Stand na de transferperiode bij WT Waasland en AVIA CT

WAASLAND. In de wielersport zit de transferperiode er op en bij Wielerteam Waasland Hudiko hebben ze een satnd van zaken opgemaakt. Een viertal renners verlieten de club: bij de juniores waren dat Aaron De Wael uit Uitbergen en Ruben Geerinckx uit Moerbeke. Zij gingen naar Jong Wielertalent Kruishoutem. De belofte Kenny Goossens uit Sinaai verliet Hudiko en zal in 2010 uitkomen voor het Jan Snel Team. Nieuweling Stef Bryssinck uit Rupelmonde trekt naar het Avia Team.

Er kwamen wek zes renners van een andere club over om bij Wielerteam Waasland Hudiko 2010 te rijden.
Bij de miniemen:Maxim Pauwels uit Temse, overgekomen van het WAC Team. De nieuwelingen kregen er twee bij: Nathan Baeyens uit Berlare kwam over van Labiekes Denderhoutem en Pieter Persoon uit Stekene van het WAC Team.
De juniorescategorie kregen er ook een renner bij uit Buggenhout met Gianni De Ridder die vorig jaar bij Labiekes Denrhoutem reed. Uit die club kwam ook belofte Tom De Maesschalck uit Sinaai over. Een andere belofte kwam van de Dijlespurters Mechelen: Bram De Mol uit Sint-Pauwels.

De nieuwe aansluitingen voor 2010, zonder de transfers brengen ook 20 nieuwe gezichten in de trui van Wielerteam Waasland. Dat zijn: 2 miniemen, 8 aspiranten, 6 nieuwelingen, 3 juniors en 1 elite z/c.

Avia

Het AVIA Cycling Team, ook al met een diepe Wase roots, heeft voor 2010 ook al heel wat gegevens op punt gesteld. Bestaande sponsors blijven trouw met als hoofdsponsors : AVIA, Modemakers, Bio-Racer.  Specialized levert via QuicK.Step de fietsen en Automotive Waasland stelt weer 2 wagens ter beschikking.

Het rennersbestand bestaat nu uit 36 renners aangezien AVIA door een bondsreglement ook een aspiranten- en nieuwelingenwerking moeten hebben om met de junioren aan Beker Van België en buitenlandse wedstrijden te kunnen deelnemen. Zo staan ze nu met  7 aspiranten, 10 nieuwelingen en 19 junioren. Buiten 3  tweedejaarsnieuwelingen bis iedereen de club trouw gebleven.

Onder de belangrijkste binnenkomende transfers vinden wij natuurlijk : Jasper Stuyven wereldkampioen bij de junioren, Jasper Debuyst, Martijn De Greve, Waaslander Jens Geerinck die Oost-Vlaams kampioen bij de nieuwelingen werd, Mattias en Thomas Raeymaekers, de Nederlander Dylan Groenewegen (20 overwinningen bij de nieuwelingen) bij de junioren en Michael Cools, Jochem Roegiers, Stef Bryssinck en de Nederlandse "veel winnaar" Yvar Moeleker.
Bij de nieuwelingen is er dus een grotere Oost-Vlaamse inbreng met o.a. Anthony Dierickx, Stef Bryssinck, Thieme Van Ruymbeke, Jochem Roegiers en Michael Cools.

Voorzitter Patrick Joos: "Wij hopen volgend jaar op ons elan van 2009 en vorige jaren verder te doen alhoewel het heel moeilijk zal zijn om de tot nog toe 122 behaalde zeges te evenaren, laat staan te verbeteren." (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

WAASLAND. Dit jaar behaalde Hoboken WAC geen provinciale titel in Oost-Vlaanderen op de weg. Alle provinciale kampioenschappen op de weg zijn achter de rug. Joeri Persoon uit Stekene was bij de...

Tweemaal won hij de Ronde Van Vlaanderen maar zaterdag reed hij mee met de WAC-renners: Edwig Van HooydonckWAASLAND. De renners van Hoboken WAC maakten zaterdag een geslaagde oefentrip naar de...

Dylan Theuns wint klimkoers in La Gleize.WAASLAND. Zaterdag reed het nieuwelingenteam van AVIA de klimkoers van Stoumont - La Gleize tellende voor de topcompetitie. Cris Bryssinck zijn jongens...

Een groepje aspiranten en miniemen.BEVEREN. De Wase rennersvereniging Hoboken WAC is terug van een opleidingstage voor miniemen en aspiranten te Lombardsijde. Ze waren daar in totaal met 80...

SINT-NIKLAAS. Het Wase Culturele Centra Overlegplatform, het culturele samenwerkingsverband tussen Beveren, Hamme, Lokeren, Sint-Niklaas en Waasmunster, krijgt na 10 jaar een nieuw leven.  Door...

KRUIBEKE. De gemeente moet verplicht tegen 1 september een dienst gemeenschapswachten oprichten. Dat zal gebeuren in de veiligheidscel onder supervisie van de preventieambtenaar. De...