Chocolade-Atelier Vyverman opent nieuwe winkel en atelier

SINT-NIKLAAS. Chocolade-Atelier Vyverman heeft afgelopen weekend een nieuwe winkel en atelier geopend in de Driekoningenstraat 101 in Sint-Niklaas. De nieuwe winkel is groter, moderner en toegankelijker ingericht op een boogscheut van de plaats waar de winkel vijftien jaar lang te vinden was. 

In het nieuwe pand is drie keer meer ruimte en is modern en warm ingericht. Opvallend is de demoruimte waar klanten kunnen ontdekken hoe artisanale chocoladecreaties tot stand komen. Verder benadrukt een metalen wand het ateliergevoel. Door de grotere atelierruimte kan ook de productiecapaciteit worden vergroot en dat is nodig om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Ook de ligging is een troef: op de hoek van de Driekoningenstraat en Slachthuisstraat is er behoorlijk wat passage zodat de winkel erg zichtbaar is. "Door deze stap te zetten, grijpen we de kans om een hoog niveau over de hele lijn door te trekken, van product tot presentatie.", aldus een enthousiaste Wim Vyverman. 

Dat Vyverman op hoog meedraait, bewijst z’n prijzenkast. Hij won in 2019 tijdens de achtste editie van de ‘Belgian Chocolate Awards’ de prijs voor de ‘Beste Belgische praline’ en de  prijs voor ‘Beste fashion design’. In 2021 won hij de zilveren medaille en de publieksprijs tijdens de 'World Chocolate Masters'. (mb, foto’s: © Vyverman)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Tien Oost-Vlaamse artisanale chocolatiers trekken komende zomer naar de wereldtentoonstelling in Shangai. Onder hen is Wim Vyverman van Chocolade-Atelier Vyverman uit Sint-Niklaas.

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase chocolatiers Wim Vyverman en Nick Wauters zijn opgenomen in de beroemde gids Gault&Millau.  Gault&Millau maakte dinsdag z’n selectie van Belgische...

SINT-NIKLAAS.  Chocolatier Nick Wauters uit Sint-Niklaas behaalde met zijn ‘Vesca no4’- chocoladereep de tweede plaats op de 7de Chocolate Awards in de categorie ‘Beste Chocoladereep’. De reep...

SINT-NIKLAAS. Ambachtelijk Chocolatier Wim Vyverman uit Sint-Niklaas behaalde met zijn ‘Ru Bee’-praline de tweede plaats op de 7de Chocolate Awards in de categorie ‘pralines’. De Chocolate Awards,...

SINT-NIKLAAS. Ambachtelijk Chocolatier Wim Vyverman heeft de eerste plaats behaald in de zesde editie van de Chocolate Awards, een initiatief van het vakblad Chocolaterie & Confiserie. Vyverman...

het enthousiaste team van Foubert Cremerie & ChocoladebarSINT-NIKLAAS. Sinds 8 juni telt de Stationsstraat in Sint-Niklaas een nieuwe lekkernij: cremerie en chocoladebar Foubert. De Stationsstraat...