Politie schenkt aanhangwagen, Fred Bervoets een litho aan gemeente

Image
Fred Bervoets schonk een kunstwerk aan de gemeente.
ZWIJNDRECHT. De lokale politie had nog een éénassige aanhangwagen staan die ze niet meer gebruikten. In navolging van al eerdere schenkingen aan de gemeente de jongste tijd, kon ook de politie zich nu op de lijst der schenkers laten noteren. Moest die aanhangwagen kunnen spreken, hij zou een mooi verhaal kunnen vertellen over hoe snel voertuigen kunnen rijden  en welke boete er aan vast hing. Het werd immers jarenlang gebruikt bij de snelheidscontroles.  Het aanhangwagentje was van het merk 'Sportjacht' ( heeft niets te maken met de jacht op snelheidsovertreders).

 

Wie in Burcht en Zwijndrecht dat ding ergens zag staan, wist dat er geflitst kon worden. Maar alles moderniseert en met een nieuw toestel om snelheid te controleren, hadden ze geen aanhangwagen meer nodig.

 

Het was een wagentje van het bouwjaar 1992 en kon maximaal 750 kg vervoeren. Het gemeentebestuur krijgt het nu zomaar cadeau en de technische dienst moet maar uitzoeken wat ze er mee kunnen doen.
Moest het blijken dat er geen job gevonden wordt voor de aanhangwagen, dan zal het gemeentebestuur het op de lijst zetten van goederen die op een bepaalde dag openbaar worden verkocht samen met gevonden fietsen en afgeschreven gemeentelijke goederen.

 

De uit Burcht afkomstige kunstenaar Fred Bervoets, schenk daarentegen een litho die langs geen kanten in aanmerking zal komen voor een lijst van openbaar te koop aangeboden goederen. Integendeel, een kunstwerk van Bervoets is bijzonder waardevol en de gemeente Zwijndrecht heeft in het AC al een hele 'Fred Bervoetsverdieping'.

 

Fred schenkt nu 'De soldaat', die bestaat uit 6 drukgangen en die werd gedrukt bij Rudolf Broulim. De litho meet 80 cm x 65 cm en is gesigneerd door Bervoets. De verkoopwaarde van het kunstwerk staat op 200 euro.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. In de gemeenteraad heeft het sp.a-gemeenteraadslid Denise Melis-De Lamper om uitleg gevaagd omtrent de schenking Nys, een inwoner die bijzonder veel en waardevolle bezittingen wil...

ZWIJNDRECHT/BURCHT. Het gemeentebestuur kan de culturele bezittingen weer uitbreiden via een schenking van een inwoner. Dit keer is het kunstenaar Ludo Vets uit Burcht die één van zijn...

ZWIJNDRECHT/BURCHT. Nadat de familie Nys een grote schenking aan de gemeente wilde doen komt er vanuit Burcht weer een nieuwe aan maar dan wel van een andere orde. De vroegere dorpsfiguur en...

ZWIJNDRECHT.De gemeente Zwijndrecht moet eerstdaags de knoop doorhakken of ze nu een schenking ter waarde van 2,3 miljoen euro zal aannemen of niet. Een aantrekkelijke waarde, dat wel, maar daar...