Speelpleintjes Molenbergwijk geopend

Image
Het nieuwe speelpleintje in de Stanislas Cockstraat te Lokeren.
LOKEREN. Zaterdag kreeg de Molenbergwijk er twee speelpleintjes bij. Eén pleintje kreeg speeltuigen voor kinderen tot 6 jaar, het andere is bedoeld voor tieners. De speelpleinen zijn ingericht op voormalig braakliggende terreinen in de Stanislas Cockstraat.

Uit een enquête bleek dat de buurtbewoners van de Molenbergwijk vragende partij waren naar een speelplein in hun wijk. De stad heeft de buurt aktief betrokken bij de inrichting van de speelpleintjes. De kinderen konden een eigen ontwerp maken. De stad koos voor het ontwerp van Wout Mosselman.

Image
Wouter Mosselman maakte het winnend ontwerp. Hij opende het speelpleintje door het lint door te knippen.
Zaterdagmiddag om 14 uur was het dan zo ver: de opening van de speelpleintjes. Het speelpleintje voor kinderen, jonger dan zes jaar kreeg een wip, kleine schommel en een Peter Pan klimtoestel met glijbaan. Het speelplein voor tieners is uitgerust met een grote schommel, staande wip en klimrek.

Schepen van jeugd Sabine Van Rysselberghe onderstreepte het belang van het feit dat kinderen ongestoord buiten kunnen spelen: kinderen hebben minder stress en hebben meer beweging. "Het is belangrijk om goede speelpleinen te hebben en daarvoor is er in Lokeren nog wat werk aan de winkel. Er komen meer verkavelingen bij en daar komen jonge gezinnen wonen, en die zijn vragende partij naar speelpleinen", sprak schepen Van Rysselberghe. Dan mocht Wout Mosselman, bijgestaan door z’n trotse ouders, het lint doorknippen. (mb)

Image
Het nieuwe speelpleintje in de Stanislas Cockstraat te Lokeren.

 

Lees ook:

KRUIBEKE. De juegddienst van de gemeente Kruibeke is op zoek naar jobstudenten en vrijwilligers voor de speelpleinwerking tijdens de komende zomervakantie. De 2 jobstudenten die de jeugdraad zoekt,...

Voor de vakantieperiode zoeken zowel de stad als de speelpleinwerking enthousiaste animatoren.SINT-NIKLAAS. Zowel vzw Speelpleinwerking Waasland als de stad Sint-Niklaas zijn op zoek naar animatoren...

SINT-NIKLAAS. Vzw Speelpleinwerkingen Waasland heeft een audit laten uitvoeren van de organisatie van de speelpleinwerkingen in Sint-Niklaas. Daaruit blijkt dat particuliere speelpleinwerkingen een...

SINT-NIKLAAS. Het gaat niet goed met de speelpleinwerking in Sint-Niklaas. Speelpleinwerking 'De Speelvogel' is definitief stopgezet en de werkingen Bob en Woezel nemen een sabbatjaar.

SINT-NIKLAAS. De vzw Speelpleinwerking Waasland lanceert twee voorstelling om het tekort aan buitenschoolse kinderopvang in de zomermaanden op te lossen.

SINT-NIKLAAS. Vandaag start het nieuwe seizoen van de Wase speelpleinwerking. Meteen start ook de gezamenlijke monitorenwervingsactie van tien Wase speelpleinwerking.  Na ‘Goe...