Sporting stelt nieuw voetbalseizoen voor

BURCHT. In de kantine van Sporting Burcht werd vrijdagavond het nieuwe seizoen voorgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van schepen van sport Kris Herremans . Voorzitter Marc Claes leidde de voorstelling als een rode draad doorheen alle nieuws liep toch de hoop kampioen te spelen. Hij viel al onmiddellijk met de deur in huis toen hij er de Latijnse spreuk "Anno Fino Primo" bij haalde waarmee hij wou zeggen dat na het seizoen 2010-2011 in het klassement niemand nog voor Sporting Burcht zou staan. Kampioen dus. Primus!

Het is ook een vast gegeven dat bij de seizoensvoorstelling nog eens wordt teruggeblikt naar wat voorbij is. Voor wat de jeugd betrof zei de voorzitter: "Alle teams deden het naar behoren , totdat, zoals er altijd wel eens kan gebeuren, er problemen optraden met de indeling van de A- en B- ploegen bij de knapen. De voornaamste vraag die we hierbij moeten stellen is:  ‘wat hebben we ervan geleerd ?’.  Een aantal mensen hebben hun hersenen hierover geïnterpelleerd en dit leidt tot de conclusie dat, om alle discussies achteraf te vermijden, je in deze gevallen over zeer duidelijke richtlijnen moet kunnen beschikken.  Aan deze richtlijnen wordt  ondertussen gewerkt."

Wat de georganiseerde voetbaltornooien betrof, was Marc Claes bijzonder tevreden en vond dat Sporting een reputatie uitbouwt die als voorbeeld voor anderen kan dienen. De categorie Juniors/reserven zorgde voor een geslaagde competitie. Maar toch gebruikte de voorzitter scherpe woorden:
"Voor ons is het duidelijk dat de juniorencompetitie binnen de provinciale reeksen niks méér is dan een opvangpool om problemen bij de reserven weg te werken.  Als je, zoals nu het geval was, het seizoen beëindigt met 9 clubs in je reeks dan weet je het wel. Ook onze initiële reservegroep liet het afweten.  Wij, als ambitieuze club, willen weg van een zuivere ‘we komen ons eens amuseren- mentaliteit, en zullen het dus over een andere boeg moeten gooien.  Onze reserven moeten in de toekomst de eerste ploeg ondersteunen  én  een potentieel bieden waaruit deze kunnen putten.  Meer professionalisme  is hier geboden en geloof me:  het potentieel is zeker aanwezig."

Het eerste elftal leverde een sportief hoogstaand seizoen af. De vooropgestelde resultaten werden bereikt.  Bij de vijf eerste aankomen werd gerealiseerd.  Dat ze de eerste tien wedstrijden met een 30 op 30 afwerkten  liet meer verhopen, maar dat bleek blijkbaar net iets te euforistisch! De voorzitter: "Maar inderdaad met iets meer geluk, inzet,  hadden we het wellicht gehaald.  Volgende keer, nu dus,  beter!"

clubstructuur

Het werd tijdens de voorstelling ook duidelijk dat Sporting Burcht FC niet ‘zomaar’ een lagere afdelingclub is. De clubstructuur zit in een goed verweven kader. De voornaamste wijzigingen gaan naar twee steunpilaren: opleiding en evens als volwaardige tegenpoolvoor het ‘Seniorbeleid’. Grote aandacht gaat naar een betere coördinatie tussen jeugdwerking, de sportkamp- en tornooiorganisaties en het oudercomité. Het senior-  sportiefbeleid steunt, naast het algemeen beheer, op drie specifieke verantwoordelijke functies die worden gecreëerd. Dat zijn: "Scouting" door Gery Duerinck die ook al de functie van keepertrainer vervult. Er is "Prospectie" doe bij Curt Vijt berust en dan is het hoofdstuk "Transfers" waarmee Erik Cant en Danny Heyninck zich bezighouden.

infrastructuur

Voor een voetbalvereniging is de infrastructuur ook een belangrijk gegeven om op de weg van de ‘standing’ iets te betekenen. Reeds vorig seizoen werd beslist om de echt noodzakelijke werken door te voeren maar dan wel in een langere periode dan, eerst werd voorzien. De eerste fase is alvast geslaagd. Voorzitter Claes zette nog wat werk op een rij: "Om problemen met vochtophoging , geurhinder, e.d. te vermijden, hebben we beslist om eerst werk te maken van antislip vloeren in de doucheruimtes 1-2-3, de volledige buitenriolering van de sanitaire installaties en de overdekking van de ingang van de kantine. Maar we zijn er nog niet!  Om de installaties in een tweede en derde fase beschikbaar te krijgen voor het nieuwe seizoen valt er nog wel wat werk te presteren.  Ik heb er alle vertrouwen in dat we hier in zullen slagen. Met dit team zullen we ook volgend jaar de handen uit de mouwen moeten steken:  alle hulp is dan ook welkom om in de resterende fasen de geplande werken te realiseren.  Vanaf volgend seizoen zullen we dan ook kunnen beschikken over sanitaire installaties aangepast aan de huidige noden."
In een 3de fase in 2011 gaat het o.a. over een krachtigere warmwatervoorziening om alle douches/kleedkamers te kunnen voeden, de betegeling van de kleedkamers of de ‘cabinekes’ zoals die nog steeds noemen, er komen vloeren in.

