Meer succes voor Beveren Lions

BEVEREN. Waar de Beveren Lions vorige week een teleurstellend weekend beleefden, zat het de teams dit weekend beter mee. De seniors wonnen hun wedstrijd tegen huidige lijstaanvoerder Gent Knights. Met Merijn De Clerck op de heuvel, als startende pitcher, liep het vlotjes en kon de verdediging bijna alles verwerken wat in de buurt kwam. 

Gent nam in de eerste inning een lichte voorsprong van twee punten waarop Beveren alles in het werk zette om aan te klampen. In de 3e inning werden ze ervoor beloond met hits van Robin Reyns, Robin Jacobs en Johnny Rodriguez zodat ze een lichte voorsprong namen naar 3-4 . De spanning bleef en Merijn hield de deur toe. Daarentegen lieten de Lions zich gelden met hits van Bram Van Der Biest zodat er enig opluchting was met een 3-6 als tussenstand. In de zevende inning kwam Gent opnieuw wat dichter maar verder dan 7-9 geraakten de Gentenaren niet. De stand bleef ongewijzigd met een eerste overwinning voor de Beverse ploeg.

softball dames

Ook de softbal dames beginnen hun kansen te benutten. Vorige week won de ploeg met 9- 12 op het veld van Braine Black Rickers. Nu was het Afterburners die voor de bijl gingen met 11-6. Bij de start was enkel Raya Geys de betere met een mooie homerun. Nadien ging het mondjesmaat verder met hits van Jessie Heylen en Muriel Robert. De tussenstand na 5 innings kwam op 8-5 te staan. Geen luxe maar genoeg om met een eindsprint het laken volledig naar zich toe te trekken. Mooie hits nogmaals van Raya Geys, Kim Beck, Jessie Heylen Muriel Robert en Liesl De Wolf. Met een twee op drie geeft de ploeg hoop voor de toekomst.

miniemen

De miniemen gingen twee maal het veld in tegen Antwerp. In beide wedstrijden liet de ploeg zich positief opmerken en moesten de bezoekers het onderspit delven. Illy Hameleers opende de score, Kylian Lauwers volgde met een homerun en brachten de eerste zes punten op het scorebord. Nadien gingen ze verder en waren het Duncan De Kerf en Dieter Van Hove, ook met een homerun, de eindzege met 15-2 vast legde.

De tweede wedstrijd was iets moeilijker voor Beveren. Toch alweer Illy Hameleers gevolgd door Senne Renard, een homerun van Jelle Geerts en een hit van Duncan De Kerf die in één inning de score op 6-2 brachten. Antwerp kwam wel even terug maar Beveren zette meteen punten op zaken en sloegen in de 2e inning de pannen van het dak met hits van Chloë De Baere, Duncan De Kerf, Maarten Borghraef en Nena Heyrman. De 12-7 overwinning was een feit.

kadetten

De kadetten gingen voor hun eerste wedstrijd naar buur WBA. Jason De Bruyne mocht op de pitchersplaat het de tegenstander moeilijk maken en het score te beletten. Quinten De Beuf, Max Degelin, Jason De Bruyne, Jari De Baere en Jonathan Waegeman lieten zich zeer positief opmerken maar kwamen moeizaam tot scoren zodat enkel in de slotfase de eindcijfers met 7-7 vast lagen. Daardoor zorgden ook Ibrahim Mansaray, Pauline Bauwens, Emile Ivens, Jason De Bruyne en Sebastiaan Waegeman.

In de tweede wedstrijd liep het iets moeilijker met Max Degelin op de heuvel. Mindere hits van Beveren die het de tegenstrever niet moeilijk maakten. Wel waren Quinten De Beuf, Jason De Bruyne, Pauline Bauwens, Kylian Lauwers en Jari De Baere goed voor een hit maar net niet genoeg om de winst mee naar Beveren te nemen. 10-8 was nochtans nog een eervol verlies.

De reserven hebben op Pioneers een voortreffelijke wedstrijd gespeeld maar verloren. Met 17-5 gingen ze huiswaarts maar blikten terug op een positieve ingesteldheid. Hits van Alfredo Metz, Kristof Weyn en Joey Van Strydonck sloegen de punten binnen maar de tegenstander was iets beter en hield de punten thuis. (jpb)

 

Lees ook:

Winst en verlies voor seniors Beveren Lions

BEVEREN.  De seniors van Beveren Lions kregen op zaterdag 21 juli de collega’s van Merchtem op bezoek voor twee wedstrijden. Merchtem, tweede in de rangschikking, opende de score. Beveren kon net...

Beveren Lions trokken aan het kortste eind

BEVEREN. De damesploeg van Beveren Lions speelde zondag twee wedstrijden tegen Gent. De eerste wedstrijd was, ondanks een 0-7-verlies, aangenaam om te volgen. Enkel aan slag kon Beveren niets...

Kampioen Hoboken Pioneers op bezoek in Beveren

BEVEREN. Beveren Lions ontvingen afgelopen weekend Hoboken Pioneers. Het ging om het laatste competitieweekend in 1BB. De eindranking was al gekend en Hoboken Pioneers kwam als kampioen naar Beveren. 

Geslaagd weekend dames Beveren Lions

BEVEREN. De damesploeg van Beveren Lions heeft er een geslaagd weekend op zitten. De dames wonnen hun twee wedstrijden op Borgerhout met 3-15 en 0-11. 

Kadetten Beveren Lions herpakken zich

BEVEREN. De kadetten hebben zich terug herpakt, na het vorige verlies tegen Brussels. Afgelopen weekend namen ze revanche tegen hetzelfde team en lieten geen spaander heel van hun tegenstander. Drew Van...