Beveren Lions moet het onderste uit de kan halen

BEVEREN. De Beveren Lions hebben een heftig weekend achter de rug. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om de overwinning van de seniors tegen hekkensluiter Braine Black Rickers thuis te houden. Wat bij de bezoekers wel lukte, lukte niet bij Beveren. Tot in de derde inning liep het vierkant en kon enkel Bram Van der Biest en Merijn De Clerck met hun hit de schade beperken.

Beveren sputterde en begon toch stilaan op dreef te komen met Jonathan Beck, Bram Van der Biest, Johnny Rodriguez, Robin Jacobs, Alfredo Metz en Tom Van Geert. De kloof was wel gedicht maar de eindmeet was nog lang niet in zicht. Braine liet zich opmerken en speelde een ijzersterke wedstrijd zodat coach Philip Thompson alles uit de kast moest halen en bijsturen waar nodig. In de 6e inning liep het vlotter met hits van alweer Bram Van der Biest, Johnny Rodriguez, Robin Reyns, Tim Geys en een homerun van Alfredo Metz. Nog even spanning naar het einde maar de eindjump met hits van Jonathan Beck, Merijn De Clerck, Johnny Rodriguez en Robin Reyns waren goed genoeg voor een riante uitslag van 21-13.

junioren

De junioren waren een maatje te klein tegen Borgerhout. Met slechts acht spelers verloren ze de partij met 7-16. Positief waren de rake klappen van Jari Tielens, Christof Reyns, Steve Van Dijk, Thomas Van der Herten, Hannes Van Hemel en Cedric Weyn.

kadetten

De kadetten speelden twee berewedstrijden tegen Spartans. Met 5-1 en 3-5 was telkens de spanning te snijden. Pauline Bauwens liet zich opmerken op de pitcherplaat en hield de tegenstrever op veilige afstand. In de 2e wedstrijd was het Emile Ivens op de plaat die minder succes had en in de 3e inning de hits moest incasseren. Uitblinkers aan bat waren ongetwijfeld Emile Ivens en Jari De Baere.

pupillen

De pupillen speelden een prachtige wedstrijd tegen Mortsel. Iedereen, maar dan ook iedereen, sloeg één of meerdere hits telkens ze aan bat kwamen. Tegen al dit jeugdig geweld stond geen maat. Zelfs net aangesloten spelertjes bleven niet achter en scoorden alsof ze het al jaren hadden gespeeld. Eén homerun sprong in het oog: Milan Van Ballaert kon met hulp van zijn team de 24-19 vastzetten.

softball dames

De softbal dames beseffen dat in deze afdeling het aangenaam en plezant is om te spelen en regelmatig de winst thuis te houden. Dit keer was het Spartans die de duimen moest leggen tegen het Bevers geweld. Kim Beck pitchte sterk maar ook de aanval liet zich niet onbetuigd. Sara De Graeve opende de score, gevolgd door Joke De Rycke, een homerun van Jessie Heylen en hits van Kim Beck en Sofie Maes. De druk op de bezoekers was geplaatst en Beveren kon afwachtend en regelmatig de wedstrijd controleren. Verdere hits van Joyce Verhulst, Anneleen Veekens, Tessa Kips, Muriel Robert en nieuwkomer Emma Van den Elshout mochten gezien worden en bepalend zijn voor de 10-5 uitslag.

reserven

De reserven moesten hun wedstrijd spelen tegen Brasschaat. De jonge garde van Beveren kreeg het deksel op de neus van de ervaren Brasschaatse ploeg. Enkel in de slotfase ging het iets beter zodat de enkele punten het leed wat kon verzachten. Jonathan Beck, Peter Van de Ven, Davy De Ridder, Alfredo Metz en Kristof Weyn maakten samen dat de 4-24 einduitslag wat zachter aanvoelde. (mb)

 

Lees ook:

Winst en verlies voor seniors Beveren Lions

BEVEREN.  De seniors van Beveren Lions kregen op zaterdag 21 juli de collega’s van Merchtem op bezoek voor twee wedstrijden. Merchtem, tweede in de rangschikking, opende de score. Beveren kon net...

Beveren Lions trokken aan het kortste eind

BEVEREN. De damesploeg van Beveren Lions speelde zondag twee wedstrijden tegen Gent. De eerste wedstrijd was, ondanks een 0-7-verlies, aangenaam om te volgen. Enkel aan slag kon Beveren niets...

Kampioen Hoboken Pioneers op bezoek in Beveren

BEVEREN. Beveren Lions ontvingen afgelopen weekend Hoboken Pioneers. Het ging om het laatste competitieweekend in 1BB. De eindranking was al gekend en Hoboken Pioneers kwam als kampioen naar Beveren. 

Geslaagd weekend dames Beveren Lions

BEVEREN. De damesploeg van Beveren Lions heeft er een geslaagd weekend op zitten. De dames wonnen hun twee wedstrijden op Borgerhout met 3-15 en 0-11. 

Kadetten Beveren Lions herpakken zich

BEVEREN. De kadetten hebben zich terug herpakt, na het vorige verlies tegen Brussels. Afgelopen weekend namen ze revanche tegen hetzelfde team en lieten geen spaander heel van hun tegenstander. Drew Van...

Beveren Lions opnieuw tegen Brussels Kangaroos

BEVEREN. In eerdere confrontaties met Brussels Kangaroos won Beveren Lions 4 van de 6 wedstrijden. Afgelopen zaterdag was de laatste double header tegen de Brusselaars op hun kunstgrasveld, wat...