Nieuwe adem voor culturele samenwerking Wacco

SINT-NIKLAAS. Het Wase Culturele Centra Overlegplatform, het culturele samenwerkingsverband tussen Beveren, Hamme, Lokeren, Sint-Niklaas en Waasmunster, krijgt na 10 jaar een nieuw leven.  Door het decreet intergemeentelijke samenwerking moet ook de culturele samenwerking een juridische vorm krijgen. Daarom wordt op dinsdag 19 augustus het vernieuwde Wacca boven het doopvont gehouden.

 

Nu al geeft Wacca het cultuurmagazine Acc’enten, een seizoensbrochure en andere informatieve uitgaven uit. Ook krijgen abonnees korting bij verschillende voorstellingen. Nu dat Wacco een juridische vorm krijgt, komt het samenwerkingsverbond in aanmerking voor subsidies en wil het z’n diensten uitbreiden. De nieuwe vorm kan Zwijndrecht ook over de streep trekken om opnieuw in Wacco te stappen. Het ontbreken van dergelijke vorm was 5 jaar geleden voor Zwijndrecht de reden om uit het samenwerkingsverband te stappen. Op 1 januari 2009 moet alles rond zijn.

 

Dendermonde, al 10 jaar een Wacco-partner, zal een eigen projectvereniging oprichten. Bedoeling is de dendergemeenten in dat nieuwe samenwerkingsverband te verenigen. (mb)

 

Lees ook:

Cover van de nieuwe XS-folder met het Wase cultuuraanbod.SINT-NIKLAAS. De cultuurcentra van Beveren, Hamme, Lokeren, Sint-Niklaas, Waasmunster en Zwijndrecht willen het publiek laten kennis maken...

ZWIJNDRECHT. De gemeente gaat opnieuw een stap zetten naar Wacco. Sinds zijn ontstaan in januari 1997 is het samenwerkingsverband Wacco (Wase Cultuurcentra Overlegplatform) hét orgaan dat...