Kim De Gelder ook verdacht van moord in Beveren

Image
Elza Van Raemdonck
VRASENE. De dader van de 3-voudige moord in Dendermonde op een verzorgster en 2 peuters, blijkt nu ook verdacht te worden van de moord op de 73-jarige vrouw Elza Van Raemdonck in de Galgstraat te Beveren.

Er werd geen diefstal gepleegd, maar de messteken waren bijzonder brutaal. Bovendien werd het DNA van De Gelder ook in de boerderij van de vrouw gevonden. Op zijn computer stonden nauwkeurig de adressen van Elza Van Raemdonck en van de kinderdagverblijven. Een Nederlandse site zegt zelfs dat De Gelder op 31 januari nog te zien was op het domein van het kinderdagverblijf. Ook voor de moord in Vrasene heeft hij allicht weken ervoor op de uitkijk gestaan.

Daarmee is de status van De Gelder van massamoordenaar naar seriemoordenaar veranderd. Zijn middelbare studies als apothekersassistent maakte hij met verve af, dus is hij intelligent.

 

Op volgende tiplijn kan u gratis bellen: 0800/91 119

Volgende vragen blijven onopgehelderd:

 

Waarom ging De Gelder na zijn studies werken als magazijnier bij groothandel Vandemoortel?

Deze zaak verhuisde niet zo lang geleden va het centrum van Belsele naar een veel grotere locatie. Daarom vroeg men allicht extra personeel en daar ging De Gelder een jaar geleden op in. Allicht gaf hij zijn ontslag daar 2 weken geleden om zijn moordtocht grondig te kunnen voorbereiden.

 

Is er een verband tussen Galgenstraat en Vijfde Januaristraat waar de moorden gebeurden ? 

Wel degelijk. Dit is nog niet eerder genoemd, maar beide locaties liggen exact 16,64 km (10,40 mijl) van de woning van De Gelder. In de Galgstraat in Vrasene staan 2 huizen, dus weinig kans op 'spelbrekers'. Maar de naam 'galg' en de afstand tot daar is zeer belangrijk. In Sint-Niklaas is immers ook een Galgstraat, maar die is dichter bevolkt. Hoe kende hij de naam Elza Van Raemdonck, ook al staat de naam van de echtgenoot Heyrman in de wittegids?

 

Is er een verband tussen de moorden die hij pleegde op vrijdag 16/01 en vrijdag 23/01 ?

De moorden gebeurden allebei op een vrijdag. Om de afstanden te kunnen overbruggen, moet men zelfs als jongeman in dit weer toch al wat inspanning doen en bovendien over een goede fiets beschikken. Ondertussen blijkt dat dit een mountainbike zonder spatborden is. Donderdag 22/01 was het bijzonder slecht weer en vrijdag 23/01 waren er meer opklaringen. Had de dader misschien ook al willen toeslaan op donderdag 22/01, maar werd hij belemmerd door de aanhoudende regen?

 

Was hij van plan terug te moorden op vrijdag 30/01, volgende vrijdag ?

(tdw)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Wie zijn of haar medeleven wil betuigen aan de slachtoffers van het drama in het Dendermondse kinderdagverblijf Fabeltjesland kan dat deze week in het gemeentehuis van Sinaai. De stad...

Kim DegelderDENDERMONDE. Kim De Gelder uit Sinaai verscheen vanmorgen voor de raadkamer in Dendermonde. De Koning en de Premier drukten ook al hun medeleven uit met...

Peuter kijkt naar de vele beertjes die aan het kinderdagverblijf zijn achtergelaten.DENDERMONDE. Vanmorgen nog steeds veel emoties in Sint-Gillis-Dendermonde. Zowel op de plaats van de moord, als in...

SINAAI. De 20-jarige jongeman die gisteren 2 kinderen en een begeleidster doodstak, blijkt in Sinaai te wonen.De dries in Sinaai was gisterenavond dan ook even het middelpunt van de wereld....