u het leukste vindt! Wie zelf wil uitpakken kan alvast beginnen oefenen op onderstaande tip.

ingrediënten

eieren

stuk van een melkkarton

sate stokje

rekkertjes

bereidingswijze

Kook eerst de eieren hard. Dit doe je door ze 10 minuten in kokend water te leggen.

Koel de eieren af met koud water en haal de schaal er af. (ei moet nog wel warm zijn want als het helemaal afgekoeld is kan het breken)

Vanaf nu volg je onderstaande stappen:

 

Laat je kinderen de eitjes afgeven aan hun mama/papa met de melding dat het van jou komt. (kl)

meer kooktips: koken-met-kids.be

 

 

Lees ook:

Koken met kids: 1 jaar het MAS

MELSELE. Deze week neem ik jullie graag mee 'over het water' naar Antwerpen want ik ben met de kinderen op bezoek geweest bij het MAS. Het 'nieuwe' Museum Aan de Stroom dat al vanop verre afstand...

Koken met kids: Vive les crêpes!

Frankrijk is een land dat mij op één of andere manier nauw aan het hart ligt. Ik kan niet direct zeggen waarom maar het is wel zo. Ik hou van de voetbalploeg, van de muziek, van het eten en van het...

Koken met kids: vegetarische pizza

MELSELE. Vegetarisch eten is van nature niet zo mijn ding. Ik eet graag een stukje vlees of vis dus een echte vegetariër ga je van mij niet maken maar toch komt er bij ons af en toe iets vegetarisch op het...

Koken met kids: Koninginnedag

MELSELE. 30 april is voor elke Nederlander dé feestdag van het jaar. Zowieso is het een nationale feestdag in Nederland maar het is meer dan dat. Iedereen maar dan ook iedereen doet er aan mee. Het...

Koken met kids: smurfentaart

Eerstdaags is het weer zover: Koken met Kids is jarig. Groot feest natuurlijk! Hoewel, de laatste jaren is het met een dubbel gevoel dat ik mijn verjaardag vier. Ooit zei iemand eens tegen mij dat...