Avia wielerteam weer in topconditie

Image
Dylan Theuns wint klimkoers in La Gleize.
WAASLAND. Zaterdag reed het nieuwelingenteam van AVIA de klimkoers van Stoumont - La Gleize tellende voor de topcompetitie. Cris Bryssinck zijn jongens verdedigden de clubkleuren op een knappe manier met leider Jorne Corolus, Dylan Theuns, Axel de Corte en Gilles Loncin.

 

Het was het parcours van 'Luik-Bastenaken- Luik' met een weertje van de 'Ronde van Vaanderen'.
Regen, hagelbollen en bakken regen waren spelbreker maar de beklimmingen met 3X de Rosier en de Vecquee waren zeker niet van de poes.

 

Vanaf de eerste beklimming zonderde zich een groepje af van 6 renners met daarbij Dylan en Axel.
Na de eerste beklimming van de Vecquée gingen zij er alleen vandoor. “De verstandhoudeing tussen onze twee renners was uitstekend en ze liepen steeds verder uit op de achtervolgers. Op 8 km van het einde kende Axel een zwak moment en ging Dylan Theuns, zonder dat hij het wist, er alleen vandoor om afgescheiden te zegevieren”, zo vertelde ploegleider Bryssinck.

 

Axel De Corte werd tweede op 1.37 min en de derde Maarten Craehgs finiste al op 4minuten. Jorne Carolus, die deze week ziek was, werd op bijna 6 minuten 11de waardoor hij de leiderstrui toch kon behouden.
Om het helemaal compleet te houden werd Gilles Loncin uit Antwerpen-stad, knap 18de. "Weer was dit een AVIA-feestje en blijven we de topcompetitie overheersen.", aldus Rupelmondenaar Cris Bryssinck. (R.D.)

 

Lees ook:

WAASLAND. In de wielersport zit de transferperiode er op en bij Wielerteam Waasland Hudiko hebben ze een satnd van zaken opgemaakt. Een viertal renners verlieten de club: bij de juniores waren dat...