Lokeren zorgt voor sport en spel

LOKEREN. Ook deze zomervakantie zorgt de stad Lokeren voor sport en spel voor kinderen en jongeren van 4 tot 15 jaar. Het gaat bijvoorbeeld om sportkampen, losse speeldagen of uitstappen naar Plopsa De Pannen en de Zoo. 

Dit jaar staan er meer dan honderd activiteiten op de planning voor kinderen van 4 tot 15jaar. Het merendeel vindt plaats in en rond het sport- en jeugdcentrum Durmehal aan de Sportlaan maar er zijn ook een aantal activiteiten op buitenlocaties zoals de site van KSC Lokeren-Temse, Kunstacademie Ter Beuken en het Klimcentrum De Dam.  De sportkampen zijn enorm populair. De zeven zwemkampen waren al snel volzet. Voor de weekkampen watergewenning eind juli en midden augustus voor kinderen geboren in 2017 en 2018 kan wel nog worden ingeschreven. Ook voor de omnisportkampen is er nog plaats. 

Ook de speelpleinwerking wint aan populariteit. De bezettingsgraad de komende weken ligt voor kleuters en lager onderwijs bij 75 %. Naast halve dagen is er ook de mogelijkheid om volledige dagen te komen, een opvangnoodzaak voor vele ouders tijdens de vakantieperiode. Vooraf inschrijven in de namiddag is niet nodig. Aansluiten kan mits betaling op de beide stadsschoollocaties in Eksaarde en op Spoele. 

Nieuw op het speelplein zijn de tienerwerkingen voor de ‘preteens’ en de ‘teens’. Voor de leeftijden van 11 en 12 jaar en van 13 tot 15 jaar voorziet de stad een aantal weekformules en dagactiviteiten, en dit afwisselend op Spoele en Eksaarde. In de week van 26 augustus wordt er een skatekamp georganiseerd, speciaal voor tieners.

In de Speelfabriek zijn er losse speeldagen op verschillende plaatsen in de stad. Kinderen van 6  tot 12 jaar sluiten aan en vertrekken wanneer ze zelf wensen. Vooraf inschrijven is niet nodig. Deelnemen is gratis. Op donderdagen, van 14 uur tot 16.30 uur, is er op de Hoedhaarsite ter hoogte van de Red Court een Speelfabriek voor jongeren tussen 12 en 15 jaar.  Meer informatie is te vinden op lokeren.be/speelfabriek.

daguitstappen

Extra dagaanbod deze zomer is de organisatie van drie uitstappen met de trein naar Plopsa De Panne en De Zoo en Plopsa Station in Antwerpen, één voor elke leeftijdsgroep. Inschrijven hiervoor kan via webshoplokeren.recreatex.be.

Tot slot voorziet Stad Lokeren deze zomer ook kinderopvang op zeven locaties van de Buitenschoolse Kinderopvang: Staakte, Hoedhaar, Eksaarde, Spoele, Oudenbos, Doorslaar en Heiende. Inschrijven kan via lokeren.ticketgang.eu. (mb)

 

Lees ook:

BELSELE. In maart kampte speelpleinwerking Bob in Belsele met een zwaar tekort aan animatoren. In de pers verschenen er berichten dat Bob noodgedwongen een sabatjaar moest nemen. Die berichten deden...

KRUIBEKE. De juegddienst van de gemeente Kruibeke is op zoek naar jobstudenten en vrijwilligers voor de speelpleinwerking tijdens de komende zomervakantie. De 2 jobstudenten die de jeugdraad zoekt,...

Voor de vakantieperiode zoeken zowel de stad als de speelpleinwerking enthousiaste animatoren.SINT-NIKLAAS. Zowel vzw Speelpleinwerking Waasland als de stad Sint-Niklaas zijn op zoek naar animatoren...

SINT-NIKLAAS. Vzw Speelpleinwerkingen Waasland heeft een audit laten uitvoeren van de organisatie van de speelpleinwerkingen in Sint-Niklaas. Daaruit blijkt dat particuliere speelpleinwerkingen een...

SINT-NIKLAAS. Het gaat niet goed met de speelpleinwerking in Sint-Niklaas. Speelpleinwerking 'De Speelvogel' is definitief stopgezet en de werkingen Bob en Woezel nemen een sabbatjaar.

SINT-NIKLAAS. De vzw Speelpleinwerking Waasland lanceert twee voorstelling om het tekort aan buitenschoolse kinderopvang in de zomermaanden op te lossen.