Wase verliest aansluiting met top vier

SINT-NIKLAAS. Nu Wase de vijfde stek te pakken had gekregen, was de thuismatch tegen Aalst de gelegenheid bij uitstek om ook op de vierde plaats jacht te beginnen maken. Maar daarvoor moesten ze wel Aalst verslagen dat met 4 punten voorsprong op die vierde plaats stond.

De voorbije weken legde Wase een mooi parcours af hetgeen het beste deed vermoeden. Echter, Aalst had dat ook gedaan en was natuurlijk niet zinnens om die vierde plaats zomaar uit handen te geven. Aalst startte de eerste periode bijzonder fel en kon al snel uitlopen tot 0-2. Wase kon aansluiten via Andrey Babak, Bob D’Eer en Andres D’hooghe maar dat stond niet in de weg dat Aalst met een 3-4 voorsprong het eerste kwart kon afsluiten. Een betere blauwdruk voor het verdere verloop van de wedstrijd was er niet want ook in het tweede kwart was Wase voortdurend op achtervolgen aangewezen. 7-8 was het halfweg de wedstrijd en Wase had het bijzonder moeilijk om een uiterst beweeglijk Aalst bij te benen. Dat er bij de thuisploeg al te veel kansen onbenut bleven, maakte dat er niet beter op.

In de derde periode leek het alsof Wase een kentering kon teweegbrengen toen Andres D’Hooghe zijn ploeg op een 10-9 voorsprong kon brengen.  Aalst antwoordde gevat op het einde van deze periode om met een 10-10 gelijke stand de vierde periode aan te vatten. De korte opstoot uit de derde periode bracht voor Wase geen soelaas want de Ajuinen liepen verder uit tot een 11-14 voorsprong in het laatste kwart. Gezien het beeld van de wedstrijd een schier dodelijke voorsprong want meer dan een late treffer van Andrey Babak om Wase op de 12-14 eindstand te brengen, zat er jammer genoeg niet meer in. De vierde plaats ligt voor Wase niet meteen meer binnen handbereik nu Aalst tot 7 punten uitloopt. Met nog een verplaatsing naar rode lantaarn Strombeek, een thuismatch tegen de tweede in de rangschikking, Gentse, en de afsluitwedstrijd tegen de derde, Tielt, zal er nog een klein waterpolomirakel mogen gebeuren om deze doelstelling te behalen. (FL)

 

Lees ook:

Wase ijsberenduik

SINT-NIKLAAS. Wase Waterpolo organiseert op zondag 12 januari samen met de stad Sint-Niklaas en de provincie Oost-Vlaanderen de 11de editie van de Wase ijsberenduik. Het is stilaan een traditie om...