Omloop Vlaamse Scheldeboorden start in september in Lokeren

KRUIBEKE/LOKEREN. Wielerclub 'Hoger Op' uit de Bazelse Hoogstraat is in volle voorbereiding van de 'Omloop van de Vlaamse Scheldeboorden' een profwedstrijd hoog staat aangeschreven op de internationale wielerkalender. Startte de Omloop tot hiertoe in Temse, nu wordt op dinsdag 30 september gestart in Lokeren.

 

De wedstrijd staat op de UCI ranking  in cat 1.1 en dat is van het kaliber zoals bv. Kuurne-Brussel-Kuurne. Vorig jaar waren er  140 deelnemers uit 20 ploegen waarbij pro-tourploegen Predictor - Lotto, Quickstep, AG2R, Unibet en de professionele continentale ploegen met o.a. Chocolade Jacques-Topsport Vlaanderen, Skil - Shimano.    
   

Image
Zo won vorig jaar Steven de Jongh de Omloop van de Vlaamse Scheldeboorden.
 


SC Hoger Op werd opgericht in 1950 en heeft sinds haar ontstaan elk jaar zonder onderbreking koersen ingericht voor de verschillende categorieën van de BWB, de Belgische Wielerbond. Aanvankelijk was WSC Hoger Op niet alleen organisator van wielerwedstrijden, maar heeft in het verleden ook aangesloten renners gehad.
 
In 1969 werd de eerste profwedstrijd georganiseerd en dit door het toetreden van de plaatselijke renner Ronny Van de Vijver bij de beroepsrenners. Dit heeft geduurd tot en met 1981 en is men door de aftakeling van de kermiswedstrijden er mee gestopt en terug gevallen op de klassieke organisaties (nieuwelingen, juniores, liefhebbers).


In 1989 is er terug gestart met een profwedstrijd maar dan met grotere budgetten en heeft men in de Hoogstraat meerdere vedetten aan de start gekregen. De 'Omloop van de Wase Scheldeboorden' werd vanaf dan een begrip in het Waasland. Onder andere Musseeuw, Wilfried Nelissen, Bontempi, Eric Vanderaerden, Edwig Van Hooydonck, Rudy Dhaenens, Baldato, Bjorne Riis en zoveel meer bekende en minder bekende renners kwamen aan de start.
Door aandringen van de Belgische Wielerbond (BWB) is W.S.C. Hoger Op meegegaan in het internationale circuit (UCI ranking) en is na opeenvolgende jaren van een perfecte organisatie kunnen promoveren tot cat. 1.1. De race is ondertussen omgedoopt tot 'Omloop van de Vlaamse Scheldeboorden'. Zo is deze wedstrijd opgeklommen van 'kermiskoers' tot internationale wedstrijd.

 

Op 30 september zal om 12u25 op de Markt in Lokeren de officieuze start worden gegeven en aan de Sportlaan aan Patjoepelke gaan ze officieel van start om 12u30. De aankomst zal weer in de Bazelstraat te Kruibeke liggen. De afstand zal 195 km zijn of 1 grote ronde van 102 km plus nog 7 plaatselijke ronden van 13,2 km. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

De laatste winnaar was in 2008 Wouter Weylandt en die stond op het podium met Hans Dekkers en Wouter Van Mechelen.BAZEL/REGIO. Ronny Van de Vyver en zijn clubgenoten van Wielerclub 'WSC Hoger...