Laptop en wifi voor laagste inkomens

SINT-NIKLAAS.  Het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst heeft het licht op groen gezet voor een project om inwoners met een laag inkomen financieel tegemoet te komen bij de aankoop van een laptop of tablet. Daarmee wil de stad Sint-Niklaas de digitale kloof dichten.  

Na een informatieronde bij de lokale handelaars koos de stad voor een formule waarbij er keuze is een tablet, een chromebook of een laptop.  Per twee gezinsleden ouder dan 9 jaar is een financiële tussenkomst voorzien voor de aankoop van één toestel. Die steun bedraagt 80 procent van het aankoopbedrag met een maximum van 499 euro voor een laptop, 399 euro voor een Chromebook en 300 euro voor een tablet me wifi en 4G-verbindingsmogelijkheden. De stad werkt nu aan afspraken bij geïnteresseerde lokale handelaars over de aankoop en het gratis installeren van de noodzakelijke software en apps. 

Voor wie door een laag inkomen de internetkosten niet kan betalen, voorziet de stad een éénmalige steun van 49,5 euro voor de aansluitingskost en een maandelijkse steun van 20 euro voor het wifi-abonnement. Voor gezinnen met kinderen ouder dan 15 jaar bedraagt die tussenkomst 85,50 euro voor de aansluiting en 34,90 euro voor het abonnement. Wie gebruik wil maken van de steun, kan terecht in het welzijnshuis aan de Abingdonstraat. 

Hoeveel het project gaat kosten is nog niet bekend. Het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst zal het project na negen maanden evalueren. 

goedkope computerhulp thuis met digicheques

Omdat de kennis over computers en internetverbindingen niet altijd voor de hand ligt en voor heel wat mensen zelfs een hele puzzel is, kan je in Sint-Niklaas Beego inschakelen. Beego is professionele computerhulp aan huis of via de telefoon door studenten informatie- en communicatietechnologie (ICT). Die ondersteuning kost al snel 40 euro per uur. Via het Digipunt in het welzijnshuis zijn digicheques verkrijgbaar, waarmee dat een pak goedkoper wordt. (mb)

 

Lees ook:

Gratis wifi in stadcentrum Lokeren

LOKEREN. De gratis wifi voor het stadscentrum van Lokeren die in het najaar van 2020 werd aangekondigd is een feit. Volgens de vooropgestelde planning is het WiFi4EU-netwerk voor het einde van...

PVDA schenkt 15 laptops aan scholen Da Vinci

SINT-NIKLAAS. Een delegatie van PVDA heeft 15 laptops overhandigd aan de de scholen Da Vinci te Sint-Niklaas. De laptops zijn bedoeld voor kansarme leerlingen. Secretariaatsverantwoordelijke Randi...