Jongeren ruimen zwerfvuil uit Durme tijdens Kayak Cleanup

LOKEREN. Samen met intercommunale IDM daagt de stad de Lokerse jongeren uit om morgen samen de Durme proper te maken tijdens de actie ‘Kayak Cleanup’. Een 100-tal jongeren heeft zich in bubbels van 2 of 4 ingeschreven voor de actie. IDM voorziet handschoenen, grijpstokken, emmers en vuilniszakken. Tussen de verschillende shiften is voldoende tijd voorzien om het materiaal te ontsmetten. 

Met de actie ‘Kayak Cleanup’ wil de stad jongeren een fijne vrijetijdsinvulling geven enerzijds en en anderzijds sensibiliseren rond de zwerfvuilproblematiek. "Jongeren zitten al hele dagen achter het scherm gekluisterd voor hun online lessen. De jongeren ouder dan 16 jaar zijn de voorbije maanden ook het meest ingeperkt in hun vrijheid. Kinderen en tieners konden op school of in hobby’s vaak nog leeftijdsgenoten zien, maar voor de oudste jongeren waren hier veel minder mogelijkheden. We hopen hen op deze manier toch wat afwisseling aan te bieden.", zegt jeugdconsulent Leen Van Eetvelde. 

De ‘mooimakers’ starten zowel vanuit het Sport- en Jeugdcomplex in het centrum van Lokeren  als Daknam (locatie van bootverhuur Meersland). Op die manier wordt de Durme vanaf het waterzuiveringsstation tot aan Spletterenbrug afvalvrij gemaakt. (mb)

 

Lees ook:

Lokeren houdt Grote Lenteschoonmaak

LOKEREN. Vandaag houden de dienst Sport en Jeugd, IDM en Lokerse jongeren een lenteschoonmaak op de Durme. Het is de derde editie van Kayak Clean Up waarbij jongeren met een kayak de Durme opgaan en...

VZW Durme sluit bezoekerscentrum Molsbroek

LOKEREN. De VZW Durme sluit het bezoekerscentrum Molsbroek alvast tot eind dit jaar. De erfgoedwandeling door het Molsbroek in het Lokerse dialect voorzien voor morgen, zondag 5 december, en de...