Avondspits in het donker door winteruur

ZWIJNDRECHT. Door de overschakeling naar het winteruur zal de avondspits voor het een groot deel in het donker gebeuren. VAB wijst er op dat goed afgestelde verlichting belangrijk is en roept bestuurders op om de koplampen correct te laten afstellen. Fout afgestelde koplampen kunnen gevaarlijk zijn en is een van de belangrijkste reden om afgekeurd te worden op de autokeuring. Bij 1 op de 12 auto’s die bij het VAB-Diagnosecentrum gecontroleerd worden zijn de koplampen verkeerd afgesteld. Dat kan het gevolg van een botsing zijn, maar evengoed geleidelijk aan gebeuren doordat de auto tijdens het rijden kleine schokjes te verduren krijgt.

Het winteruur blijkt echter vooral voor voetgangers en fietsers gevaarlijk. De eerste weken na de wijziging van het uur gebeuren er niet enkel meer maar ook ernstigere ongevallen met voetgangers en fietsers tijdens de avondspits. VAB roept zwakke weggebruikers op om zeker een fluohesje te dragen. (mb)

 

Lees ook:

Terug naar wintertijd

REGIO. Vannacht schakelen we opnieuw over van zomer- op wintertijd. Om 3 uur draaien we de klok een uurtje terug en kunnen we dus een uurtje langer slapen. De wintertijd duurt vijf maanden. Op 27...

VAB-Alarmcentrale kent een drukke maand juli

ZWIJNDRECHT. Bij de VAB-Alarmcentrale in Zwijndrecht is het een drukke maand. Heel wat Vlamingen hebben volgens de cijfers gewacht tot het bouwverlof om met vakantie te gaan en doen dat, nog meer...

Vannacht schakelen we over naar winteruur

REGIO. In de nacht van zaterdag op zondag switchen we terug over op de wintertijd. Om 3 uur wordt de klok een uurtje teruggedraaid. De wintertijd duurt vijf maanden. (mb)