Wateroverlast vermindert in Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. Op maandagmiddag 30 en dinsdag 31 mei kreeg Sint-Gillis-Waas opnieuw te maken met wateroverlast. Verscheidene straten stonden onder water en werden afgesloten. Momenteel zijn er nog enkele straten onbereikbaar.

"De regenval waarmee, niet alleen, onze gemeente op maandagmiddag 30 mei te kampen kreeg, was extreem. Het KMI verwijst zelfs naar iets dat slechts om de 150 jaar voor komt.", aldus burgemeester Lippens. 

Martin Lelie, sectorhoofd Grondgebiedzaken, volgt alles nauwgezet op: "Op dit moment is het meeste water weggetrokken. Een kritiek punt blijft waar de Loeverbeek moet lozen in de Watergang Der Hoge Landen. Het waterpeil aan deze Watergang is sinds middernacht niet gedaald. We zijn dus nog steeds op zoek naar de exacte oorzaak van de wateroverlast. Na grondig onderzoek en het nodige overleg kunnen we al wel vaststellen dat het probleem niet bij onze gemeente ligt. Uiteraard volgen we dit verder op." Volgende straten bleven ook gisteravond nog afgesloten: Tybaartstraat, kruispunt Shondstraat-Beekstraat-Wijnstraat-Grouwesteenstraat, Nieuwkerkenstraat en Schuilhoekstraat.

"Sinds de eerste meldingen binnen kwamen zijn de brandweer en gemeentelijke diensten in de weer geweest om mensen te helpen, straten af te sluiten en alles te coördineren. Ik wil hen dan ook bedanken voor hun inzet.", aldus burgemeester Lippens. (mb)

 

Lees ook:

Werken tegen wateroverlast Antwerpsesteenweg

ZWIJNDRECHT. De gemeente Zwijndrecht start vandaag met werken langs de Oude Gentweg om de wateroverlast in de Antwerpsesteenweg aan te pakken. De afvoergracht langs het Neuzenbergbos zal breder en...

Nog steeds wateroverlast in Nieuwkerken

NIEUWKERKEN. De politie van Sint-Niklaas vraagt om voorlopig het centrum van Nieuwkerken richting Vrasene te vermijden wegens aanhoudende wateroverlast. De volgende straten staan nog steeds blank en...

Wateroverlast in Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. De hevige regenval heeft overal in onze regio voor wateroverlast gezorgd. In Sint-Gillis-Waas liepen ruim 40 oproepen binnen naar aanleiding van de wateroverlast.