Wase op zucht van zege tegen Leuven

SINT-NIKLAAS.  Afgelopen weekend ontving de Sint-Niklase waterpoloclub Wase in Sinbad concurrent Leuven. De Waaslanders moesten het doen zonder sterkhouder Bob D’Eer. Wase opende sterk met doelpunten van Kristof Van Eynde en Mathias Onbekent. Leuven kon nog terug aansluiten tot 2-1 en de teneur was gezet voor deze wedstrijd. Het gemis van D’Eer bij de thuisploeg werd gevoeld en bij Leuven hadden ze ene Lukas De Keyzer in de rangen die als eenmans-voorhoede het Wase weerwerk zou slopen.

Tijdens de tweede periode hadden beide teams elkaar danig in de tang zodat er van doelpunten niet veel sprake was. Wel danste de wedstrijd gezwind over en weer maar kozen de doelmannen en hun defensie ervoor om de score vrijwel ongewijzigd te laten. Enkel Thomas D’Hooghe kon een mooie Wase aanval perfect afwerken maar alweer was er De Keyzer die zich van zijn verdediger lostrok om er alsnog 3-2 van te maken. De temperatuur steeg zienderogen in het Sinbad, want met de thriller van vorige week in Brussel nog vers in gedachten, leek zich een nieuwe suspenswedstrijd te ontwikkelen. Dat bleek toen Leuven sterk begon aan de derde periode en op enkele minuten tijd over Wase kon springen tot 3-5. Gelukkig kon Wase via Andrey Babak en Mathias Onbekent terug gelijkkomen tot 5-5 maar alweer was er ene Leuvense De Keyzer die zijn team  keer op voorsprong kon brengen tot 5-7. Het zag er benard uit voor Wase dat in het laatste kwart alles in de strijd moest gooien om dit verschil goed te maken.

Ook in de vierde periode was het nagelbijten tot op het bot want zowat elke aanval werd door de defensie gestopt. Het was bibberen aan de Wase kant voor het tegendoelpunt dat voor Leuven zo goed als zeker de zege zou opleveren. Gelukkig kon Wase onder de druk uitkomen en toch nog tweemaal scoren via Andres D’Hooghe zodat het alsnog 7-7 werd.
De twee en halve minuten die er op volgden waren alweer van die aard dat de hartslag bij spelers en toeschouwers de hoogte werd ingejaagd. Wie kon scoren zou de wedstrijd winnen maar voorlopig beslisten zowel verdediging als doelhout er keer op keer anders over. Op 20 seconden voor affluiten vroeg Leuven nog een laatste time-out aan om voltallig voor het Wase doel te verschijnen in de hoop om de winning goal uit de brand te slepen. Toch kon Wase deze aanval afweren en een finale counter lanceren die Andrey Babak op 3 seconden van het einde alleen voor doel bracht. Tot ontsteltenis van allen slaagde Andrey er niet in om deze unieke kans om te zetten zodat Wase uiteindelijk op een zucht van de zege bleef steken. (mb)

 

Lees ook:

Wase ijsberenduik

SINT-NIKLAAS. Wase Waterpolo organiseert op zondag 12 januari samen met de stad Sint-Niklaas en de provincie Oost-Vlaanderen de 11de editie van de Wase ijsberenduik. Het is stilaan een traditie om...

Wase verliest aansluiting met top vier

SINT-NIKLAAS. Nu Wase de vijfde stek te pakken had gekregen, was de thuismatch tegen Aalst de gelegenheid bij uitstek om ook op de vierde plaats jacht te beginnen maken. Maar daarvoor moesten ze wel...