Sporting vier doelpunten plus vierkeer de paal

BURCHT. Sporting heeft tegen VE Stabroek een verdiende overwinning behaald en de 4-0 is eigenlijk nog een mild resultaat voor de bezoekers. Natuurlijk, hun uitstekende doelman voorkwam zeker zoveel goals en bovendien bracht de paal nog eens evenveel keer de redding. De thuisploeg bracht goed voetbal en wanneer daar dan nog snelheid van uitvoering bij hoort, dan komen de resultaten wel. Nochtans was het Stabroek dat best begon en Mike Michiels die een hoekschop afdwong, Nick Neesen die een vrijschop in de handen doelman De Paus trapte een loeier van Wesley Meijer door De Paus in hoekschop getipt, waren een gevolg. De bezoekers verdedigden ook stug en de eerste vijf minuten waren al voorbij toen Sporting eindelijk eens in de omgeving van het bezoekende doelgebied kwamen. En toen begon het.

Steve Van Schevensteen rukte op langs rechts en ’t was onmiddellijk gevaar want Curt Vercauteren trapte op de keeper. Er waren nog geen tien minuten gespeeld of Sporting kwam op voorsprong. Een bal die vanuit het midden voor doel werd gedropt werd verkeerd behandeld. Hij sprong voor doel, tussen een bos Stabroekers, de doelman kon niet ingrijpen en uit het geharrewar dobberde de bal het doel in. Merkwaardig goaltje.(1-0)

Burcht vond nu definitief de goede weg en Stabroek bibberde op de benen toen Vercauteren, Gregory Slootmans en Schevensteen hun snelle uitvallen opzetten. Op het kwartier voerde Curt Vercauteren een persoonlijk nummer op, dribbelde overal doorheen maar besloot jammerlijk genoeg naast. Maar het belangrijkste op dat ogenblik was wel dat Sporting echt goed begon te voetballen.
Toen in de 19de minuut Vercauteren doorkopte tot bij Van Schevensteen nam deze de bal rustig op de schoen en leverde de perfecte lob af over doelman Kevin Huygen heen: 2-0.
De thuisploeg bleef gretig sjotten én gevaarlijk aandringen. Stabroek kon er nu niets tegen inbrengen tenzij een vrijschop die ver over werd getrapt van net buiten de grote rechthoek.

Enig mooi was de actie van Slootmans op rechts. Hij rukte op tot op de doellijn en zette dan haarfijn voor op de voet van Nouredinne Hamouch en diens schot trof de paal. Een minuut later legde Vercauteren weer aan en viseerde de verse hoek docht de knappe Stabroekse doelman verwerkte in hoekschop. Sporting bewees het: snelheid van uitvoering maakt een ploeg sterk.
In de 31ste minuut kregen de bezoekers dan toch een doelkans maar Mike Michiels trapte met zijn linker hoog over. De Burchtse defensie was voor de rest kordaat en betrouwbaar. In de 35ste minuut was het Nick Van Remoortere die doelman Huygen tot een onvervalste zweefsprong verplichtte of het was bingo. Even later dook Gregory Slootmans weer op via de rechterflank. Hij schiep zichzelf een schietkans  maar hij trof hard de paal. Weer dikke pech! Onmiddellijk daarna kon Stabroek toch eens infiltreren en Tony De Paus moest haast een mirakel verrichten op het schot van Glen Mertens. Het publiek kon dus zeker mee genieten. Toen de rust naderde bleef het meer beperkt tot wat middenveldspel waarin Burcht zich wel meester toonde.

De tweede helft begon met kans voor Nick De Bruyckere om er 3-0 van te maken maar hij miste. Toen de bezoekers een vrijschop mochten nemen moest De Paus op een spectaculaire manier de bal uit zijn doel houden maar bracht die wel bij een aanvaller die de bal maar in te trappen had. Hij trapte gewoon in de lucht en zal vannacht misschien wakker liggen van die missing.
Sporting trok zich weer op gang en een aanval Slootmans - Vercauteren in de 53ste minuut, werd door deze laatste in de vlucht afgesloten maar doelman Huygen redde met de voet en voorkwam nummer 3. Nog geen minuut later rolde Curt(je) Vercauteren op zijn eentje de verdediging maar kwam ongelukkig genoeg te scherp op rechts voor doel en kon niet afwerken naast de uitgekomen keeper. Om maar te zeggen welk meesterschap Sporting aan de dag legde.

