Lokeren houdt Grote Lenteschoonmaak

LOKEREN. Vandaag houden de dienst Sport en Jeugd, IDM en Lokerse jongeren een lenteschoonmaak op de Durme. Het is de derde editie van Kayak Clean Up waarbij jongeren met een kayak de Durme opgaan en afval ruimen. De actie start tussen 13 en 14 uur. Het einde is voorzien om 17 uur. Met 100 deelnemers is deze editie van de Kayak Clean Up volzet.

"Het is altijd opnieuw een plezier te zien hoe geëngageerd onze jeugd is. Vele handen maken licht werk. Met dergelijke acties trachten ze ook het signaal te geven dat sluikstorten en zwerfvuil achterlaten echt niet kan. Helaas blijft dit vaak een verhaal van vechten tegen de bierkaai, maar er wordt niet zo snel opgegeven, en dat is top!", aldus schepen voor Sport en Jeugd Marjoleine de Ridder.

Woensdag komt de Hoedhaarsite aan de beurt voor een grote schoonmaak. De schoonmaaktocht vertrekt om 13.30 uur aan De Moazoart (Kazernestraat 80). Stad Lokeren hoopt heel wat jongeren op de been te krijgen voor deze zwerfvuilactie. (mb)

 

Lees ook:

VZW Durme sluit bezoekerscentrum Molsbroek

LOKEREN. De VZW Durme sluit het bezoekerscentrum Molsbroek alvast tot eind dit jaar. De erfgoedwandeling door het Molsbroek in het Lokerse dialect voorzien voor morgen, zondag 5 december, en de...

Vernieuwde MTB-routes Durmevallei ingehuldigd

LOKEREN. Gisteren is de vernieuwde mountainbikeroute Durmevallei ingehuldigd. De Durmevalleiroute bestaat uit drie lussen die aangeduid worden met de kleuren rood, blauw of groen. Alle routes...