Trek eens naar een provinciaal domein tijdens de krokusvakantie

OOST-VLAANDEREN. Tijdens deze krokusvakantie bieden de provinciale domeinen heel wat leuke activiteiten voor jong en oud. Zo kan je op De Ster in Sint-Niklaas het interactieve verhalenparcours van Reynaert de vos volgen of een partijtje golfen in domein Puyenbroeck. 

En voor wie het wat meer mag zijn: op 17 februari wordt domein De Ster omgetoverd tot de speeltuin van de cyclocrosswereld tijdens de Exact Cross. 

Als we naar de andere provinciale domein in Oost-Vlaanderen kijken, ontdekken we daar ook leuke uitstapjes. In Mola Molencentrum in domein Puyenbroeck is er een gratis zoektocht voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Nog in domein Puyenbroeck kan je deelnemen aan de golfstage. Inschrijven kan voor één of alle dagen. 

Elke namiddag kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar drie creatieve workshops volgen in Archeocentrum Velzeke en ondertussen iets opsteken over de Romeinse tijd. De workshops zijn gratis maar inschrijven is verplicht. 

Mountainbikeliefhebbers kunnen dan weer terecht op domein De Gavers in Geraardsbergen waar maar liefst drie nieuwe mountainbikeroutes in en rond Geraardsbergen zijn uitgestippeld. De groene en blauwe route starten en eindigen in domein De Gavers, en ook bij de rode route kan je aansluiten vanaf het domein. 

Jonge speurneuzen kunnen in domein Het Leen in Eeklo samen met De Kiekeboes het mysterie van de verdwenen Camelia's ontrafelen.  

Op 16 februari is er een dagkamp – ambachtendag in domein De Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo. Op het programma staan onder meer ponyverzorging, wilgenvlechten en pottendraaien.

Op 17 februari is er een nattelaarzenwandeling in domein Nieuwdonk in Berlare. Trek het avontuur tegemoet in een voor veel mensen onbekend gebied: de Spletters! Vooraf inschrijven is verplicht. 

Bekijk alle krokusvakantietips in Oost-Vlaanderen via oost-vlaanderen.be/krokus. (mb, foto: © Provincie Oost-Vlaanderen)

 

Lees ook:

BURCHT. Sinds 1998 organiseren de biljartclubs Kon. Wij Willen Beter en Madison dit biljarttornooi. Dit jaar, bij het jubileum van het 10-jarig bestaan heeft KBC Wij Willen Beter...

BURCHT. In november wordt weer de 'Memorial Martin Van Puyenbroeck' biljart gespeeld tussen teams van 2 spelers. Het is reeds de 10de Memorial en de organisatie ligt dit jaar enkel nog bij...

BURCHT. In Vrede Sint-Martinus startte de '10de Memorial Martin van Puyenbroeck', het biljarttornooi dat per twee tegen twee wordt gespeeld. Een formule die in de smaak valt van spelers...

BURCHT. Sinds 1998 organiseren de biljartclubs Koninklijke Wij Willen Beter  en  Madison het biljarttornooi "Memoriaal Martin Van Puyenbroeck". Het ongewone, maar tevens...

ZWIJNDRECHT. De Krokusvakantie zit er zo goed als op en de afdeling Reisbijstand van mobiliteitsclub VAB maakte een balans op van 7 dagen krokusvakantie. Daaruit is alvast gebleken dat vermoeidheid...

ZWIJNDRECHT. De afdeling Reisbijstand van de mobiliteitsclub VAB maakt een tendens op van het eerste weekend van de krokusvakantie, meer bepaald van vrijdag 1 februari t.e.m. maandag 4 februari....