Dit najaar ruiming beek tussen Galgstraat en Mosselbank

BEVEREN. Dit najaar gaat de provincie de beek tussen de Galgstraat en de Mosselbank in Vrasene op vraag van schepen van leefmilieu Luc Maes ruimen. Dat is nodig want de oevers is op verschillende plaatsen ingevallen en in de beek ligt heel wat achtergebleven slib. Daardoor is er bij hevig regenweer wateroverlast.

De werken starten na het oogsten van de velden. Doordat het afvalwater niet door de beek stroomt, kan de beek opnieuw een propere waterloop worden. Er zijn trouwens nog meer (water)werken op komst. "Dit najaar zullen er ook nog oeverversterkingen worden aangebracht aan de bypass van de Vrasenebeek rond het dorp. Omdat delen van deze bypass in het agrarisch gebied ligt, wordt hiervoor momenteel een natuurvergunning aangevraagd.", zegt schepen Luc Maes, "Voor de werken aan de Molenbeek in Melsele, waar eveneens een bypass wordt aangelegd, is op dit ogenblik de bouwvergunningsaanvraag lopende. Indien deze vergunning op tijd bekomen wordt, starten deze werken op 1 september 2009. De werken zullen ongeveer 1,5 miljoen euro kosten." Deze werken moeten Melsele behoeden voor zware watersnood. (mb)

 

 

Lees ook:

Extra bufferbekken langs fietssnelweg F411

SINT-NIKLAAS. Nog deze maand starten graafwerken voor de uitbreiding van de bufferbekkens ter hoogte van de Mechelen-Terneuzenwegel (fietssnelweg F411) en Spieveldstraat. 

Digitale geschenkbon is schot in de roos

KRUIBEKE.  De papieren Kruibeekse Geschenkbon kreeg in november vorig jaar een digitale opvolger. Sindsdien is er al voor bijna 10.000 euro aan bonnen verkocht. De gemeente Kruibeke is enorm...