Ambachtelijk Chocolatier Wim Vyverman wint Chocolate Award

SINT-NIKLAAS. Ambachtelijk Chocolatier Wim Vyverman heeft de eerste plaats behaald in de zesde editie van de Chocolate Awards, een initiatief van het vakblad Chocolaterie & Confiserie. Vyverman won in de categorie ‘chocolate bars’. 

In Brugge werden tijdens de driedaagse Chocolate Summit de zesde Chocolate Awards uitgereikt. De Sint-Niklase Chocolatier Wim Vyverman van het Chocolade-Atelier won in de categorie ‘chocolate bars’. "Voor de categorie van de gevulde repen ontwikkelden we een volledig nieuw product",zegt Vyverman, "De chocoladebar kun je een verfijnde energiesnack noemen. We gaven ze de naam ‘Monkeys’, verwijzend naar de licht gezouten, krokante pindapraliné. Voorts omvat de vulling nog een fijn laagje chocolade met gekarameliseerde popcorn en daaronder nog een laagje karamel. Dat geeft een zeer goede match. De buitenlaag bestaat uit melkchocolade, maar de decoratie is gepimpt om tot een aantrekkelijk eindresultaat te komen. Blikvanger daarvan is een zegel met het Monkey-logo bovenop de chocoladebar dat speciaal voor deze wedstrijd ontworpen werd." De chocoladebar zal niet meteen in de winkelrekken liggen." "Het product is ontwikkeld voor deelname aan de wedstrijd. Nu moeten we bekijken wat we ermee doen.", klinkt het. 

"Het was mijn derde deelname aan deze wedstrijd. De eerste keer eindigde ik 17de, de tweede keer 5de en nu ben ik winnaar. Een deskundige vakjury oordeelde voor 50% van de punten op smaak, 30% op het uiterlijk, 10% op de afwerking en 10% op de originaliteit van het idee.", aldus Vyverman. In totaal nam een 50-tal chocolatiers deel aan de wedstrijd, waarvan de meerderheid met pralines. (mb)

 

Lees ook:

Fertikal grijpt nipt naast Leeuw van de Export 2020

BEVEREN. Het Beverse bedrijf Fertikal heeft z’n nominatie voor de  Leeuw van de Export niet kunnen verzilveren. Met drie prijs bekroont Flanders Invest & Trade (FIT) al 19 jaar jaarlijks aan Vlaamse...