Winterslaap Beveren Lions voorbij

BEVEREN. De Beveren Lions hebben na de wintertrainingen de wedstrijden hervat. De jeugdploegen starten later maar de junioren hebben hun start tegen Borgerhout alvast niet gemist. De tegenstander was slechts met een handvol spelers zodat de forfaitscore al snel op het bord stond.

De seniors hebben op hun openingswedstrijd nipt de duimen moeten leggen op het veld van Pioneers. Met slechts 12-11 verliezen in de eerste wedstrijd is geen schande. Zonder enkele fatale veldfouten zou het misschien anders geweest zijn maar daar kan aan gewerkt worden. Robin Reyns deed het als startende pitcher verre van slecht. Toch moest hij in de derde inning enkele punten incasseren die bij de eindafrekening doorslaggevend werden. Daarentegen kwam Beveren slechts zachtjes in de wedstrijd. Bij een 8-2 stand werden de batterijen geladen en gingen de bezoekers terug ten aanval via Merijn De Clerck, Jens Van de Voorde en Peter Van de Ven. Een tussenstand van 8-4 kwam er op het scoreblad, wat Beveren moed gaf. Bram Van der Biest, Kevin Reyns, Johnny Rodriquez, Robin Reyns en Tim Geys trokken ten aanval en brachten de stand op 12-8. In de laatste inning kwamen de Lions heel dichtbij door hits van Kevin Reyns, Merijn De Clerck en Johnny Rodriquez maar moesten net voor de meet de winst aan de thuisploeg laten. 

De softbal dames kregen Wielsbeke op bezoek. Ook die ploeg was nog niet volledig en moest het onderspit delven met 0-9. Enkel Sara De Graeve, Jessie Heylen en Anneleen Veekens lieten zich opmerken maar moesten lijdzaam toezien hoe de tegenstrever verdiend de strijd won.

De reserven waren tegen Borgerhout goed maar tegen hen was geen kruid gewassen. In het begin waren enkel de bezoekers die al meteen het verschil maakten. Nadien ging Beveren wel in de aanval maar kon dan het verschil niet meer goedmaken. Enkel Kevin Reyns, Jonathan Beck, Kristof Weyn en Jari Tielens konden met hun hit de bezoekers verschalken. Toch moest deze ploeg een 2-12 uitslag incasseren. Opmerkelijk waren de goede prestaties in verdedigend opzicht aan Tim Van Moer die prachtige flyballs kon vangen. (mb/jpb)

 

Lees ook:

Winst en verlies voor seniors Beveren Lions

BEVEREN.  De seniors van Beveren Lions kregen op zaterdag 21 juli de collega’s van Merchtem op bezoek voor twee wedstrijden. Merchtem, tweede in de rangschikking, opende de score. Beveren kon net...

Beveren Lions trokken aan het kortste eind

BEVEREN. De damesploeg van Beveren Lions speelde zondag twee wedstrijden tegen Gent. De eerste wedstrijd was, ondanks een 0-7-verlies, aangenaam om te volgen. Enkel aan slag kon Beveren niets...

Kampioen Hoboken Pioneers op bezoek in Beveren

BEVEREN. Beveren Lions ontvingen afgelopen weekend Hoboken Pioneers. Het ging om het laatste competitieweekend in 1BB. De eindranking was al gekend en Hoboken Pioneers kwam als kampioen naar Beveren. 

Geslaagd weekend dames Beveren Lions

BEVEREN. De damesploeg van Beveren Lions heeft er een geslaagd weekend op zitten. De dames wonnen hun twee wedstrijden op Borgerhout met 3-15 en 0-11. 

Kadetten Beveren Lions herpakken zich

BEVEREN. De kadetten hebben zich terug herpakt, na het vorige verlies tegen Brussels. Afgelopen weekend namen ze revanche tegen hetzelfde team en lieten geen spaander heel van hun tegenstander. Drew Van...

Beveren Lions opnieuw tegen Brussels Kangaroos

BEVEREN. In eerdere confrontaties met Brussels Kangaroos won Beveren Lions 4 van de 6 wedstrijden. Afgelopen zaterdag was de laatste double header tegen de Brusselaars op hun kunstgrasveld, wat...