Guylian brengt nieuw assortiment om oceanen te beschermen

SINT-NIKLAAS. Chocolaterie Guylian lanceert in juni een nieuw assortiment chocolaatjes in geschenkverpakkingen in het thema 'Samen redden we onze oceanen'.  Met dat nieuwe assortiment viert Guylian dat Dr. Amanda Vincent, mede-oprichtster en Directrice van Project Seahorse tot winnaar van 2020 van de Indianapolis Prijs benoemd is. Dat is ‘s werelds grootste prijs op het gebied van dierenbescherming. De Sint-Niklase chocolaterie sponsort het project sinds 1998. 

Project Seahorse zet zich in voor het maritieme leven in de oceanen, niet enkel van zeepaardjes maar van alle zeeleven. Guylian staat vooral bekend voor hun chocoladen zeevruchten. "Elke keer dat je een doos Guylian pralines koopt, help je zeepaardjes en de oceanen te redden.", luidt het. 

"Sinds 1998 heeft Guylian consequent financiële ondersteuning en ondersteuning in communicatie geboden (deels via miljoenen en miljoenen verpakkingen) om de boodschappen van Project Seahorses aan consumenten over de hele wereld te versterken. Project Seahorse wordt wereldwijd erkend als een wezenlijk verschil voor de toekomst van zeedieren met respect voor andere ecologische en sociaaleconomische problemen. Wij bij Guylian zijn erg trots dat al deze inspanningen voor ons gedeelde doel, het vergroten van het algemene bewustzijn van de precaire toestand van zeepaardjes en de bredere mariene natuurpopulaties over de hele wereld, nu zijn erkend met deze prestigieuze Indianapolis prijs.", zegt Mieke Callebaut, Managing Director van Chocolaterie Guylian.

Amanda Vincent - Project Seahorse

"Het is een grote eer om uitgeroepen te worden tot winnaar van de Indianapolis Prijs 2020. Met deze prestigieuze wereldwijde prijs kan ik pleiten voor veel meer aandacht voor de oceaan - die goed is voor 99 procent van het leven op aarde - en voor alle soorten waarvan het mariene ecosysteem afhankelijk is. Chocolaterie Guylian is sinds 1998 onze onmisbare partner in het behoud van de oceaan. De genereuze steun en betrokkenheid van dit bedrijf heeft een wereld van verschil gemaakt in wat we konden bereiken. Ik kijk ernaar uit om nog veel meer successen met Guylian te delen." zei Dr. Amanda Vincent.

Dr. Amanda Vincent, de wereldwijde expert op het gebied van het behoud van zeepaardjes, werd in 1986 de eerste bioloog die zeepaardjes onder water bestudeerde. Sindsdien is ze de toonaangevende autoriteit op het gebied van ecologie en het behoud van zeepaardjes en een beschermer van het leven in de zee. Een opmerkelijk succes is de oprichting van 36 beschermde mariene gebieden, allemaal gemeenschapsgericht, waar niet mag worden gevist en waar het zeeleven zich herstelt. Een tweede geweldige overwinning was de creatie van de allereerste wereldwijde handelsregelgeving voor zeevissen, een doorbraak voor zeepaardjes die 182 landen beperkt tot duurzame en legale export. Dit precedent is sindsdien gekopieerd voor haaien, roggen, palingen, rifvissen en nog veel meer soorten. (mb, foto’s: Guylian, Amanda Vincent - Project Seahorse)

 

Lees ook:

Zilver voor Nick Wauters op 7de Chocolate Awards

SINT-NIKLAAS.  Chocolatier Nick Wauters uit Sint-Niklaas behaalde met zijn ‘Vesca no4’- chocoladereep de tweede plaats op de 7de Chocolate Awards in de categorie ‘Beste Chocoladereep’. De reep...

Jonge ondernemers openen cremerie en chocoladebar

het enthousiaste team van Foubert Cremerie & ChocoladebarSINT-NIKLAAS. Sinds 8 juni telt de Stationsstraat in Sint-Niklaas een nieuwe lekkernij: cremerie en chocoladebar Foubert. De Stationsstraat...