Durabrik schenkt 1.000 euro aan WZC Ter Moere

MOERBEKE. Bouwbedrijf Durabrik heeft 1000 euro geschonken aan woonzorgcentrum Ter Moere in Moerbeke. Met dat geld kon het woonzorgcentrum een belevenistafel aankopen waarmee de bewoners onder meer spelletjes kunnen spelen en herinneringen kunnen herbeleven. 

De schenking kadert binnen het ‘Een hart voor mensen’-project waarbij het bouwbedrijf voor elk nieuwbouwproject een bedrag geeft aan een lokaal goed doel.  Durabrik bouwde op de site van de voormalige suikerfabriek drie appartementsgebouwen, goed voor 60 appartementen. 

In het bijzijn van burgemeester Robby De Caluwé, kreeg Bart D’hanis, algemeen directeur van het woonzorgcentrum, een cheque overhandigd door Marc Andries, sales manager appartementen van Durabrik. "Het bedrag van deze schenking konden we goed gebruiken om deels een belevenistafel mee te bekostigen. Met deze interactieve en makkelijk verplaatsbare tafel, kunnen onze bewoners onder meer puzzels maken, liedjes beluisteren, tekeningen inkleuren, kaartspelletjes spelen tot zelfs een virtueel bezoek brengen aan een oude stad. De tafel wordt gebruikt om de zintuigen van onze bewoners te stimuleren. Het is fantastisch om te zien wat de belevenistafel allemaal  bij hen losmaakt! Ik wil Durabrik dan ook van harte bedanken voor deze schenking", aldus Bart D’hanis van WZC Ter Moere. (mb, foto: Lara Vandecappelle (Durabrik), Marc Andries (Durabrik), Robby De Caluwé (burgemeester Moerbeke-Waas), Bart D'hanis (WZC Ter Moere) en Stefan Walgraeve, voorzitter Sakura)

 

Lees ook:

Speelgoed voor kinderen in armoede

SINT-NIKLAAS. Vrijwilligers van De Werf hebben de voorbije weken 21 dozen speelgoed ingezameld voor Domo Waasland, een vereniging die gezinnen in een kwetsbare situatie bijstaat. Vrijwilligers van...

Durabrik schenkt 1.000 euro aan vzw Spoor 56

SINT-NIKLAAS. Bouw- en vastgoedbedrijf Durabrik heeft een 1000 euro geschonken aan vzw Spoor 56. De schenking kadert binnen het ‘Een hart voor mensen’-project waarbij het bouwbedrijf voor elk...

Gemeentearchief krijgt twee schenkingen

SINT-GILLIS-WAAS. De gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas heeft twee schenkingen voor het  gemeentearchief aanvaard. Het gaat om interessante stukken die mooi aansluiten bij de collectie.