nieuwe seizoen

Voor het seizoen 2010 - 2011 zal Sporting Burcht FC met de jeugd opnieuw aanwezig zijn in alle jeugdreeksen. Van de 5-jarige duiveltjes tot en met de miniemen is er jaarlijks een voldoende aangroei. Bij de knapen en scholieren zitten ze wel wat schrap. Er wordt daarom gezocht naar nieuwe sjotters voor die leeftijden.
Het team jeugdtrainers bestaat uit: U 6-7: nog een trainer nodig, afgevaardigde is Katrine Van Nieuwenhove, U8: trainer Gunther Brack en afgevaardigde Marc Brandts, U9: T Joeri Staes Afg. Tim Van Nieuwenhove, U11: T Steve Temmerman Afg. Marc De Roeck, U13: T Peter Temmerman Afg. Ivan cap, U15: T Bert Van Buel, Afg. Ronny Van Daele, U17: T Curt Vyt, Afg. Danny Van Dijck. Algemeen : hulptrainer van de duivels: Theo Smet – Rudi De Schepper. Keepertrainer: Henk Verté

Bij de seniors zijn er naar het nieuwe seizoen toe, weinig verrassingen te noteren. Er zijn nu echter geen juniores meer en er werd ook overgestapt naar één reserventeam. De plaatsen zullen dus duur bevochten worden.
Voorzitter Claes plaatste de ploegen ook reeds in hun reeks voor komend seizoen: "Bij de reserven "C" kan je stellen dat de tegenstand zwaar zal zijn.  Onze jonge bende zal er alvast een hoop van kunnen bijleren. Onze fanions kunnen dit seizoen punten rapen in 15 uit- en thuis-wedstrijden. Naast  ex-koplopers Berendrecht en Putte S.K. komen ook Heibos, Brecht en Borsbeek vanuit 3e provinciale over.  Het belooft dus spannend te worden."

Sporting Burcht trok ook een zestal nieuwe spelers aan. Het bestuur waqs van mening dat het vrij jonge team, eerder klein van kern, nood had aan uitbreiding in de breedte. "In alle linies zochten we naar passende versterkingen. We menen te mogen zeggen dat dit gelukt is ", aldus Marc Claes bij het overlopen van de transfers.
De volgende aanwinsten komen de club versterken:
Doelman Tim Smet, met zijn 29-jaren, komt over van Stekene Sportief, Najim Aissa, speelde tot kort voor Verbroedering en zal op 30-jarige leeftijd zijn ervaring ter beschikking stellen van onze verdediging, de 34-jarige middenvelder Gert Van Vlasselaere komt over van KFC Volharding Wintam, ook Nick Van Remoortere, een 24-jarige middenvelder, komt over van S.K. Berlaar, de 30-jarige Shkelqim Gashi - ex-aanvaller bij Verbr. Zwijndrecht  komt vanaf dit seizoen lang de goede zijde van de E17 spelen.
En tenslotte komt ook de 18-jarige Tim Claes, een eigen jeugdproduct komt  opnieuw thuis spelen nadat hij bij Antwerp aan het werk was bij de jeugd. Tim zal, als zijn studies het toelaten, mee de verdediging gestalte geven. Hij is de zoon van voorzitter Marc Claes.

 De voorzitter deelde ook mee dat er een prijsverhoging van de aangeboden dranken wordt ingevoerd. Hij vond dat helemaal niet onbelangrijk: "Ook bij ons sloeg de economische crisis toe, zodanig dat we ons genoodzaakt zien om de verkoopprijs van het grootste deel van ons drankaanbod met 10 eurocent op te waarderen. Concreet komt het neer op 1,60 euro voor de gewone dranken, 2 euro voor de andere en 2,5 euro voor de extra bieren! Tegelijkertijd willen we ook de verkoop bij onze thuiswedstrijden een snellere bediening mogelijk maken. Vanaf dit seizoen voeren we dan ook de ‘Sporting Burcht drankjetons’ in. Zij kunnen tijdens de thuiswedstrijden aangekocht worden en moeten tevens een vlottere service garanderen." (Rolf Duchamps)

 

 

 

Lees ook:

BURCHT. Sporting heeft tegen VE Stabroek een verdiende overwinning behaald en de 4-0 is eigenlijk nog een mild resultaat voor de bezoekers. Natuurlijk, hun uitstekende doelman voorkwam zeker zoveel...

BURCHT. Sporting heeft aan huis een 0-1 nederlaag opgelopen tegen Achterbroek Kalmthout en de gele en rode kaarten. Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd en na welgeteld 6 minuten stonden...

BURCHT. Sporting heeft tegen Brecht geen punt kunnen pakken. In een gelijkopgaande wedstrijd maakte één ploeg de kansen af, een 0-2-overwinning voor SK Brecht dus. Sporting miste eigenlijk ook wat...

De affiche waar men in Burcht niet naast kan kijken. De opbrengst van de actie gaat naar de vernieuwing van de kleedkamers. De actie eindigt in mei 2009.BURCHT. Het gaat goed bij Sporting Burcht dat...

Willy Bettens en zijn echtgenote tijdens het overzicht van zijn voetbalcarrière.BURCHT. In de kantine van Sporting Burcht werd hulde gebracht aan Willy Bettens, een voetbalmonument uit de club en...

Voorzitter Marc Claes sprak tijdens zijn speech over het wel en wee van Sporting Burcht.BURCHT. In de kantine van Sporting Burcht werd de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie gehouden voor spelers,...