Kindermoordenaar komt uit Sinaai

SINAAI. De 20-jarige jongeman die gisteren 2 kinderen en een begeleidster doodstak, blijkt in Sinaai te wonen.

De dries in Sinaai was gisterenavond dan ook even het middelpunt van de wereld. Politiewagens reden af en aan. De politie deed vannacht ook een huiszoeking in het huis van de dader. Daarbij werd de computer van de jongeman in beslag genomen.

Het huis waar hij verbleef zou een woning zijn van 'begeleid wonen'. Onze ploeg trok rond in Sinaai, vooraleer de internationale pers er neerstreek en verzamelde enkele reacties.

De bakker op de hoek:

Volgens hen zou de man eind december zijn verhuisd naar Lokeren. Of hij op het moment van de feiten in Sinaai of in Lokeren verbleef, was hen niet echt duidelijk. Zelf kennen zij de man niet.

De cafe op de hoek:

Ook in café De Ster weet de uitbaatster nog maar pas dat de dader uit Sinaai afkomstig zou zijn. Met nog enige verbazing in de stem, geeft ze toe dat ook zij geen idee heeft wie de jongeman precies is. Dat de man geplaatst is onder 'begeleid wonen' daar stelt ze zich ook vragen bij.

De politie-agent:

Een agent komt ons tegemoed om ons erop te wijzen dat de wagen fout geparkeerd staat en dat de Sinaaise boerenmarkt bijna gaat beginnen. In ruil voor het verplaatsing van onze wagen, vragen we hem of hij weet heeft heeft over de identiteit van de jongeman. 'Zelf niet bezig met het onderzoek, maar ook al horen zeggen dat het iemand van hier in Sinaai is.' De agent spreekt zijn lof uit over de agenten die de dader hebben opgepakt.

Café De Post:

Enkele cafébezoekers roepen ons binnen en willen hunh gal spuwen. 'Een ware schande dat ze zo iemand laten rondlopen en in een huis steken waar hij zomaar binnen en buiten kan', klinkt het. Voor een keer geen negatieve reacties tegen journalisten die vragen komen stellen, maar positieve weerklank. 'Goed dat jullie er nog zijn om deze schandalige praktijken bekend te maken'.

(tdw)

 

Lees ook:

Elza Van RaemdonckVRASENE. De dader van de 3-voudige moord in Dendermonde op een verzorgster en 2 peuters, blijkt nu ook verdacht te worden van de moord op de 73-jarige vrouw Elza Van...

SINT-NIKLAAS. Wie zijn of haar medeleven wil betuigen aan de slachtoffers van het drama in het Dendermondse kinderdagverblijf Fabeltjesland kan dat deze week in het gemeentehuis van Sinaai. De stad...

Kim DegelderDENDERMONDE. Kim De Gelder uit Sinaai verscheen vanmorgen voor de raadkamer in Dendermonde. De Koning en de Premier drukten ook al hun medeleven uit met...

Peuter kijkt naar de vele beertjes die aan het kinderdagverblijf zijn achtergelaten.DENDERMONDE. Vanmorgen nog steeds veel emoties in Sint-Gillis-Dendermonde. Zowel op de plaats van de moord, als in...