"Vergunning Oosterweel vertrouwensboost voor onze hele regio"

REGIO. Voka Antwerpen-Waasland strijdt al ruim twintig voor een oplossing voor het Antwerpse fileprobleem. Nu Vlaams minister Zuhal Demir haar handtekening gezet heeft onder de omgevingsvergunning voor de Antwerpse Oosterweelverbinding, staat het licht eindelijk op groen voor een van de grootste infrastructuurprojecten in Europa. Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, noemt dat een historisch moment. 

De Oosterweelverbinding maakt de Antwerpse Ring (R1) volledig rond, dankzij de aanleg van een nieuwe tunnel onder de Schelde, een nieuw op- en afrittencomplex in het zuiden van de haven en de bouw van een tunnel onder het Albertkanaal. Deze nieuwe verbinding moet het verkeer niet alleen vlotter, maar ook veiliger laten verlopen.  "Het waren zenuwslopende jaren met vaak uitputtende discussies. Maar we hebben het dossier nooit losgelaten omdat we beseften dat de uitkomst ervan allesbepalend was voor de toekomst van onze regio. Voor ons is dit het eindpunt van een kwarteeuw durende lijdensweg. Ik ben blij dat het gezond verstand uiteindelijk heeft gezegevierd. Hier zullen niet alleen onze regio, maar alle Vlamingen de vruchten van plukken!", aldus Luwel. (mb)

 

Lees ook:

Industrie maakt zich zorgen over lerarentekort

REGIO. De bedrijven in Antwerpen en het Waasland maken zich grote zorgen over het lerarentekort. Dat zegt Voka – regio. Volgens Voka zijn er nu meer dan 900 vacatures voor leerkrachten waar dat de...