Hitte zorgt voor split

BEVEREN. De verschillende ploegen van Beveren Lions hebben er, ondanks de zomerse temperaturen, een actief weekend op zitten. Een snikhete zaterdag in Merchtem heeft de Lions opnieuw een split opgeleverd. 

De eerste wedstrijd kozen de Merchtem Cats voor hun Amerikaanse pitcher, terwijl Robin Reyns de heuvel nam voor Beveren. Een hit-by-pitch en passed ball leverde al een eerste run op in de eerste inning. Arne van Royen sloeg in diezelfde inning het tweede punt binnen. De Lions speelde een bijna foutloze match en konden de nul op het bord houden. Ondanks dat de Beverse ploeg regelmatig op base kwam, werd er niet meer gescoord. In de zesde inning lukte het de Cats om de stand op 1-2 te brengen maar in de zevende inning kwam het slaggeweld van de leeuwen los voor een eindstand van 1-7.

Het slaggeweld werd in de tweede match voortgezet met 4 runs voor de Lions in de eerste inning. Coach Sachteleben had voor een alternatieve start gekozen in de pitching wegens onzekere resultaten van de afgelopen matchen. Maar die keuze bleek in de eerste inning niet het gewenste resultaat te hebben. Een startende veteraan en relievende junior moesten 6 runs slikken voordat de 3 outs gemaakt werden in de eerste inning. 

Ook bij Merchtem zat de pitching niet lekker zodat Beveren opnieuw langszij kon komen. De door blessure geteisterde Giovanni Philipsen moest vroegtijdig de tweede inning starten op de heuvel. Het was zoeken naar de onregelmatige strike zone van de plate umpire, waardoor veldfouten telkens runs opleverde voor de Cats. De frustraties leken langzaam de overhand te krijgen bij de Lions, maar in de vijfde inning herpakte de slagploeg zich door 2 runs in te lopen. Die trend kon niet doorgetrokken worden naar de laatste twee innings voor een verliezende eindstand van 10-8.

Beveren doet geen goede zaak met de split tegen de voorlaatste in de stand. Komend weekend zullen de Lions  gaan voor dubbele winst tegen de hekkensluiter Zonhoven Tigers.  (mb)

 

Lees ook:

Winst en verlies voor seniors Beveren Lions

BEVEREN.  De seniors van Beveren Lions kregen op zaterdag 21 juli de collega’s van Merchtem op bezoek voor twee wedstrijden. Merchtem, tweede in de rangschikking, opende de score. Beveren kon net...