En toch is voetbal nooit te doorgronden want plots kreeg Stabroek een bevlieging en nestelde zich voor de Burchtse verdediging. Schoten van ver konden De Paus niet verontrusten maar toch bleven ze komen en toen Slootmans aan de rand van de rechthoek een fout kwam maken, werd alle hens aan dek geroepen en plots stond heel Burcht in verdediging. Een panieksituatie. Sporting was even het middenveld kwijt en dat was wel de reden dat de bezoekers meer konden aandringen.

Maar het kwam allemaal snel in de goede plooi te liggen. In de 63ste minuut verspeelde de bezoeker Kurt Collier op een domme manier de bal nadat die traag naar de cornerlijn was gebold in de hoop dat hij in doelschop zou gaan. Dat was zonder Curt Vercauteren gerekend die het duel aan ging en de verdediger ontzette nog zo flauw dat de Burchtse aanvaller gewoon ‘merci’ mocht zeggen en knalde dan keihard in de verste hoek: 3-0

Er volgde aanval na aanval met telkens een schitterende doelman Huygen bij de zaak. En kon hij de bal niet grabbelen of ontzetten, dan bracht de paal wel redding. Het was een schot van Hamouche dat weer op de paal spatte. Derde uitgave al! Een minuut of twee later moest ook Tony De Paus languit gaan om een denderend schot van Yannick Willam uit de verste hoek te halen.

De bezoekende doelman moest nog maar eens zijn kunnen tonen maar dat was al zo dikwijls gebeurd dat het ons niet verbaasde dat hij pijn kreeg aan de elleboog, het steunpunt tijdens veel van zijn acties. Hij kreeg wat verzorging en kon dan weer zijn show verder zetten. Echt, deze doelman was fantastisch.
In de 77ste minuut zette Vercauteren weer een snelle actie op maar André Janssens legde hem neer in het strafschop gebied. De strafschop werd feilloos omgezet door Steve Van Schevensteen.(4-0)
De Stabroekse speler met het nummer 13, Janssens,  had serieus wat commentaar op de scheidsrechter en nadat hij in de eerste helft al een gele kaart slikte, was de tweede nu ook rood waard en hij mocht gaan.

Sporting Burcht kon nu de rest van de match in alle rust spelen terwijl Stabroek verder weg zakte. Toen de scheidsrechter zijn fluitje al naar de mond wilde brengen voor een eindsignaal te geven, vuurde Curt Vercaueren nog een kogel af die weer te pletter sloeg op het doelkader. Ei zo na een vijfde goal. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Sporting Lokeren is na verschillende pogingen eindelijke geselecteerd voor Open Stadionmaar daarvoor het wel een samenwerking met het OCMW voor nodig. Die samenwerking is een sociaal...

BURCHT. Sporting Burcht had tegen Horendonk alles in de voeten om de drie punten te pakken. Aan de rust was het 2-0 en het zag erg goed uit. Maar de tweede helft speelden ze lang zo aanvallend niet...

BURCHT. In de kantine van Sporting Burcht werd vrijdagavond het nieuwe seizoen voorgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van schepen van sport Kris Herremans . Voorzitter Marc Claes leidde de...

De affiche waar men in Burcht niet naast kan kijken. De opbrengst van de actie gaat naar de vernieuwing van de kleedkamers. De actie eindigt in mei 2009.BURCHT. Het gaat goed bij Sporting Burcht dat...

Willy Bettens en zijn echtgenote tijdens het overzicht van zijn voetbalcarrière.BURCHT. In de kantine van Sporting Burcht werd hulde gebracht aan Willy Bettens, een voetbalmonument uit de club en...

Voorzitter Marc Claes sprak tijdens zijn speech over het wel en wee van Sporting Burcht.BURCHT. In de kantine van Sporting Burcht werd de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie gehouden voor spelers,...