Stad wil Salons nieuwe invulling geven

SINT-NIKLAAS. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas wil aan de Salons een nieuwe invulling geven. Het 4 verdiepingen tellende herenhuis aan de Stationsstraat 85 wordt vijf weken per jaar omgetoverd tot Huis van de Sint. De rest van het jaar doet het dienst als museum. De stad wil het  gebouw zien evolueren naar een attractievere belevingsplaats, zowel binnen de stadskern als binnen het gebouw zelf. De stad heeft het bedrijf Value Partners aangesteld om de juiste investeerder/uitbater te vinden die het gebouw een nieuwe invulling moet geven. 

De nieuwe uitbater zal het gebouw aantrekkelijker moeten maken op een duurzame manier. Andere voorwaarden zijn onder andere het DNA van het gebouw respecteren, rekening houden met de verweefbaarheid in de stadskern en moet de erfgoedwaarde en de brandveiligheid te allen tijde gerespecteerd worden. De voorkeur van de stad gaat uit naar één uitbater die het volledige gebouw zal exploiteren. Kandidaten die slechts een deel van het gebouw willen gebruiken zijn toegelaten in de procedure. Een jury zal de ingezonden projecten evalueren. 

Geïnteresseerde investeerders en/of ondernemers vinden de complete informatiebrochure via sint-niklaas.be/salons. Kandidaat-ondernemers kunnen zich melden bij Value Partners. (mb)

 

Lees ook: