Gemeentelijke fase van het noodplan blijft van kracht

BEVEREN. Bij de hevige regenval van gisteren, 30 mei 2016, viel in Beveren 75 mm regen per vierkante meter. Dat veroorzaakte flink wat overlast op het grondgebied van Beveren. Op dit moment normaliseert de situatie door de weersverbetering. Echter, in Vrasene is dat nog niet het geval. 

Vrasene heeft zwaarder dan andere Beverse deelgemeenten te lijden onder de watersnood. Dat is te wijten door de overvloedige regenval van gisteren en vannacht, de afvoer van regenwater vanuit Sint-Gillis-Waas, Stekene, Sint-Niklaas en Nieuwkerken-Waas, terwijl het bufferbekken al vol stond en het feit dat de betonsluis door het getij niet kon geopend worden.

De watersnood in Vrasene is niet onder controle. In tegendeel, het waterpeil blijft zelfs nog licht stijgen. Daardoor werd de crisiscel van de gemeente vanmorgen om 10.30 u terug bijeen geroepen. Daar werden een aantal maatregelen genomen zoals bedeling van zandzakjes om de getroffen woningen te vrijwaren en de Vrasenebeek wordt onmiddellijk gemaaid, wat de capaciteit van deze waterloop gevoelig moet verhogen. Ondanks deze maatregelen ziet het er niet naar uit dat de situatie snel genormaliseerd zal zijn. Dat kan pas op het moment dat de betonsluis terug open kan, rond 15.30 u deze namiddag.

Voor de veiligheid van zowel mensen als hun voertuigen dringen de hulpdiensten er op aan om zowel de signalisatie als de richtlijnen van de politie op te volgen. De politie zal dan ook verscherpt toezicht houden op het naleven ervan. "Wie de richtlijnen niet volgt, dreigt ontzet te worden door de brandweer die op dat moment niet elders kan ingezet worden voor mensen die rechtstreeks door de watersnood getroffen zijn.", klinkt het. (mb)

 

Lees ook:

Werken tegen wateroverlast Antwerpsesteenweg

ZWIJNDRECHT. De gemeente Zwijndrecht start vandaag met werken langs de Oude Gentweg om de wateroverlast in de Antwerpsesteenweg aan te pakken. De afvoergracht langs het Neuzenbergbos zal breder en...

Wateroverlast vermindert in Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. Op maandagmiddag 30 en dinsdag 31 mei kreeg Sint-Gillis-Waas opnieuw te maken met wateroverlast. Verscheidene straten stonden onder water en werden afgesloten. Momenteel zijn er...

Nog steeds wateroverlast in Nieuwkerken

NIEUWKERKEN. De politie van Sint-Niklaas vraagt om voorlopig het centrum van Nieuwkerken richting Vrasene te vermijden wegens aanhoudende wateroverlast. De volgende straten staan nog steeds blank en...

Wateroverlast in Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. De hevige regenval heeft overal in onze regio voor wateroverlast gezorgd. In Sint-Gillis-Waas liepen ruim 40 oproepen binnen naar aanleiding van de wateroverlast.