Speelpleintoestellen Veldstraat komen nog niet terug

Image
Het prachtige speelterrein van de Veldstraat. Rechts het enige overgebleven speeltuig dat is gebleven.
ZWIJNDRECHT/BURCHT. Denise Melis-De Lamper (sp.a) heeft in de gemeenteraad aangedrongen om het speelpleintje achteraan de Veldstraat in Burcht weer in te richten. Et is zo dat de speeltuigen daar verdwenen zijn om veiligheidsredenen in opdracht van IGEAN. Het is zeker de bedoeling het plein weer speelplaar te maken maar volgens schepen Ann Van Damme zal dat nog niet dit jaar zijn. De reden daarvoor is date r een andere planning is met o.a. speelpleinen voor Neerbroek en Nieuwlandwijk.

Volgens Denis Melis-De Lamper, vragen ouders en ook grootouders die voor kleinkinderopvang zorgen, om de speeltuigen terug te plaatsen. Het sp.a-raadslid bracht ook in herinnering dat binnen onafzienbare tijd ook het speelplein aan Terlocht zal verdwijnen wanneer de Huisvestingsmaatschappij er aan de afbraak van de herin te richten woningen begint.

Image
De bossen die bij milieuacties werden aangeplant zijn klaar om er de jeugd in te laten spelen. Aan de Gazetstraat-Boskouter.
Het terrein aan de Veldstraat is een schitterende plaats om kinderen aan het spelen te zetten. Maar ook in de nabije omgeving wordt gepland is het eer aantrekkelijk maken van het bos dat de jongste jaren werd gevormd aan de Boskouter-Gazetstraat. De groendienst zal er enkele ingrepen uitvoeren zodat in dat bos kan gespeeld worden. Enorme mogelijkheden zijn daar. Positieve vooruitzichten dus voor de jeugd. Maar het speelplein van de Veldstraat zal, zoals men dat mooi kan omschrijven ‘bekeken worden naar de toekomst toe’. Gelukkig is er toch nog één speelding overeind gebleven en heeft de buurt er toch nog ‘iets’.(r.d.)

 

 

Lees ook:

Het nieuwe speelpleintje in de Stanislas Cockstraat te Lokeren.LOKEREN. Zaterdag kreeg de Molenbergwijk er twee speelpleintjes bij. Eén pleintje kreeg speeltuigen voor kinderen tot 6 jaar,...

Voor de vakantieperiode zoeken zowel de stad als de speelpleinwerking enthousiaste animatoren.SINT-NIKLAAS. Zowel vzw Speelpleinwerking Waasland als de stad Sint-Niklaas zijn op zoek naar animatoren...

SINT-NIKLAAS. Vzw Speelpleinwerkingen Waasland heeft een audit laten uitvoeren van de organisatie van de speelpleinwerkingen in Sint-Niklaas. Daaruit blijkt dat particuliere speelpleinwerkingen een...

SINT-NIKLAAS. Het gaat niet goed met de speelpleinwerking in Sint-Niklaas. Speelpleinwerking 'De Speelvogel' is definitief stopgezet en de werkingen Bob en Woezel nemen een sabbatjaar.

SINT-NIKLAAS. De vzw Speelpleinwerking Waasland lanceert twee voorstelling om het tekort aan buitenschoolse kinderopvang in de zomermaanden op te lossen.

SINT-NIKLAAS. Vandaag start het nieuwe seizoen van de Wase speelpleinwerking. Meteen start ook de gezamenlijke monitorenwervingsactie van tien Wase speelpleinwerking.  Na ‘Goe...