Durabrik schenkt 1.000 euro aan vzw Spoor 56

SINT-NIKLAAS. Bouw- en vastgoedbedrijf Durabrik heeft een 1000 euro geschonken aan vzw Spoor 56. De schenking kadert binnen het ‘Een hart voor mensen’-project waarbij het bouwbedrijf voor elk nieuwbouwproject een bedrag geeft aan een lokaal goed doel. Het bedrijf bouwde vorig jaar in Nieuwkerken 17 woningen en koos voor bijzondere jeugdzorg vzw Spoor 56 als goed doel. De organisatie voor bijzondere jeugdzorg vzw Spoor 56 kan dit geld goed gebruiken om de vrijetijdsactiviteiten te bekostigen van de kinderen en jongeren die in de voorziening verblijven.

De cheque werd overhandigd in bijzijn van burgemeester Lieven Dehandschutter aan Gert Van Winckel, verantwoordelijke voor de Sint-Niklase afdeling van vzw Spoor 56 door bestuurder Claudia Callens. "Met onze organisatie begeleiden en ondersteunen we kinderen, jongeren en hun gezinnen waar een verontrustende opvoedingssituatie aanwezig is. We vinden het belangrijk dat de jeugd die bij ons verblijft kan deelnemen aan het sociale leven buiten onze voorziening. Bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een jeugdbeweging of sportclub of door deel te nemen aan (buitenlandse) schoolreizen, sport- en andere kampen. Hier staat een kostenplaatje tegenover waarvoor de subsidies die we van de overheid krijgen, ontoereikend zijn. Giften zoals die van Durabrik kunnen we dus goed gebruiken om kinderen en jongeren maximaal te laten deelnemen aan deze vrijetijdsactiviteiten", aldus Gert Van Winckel van Spoor 56.

"We hechten bij Durabrik veel belang aan maatschappelijk engagement. Jaarlijks worden meerdere goede doelen gesteund en sinds enkele jaren doen we daar met onze ‘Een hart voor mensen’-actie nog een schepje bovenop. Zo willen we in elke gemeente of stad waar we een nieuwbouwproject hebben, een stukje engagement terugschenken en er helpen meebouwen aan een warme buurt. Niet omdat het moet, maar omdat het juist aanvoelt", aldus Claudia Callens van Durabrik.

Durabrik

Durabrik maakt deel uit van Camino, een groep van 12 bouw- en vastgoedbedrijven. Het bedrijf telt meer dan 260 medewerkers en bouwt sleutel op de deur woningen en appartementen. (mb)

 

Lees ook:

DP World steunt goede doelen

HAVEN. Terminaluitbater DP World heeft met kerst en eindejaar z’n goed hart getoond en enkele initiatieven ondersteund. 

Speelgoed voor kinderen in armoede

SINT-NIKLAAS. Vrijwilligers van De Werf hebben de voorbije weken 21 dozen speelgoed ingezameld voor Domo Waasland, een vereniging die gezinnen in een kwetsbare situatie bijstaat. Vrijwilligers van...

Durabrik schenkt 1.000 euro aan WZC Ter Moere

MOERBEKE. Bouwbedrijf Durabrik heeft 1000 euro geschonken aan woonzorgcentrum Ter Moere in Moerbeke. Met dat geld kon het woonzorgcentrum een belevenistafel aankopen waarmee de bewoners onder meer...