Op punt gezet: KSK Beveren bouwt nieuwe tribune (4)

Image
Zo zal het stadion mét de parking er uit zien in 2009!
BEVEREN. We willen in deze 'Op punt gezet' alles eens netjes aan onze lezers melden zoals de jongste week het verhaal over de toekomst van KSK Beveren op ons is afgekomen. In deze aflevering belichten de ondertekening van de publiek - private samenwerking.

 

 

Image
Burgemeester Marc Van de Vijver tekent de overeenkomst onder toeziend oog van de communicatieambtenaar Silvie Maes.
• Vrijdag 11 april om 11 u was de afspraak gemaakt in de collegezaal van het gemeentehuis om de samenwerking te ondertekenen. "De theorie is voorbij, we kunnen het nu effectief naar de praktijk overbrengen.", ze burgemeester Van de Vijver tot de afgevaardigden van KSK Beveren en de Nederlandse firma IPMMC Vastgoed uit Utrecht. De stedenbouwkundige vergunningen voor het slopen van de grote tribune en de bouw van de nieuwe zijn ingediend en we mogen er ons aan verwachten dat in juni al met de werkzaamheden zal gestart worden. Eind 2008 zal al één en ander in gebruik kunnen genomen worden en begin 2009 zal alles klaar zijn.  

 

Image
Een bijzonder belangrijk en historisch moment: voorzitter Verelst van KSK Beveren tekent de samenwerkingsovereenkomst. Schepen Dirk Van Esbroeck kijkt belangstellend toe.

 

• Maar dan zal ook de eerste ploeg klaar moeten zijn. Er moet terug een ploeg gevormd worden die kan winnen en wel zodanig winnen dat de plaats in de hoogste afdeling weer wordt ingenomen. Burgemeester Marc Van de Vijver zei dat we "het huidig seizoen moeten vergeten" want sportief loopt het niet zoals het moet zijn. "De spelers zijn er niet meer met hun gedachten bij". Dat is natuurlijk prietpraat, wie voetbalt moet voor gaan want de supporters verwachten dat. Trouwens, die spelers zullen toch ook nog wel een eurootje verdienen zeker? De burgemeester kondigde zelf aan dat het bestuur van KSK Beveren naar een andere typeploeg uitkijkt.

 

Image
Het plan van terrein en tribune en parking.
• De Nederlandse heren van de Private partner, die aan de ondertekeningstafel zaten in de collegezaal, zijn echt niet de eerste de beste. Ze hebben ervaring met de ontwikkeling en verbouwingen van voetbalstadions. Vraag dat maar eens aan de fans van FC Zwolle en Roda JC in Nederland. Het is wel de eerste keer dat ze een project in België uitwerken. Werkend met louter de beste mensen (IPMMC telt 50 werknemers) zijn ze bovendien in staat hun eigen ambities en die van hun opdrachtgevers te vergroten en waar te maken. De nauwe samenwerking met gerenommeerde architecten staat daarnaast garant voor een hoogwaardige visuele uitwerking van deze ambities. Het resultaat is projecten waarbij het ontwerp en de uitstraling hand in hand gaan met functionaliteit, duurzaamheid en een voor de klant passende flexibiliteit. De onvoorwaardelijke keuze voor kwaliteit staat daarmee garant voor waardevast vastgoed..

 

• IPMMC Vastgoed is bedreven in het vinden voor oplossingen voor projecten met een gecompliceerde context, zoals lastige haalbaarheidsvraagstukken, ingewikkelde binnenstedelijke situaties, gecompliceerde eigendomsconstructies, complexe samenwerkingsverbanden en lastige ruimtelijke ordeningsprocedures. Afhankelijk van de vraag van de klant kunnen zij risico’s uit het ontwikkelings- en bouwproces overnemen, tot volledig risicodragende ontwikkelingen aan toe. Zij werken in een uiterst transparante en integere manier van zakendoen. Bovendien willen ze een serieuze bijdrage leveren aan een mooie en prettige leefomgeving, waarin mensen met plezier kunnen werken, wonen, winkelen en recreëren.

 

Bij de sloopwerken zal eerst werk gemaakt worden van de oude eretribune. Duizenden mensen hebben van op die plaats vanaf eind der jaren zestig, kunnen genieten van het prachtig voetbal dat door KSK jaren aan een stuk werd gebracht door spelers die nu nog steeds een soort vedettencultus achter hun naam meeslepen. "We missen dat voetbal toch.", vertellen de oudere supporters. De tijden zijn helaas veranderd.

 

Image
Een doorsnede van de het toekomstig stadiongebouw.
• Wie in augustus naar de Freethiel afzakt om een kijkje te nemen, zal dan al een glimp opvangen van de start van de bouw van de nieuwe tribune. Dat moet een ding worden voor 3.600 zitjes en onder de voeten van de toeschouwers zullen zich de commerciële ruimtes ontwikkelen. Handelszaken met, naar men nu al zegt, sport-en fietswinkels, speelgoedwinkels en eventueel een buurtsupermarkt. Maar er zal uiteraard ook plaats zijn voor de kleedkamers, kabinetten voor de dokter en de kinesist, een trainersruimte en natuurlijk de burelen voor de administratie en secretariaat. Ook een horecaruimte voor de business seats op een oppervlakte van 1000 m2, zal zijn euro’s wel waard zijn.

 

• Maar wat gebeurt er ondertussen met de nodige accommodatie voor kleedkamers en zo? Achter tribune aan de kant van de huidige businessruimte (richting Meerminnendam) komen op de parking een achttal containers én een tent. Twee containers zullen als kleedkamer dienen, en verder zijn er ook voor de scheidsrechter, voor de douches, voor de dokter, voor de administratie. De tent zal zich meer richten naar het commerciële luik. Vanzelfsprekend zal er een toegangsweg richting terrein worden aangelegd voor spelers en scheidsrechter.

 

Image
De bekroning van de ondertekening: Directeur Jan Regterschot overhandigd een fles champagne aan Marc Van de Vijver
• De sympathieke voorzitter van KSK Beveren, Dirk Verelst, uitte van diep uit zijn hart, veel dankwoorden naar allen die aan het project meewerkten. Uiteindelijk is hij maar op het voetbaltoneel verscheen wanneer de plannen al lopende waren en de gesprekken al waren ingezet. Maar voorzitter Verelst werkte zich snel in en toen de laatste maanden de samenwerkingsovereenkomst met een private partner, in een stroomversnelling kwam, stond hij daar. Een sterk man tussen gemeente-bestuur-spelers-supporters. Hij kijkt nu uit naar een verdere goede samenwerking bij de bouw van de tribune. De nieuwe tribune is voor hem een nieuw elan geven aan de club, is zich financieel verbeteren en daaraan de hoop verbinden dat de sportieve resultaten ook zullen meegaan.

(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BEVEREN. We willen in deze 'Op punt gezet' alles eens netjes aan onze lezers melden zoals de jongste week het verhaal over de toekomst van KSK Beveren op ons is afgekomen. In deze aflevering...

BEVEREN. We willen in deze 'Op punt gezet' alles eens netjes aan onze lezers melden zoals de jongste week het verhaal over de toekomst van KSK Beveren op ons is afgekomen. In deze...

doorsnede van de nieuwe tribuneBEVEREN. We willen in deze 'Op punt gezet' alles eens netjes aan onze lezers melden zoals de jongste week het verhaal over de toekomst van KSK Beveren op ons...