Zilver voor Wim Vyverman op 7de Chocolate Awards
SINT-NIKLAAS. Ambachtelijk Chocolatier Wim Vyverman uit Sint-Niklaas behaalde met zijn ‘Ru Bee’-praline de tweede plaats op de 7de Chocolate Awards in de categorie ‘pralines’. De Chocolate Awards, een initiatief van het vakblad Chocolaterie & Confiserie, werden dinsdag reeds uitgereikt.
In de wedstrijd laten chocolatiers en leerling-chocolatiers hun praline of chocoladereep beoordelen door een deskundige jury. Op de finale, die plaats vond in de Brugse hotel- en bakkerijschool Ter Groene Poorte, moesten de kandidaten 20 wedstrijdpralines binnenbrengen én 2 kilogram commerciële versies van dezelfde praline. Vorig jaar won Wim Vyverman met z’n ‘Money Bar’ in de categorie ‘Beste Belgische chocolade reep’. Nu behaalde hij de tweede plaats in de categorie ‘pralines’ met ‘Ru Bee’, een praline in de vorm van een bij op basis van de nieuwe roze Ruby chocolade van Callebaut, verrijkt met honing, limoen en een krokantje van pecannoten en sesam.
In totaal namen een 50-tal chocolatiers deel aan de wedstrijd. De jury beoordeelde alle deelnemende producten op smaak, uiterlijk, afwerking en originaliteit. Volgens de jury bevat de praline van Vyverman vier huidige trends, zijnde honing, frisse zuren, een opvallend krokantje en de Ruby de nieuwe roze chocolade van Callebaut. Wie zelf eens de ‘Ru Bee’ wil proeven, kan terecht in winkel van Vyverman in de Begijnenstraat 41 te Sint-Niklaas. (mb)