Samenwerking OCMW en Sporting Lokeren geselecteerd voor Open Stadion

ImageLOKEREN. Sporting Lokeren is na verschillende pogingen eindelijke geselecteerd voor Open Stadionmaar daarvoor het wel een samenwerking met het OCMW voor nodig. Die samenwerking is een sociaal tewerkstellingsinitiatief die 'Het Kompas' is gedoopt.

Sporting Lokeren is één van de 19 clubs die geselecteerd werden door de VZW Open Stadion voor de Open Stadionprojectoproep 2008-2009. Bij eerdere pogingen is Sporting Lokeren niet weerhouden. Nu werkt de voetbalploeg samen met het Lokerse OCMW in het project ‘Het Kompas’ en dat maakt wellicht het verschil. Door dit samenwerkingsverband kan het OCMW enkele van zijn cliënten bij Sporting Lokeren tewerkstellen en stages laten lopen. Twee mensen zijn al die manier bij Sporting Lokeren geplaatst. "De manier van werken is interessant.", zegt OCMW-voorzitter Luc De Block, "Sporting Lokeren is een werkvloer die sommige steungerechtigden wel zien zitten, daar waar ze vaak afhaken op andere tewerkstellingsplaatsen. Het is ook beter dat ze werk doen dat maatschappelijk zinvol is, dan rond te hangen op straat. Het brengt hen de nodige arbeidsattitude bij en voor hun club zijn ze vaak nog gemotiveerd om zich net iets extra in te zetten. Voor één van de mensen die in dit verband tewerkgesteld werd, is dit alvast uitgedraaid op een succes! Door zijn zeer positieve arbeidsattitude werd hem een vaste job aangeboden bij één van de sponsors van Sporting Lokeren."

Ook voor Sporting Lokeren is dit een win-win-situatie want helpende handen zijn er altijd welkom. Bovendien kan de club op deze manier zijn sociale en maatschappelijke rol goed uitspelen. Om die reden stelt Sporting Lokeren voor elke thuiswedstrijd gratis 30 tickets ter beschikking van het OCMW, die deze verdeelt onder haar cliënten en steuntrekkers. "Op die manier kunnen ook de financieel zwakkeren van voetbal genieten, daar waar anders voor hen de prijs van een ticket een te grote drempel zou zijn. Sporting wil een club zijn met een hart voor iedereen, ook voor diegenen die het moeilijk hebben in onze samenleving.", aldus Patrick Orlans.

Sporting Lokeren ontvangt voor de inzet van zijn personeel voor het begeleiden van de tewerkgestelden via het Open Stadion een subsidie van 5.500 euro. (mb)

 

Lees ook: