Wase wint thriller in Calypso Brussel

SINT-NIKLAAS. Afgelopen weekend trok de Sint-Niklase waterpoloclub Wase naar Brussel, waar een ontmoeting met Calypso Brussel op de agenda stond. De eerste periode was meteen een blauwdruk van het verdere verloop van de wedstrijd: Wase scoorde en Calypso volgde steevast op de voet met een tegendoelpunt. Zo werd het 3-3 met een pak verontrustende uitsluitingen voor Wase erbovenop. Andres D’Hooghe keek tweemaal tegen een straftijd aan, evenzo voor Mathias Onbekent en Kristof Van Eynde die elk eens de strafbank mochten bezoeken.

In de tweede periode keek zelfs Wase Coach Guy Daelman tegen een gele kaart aan na protest. Bij Wase mochten ze zich niet al te veel fouten meer veroorloven of er werd een te hoge hypotheek gelegd op het welslagen van deze wedstrijd. Dat de score aan beide zijden doelpunt per doelpunt gestaag opliep tot 6-6 halfweg de wedstrijd, bewees hoe zeer beide teams aan elkaar gewaagd waren en hoe gretig ze deze overwinning naar zich wilden toe-eigenen. 

In de derde periode leek het voor Wase de goede kant op te gaan toen het via Bob D’Eer en Andrey Babak al snel tot 6-8 kwam. Maar de Brusselse kwelduivel Nicola Bacic bracht zijn ploeg terug tot 9-8. Mathias Onbekent, die voor Wase aan een beresterke wedstrijd bezig was, kon echter terug gelijkmaken, maar alweer via Babic werd het voor aanvang van het laatste kwart toch nog 11-9 voor Calypso. Het laatste kwart zou dus meer dan ooit van doorslaggevende aard zijn en dat wist de Wase coach Guy Daelman zijn pupillen goed in te prenten. Via alweer Mathias Onbekent en Andres D’Hooghe konden de bezoekers terugkomen tot 11-11. De vastberadenheid van de Brusselaars waarmee ze zich in deze wedstrijd vastbeten, bracht hen echter terug op voorsprong tot 13-11. Het was met nog enkele minuten op de teller nu of nooit voor Wase toen Guy Daelman op 3min’28 een laatste time out aanvroeg na een Brusselse uitsluiting.

Wat toen volgde was een zinderende Wase finale die werd ingeluid door Andres D’Hooghe die kon terugslaan tot 13-12. Man van de wedstrijd, Mathias Onbekent, diende Calypso ei zo na de genadeslag toe toen hij Wase met twee doelpunten terug op voorsprong bracht. 13-14. De tegenprik van Bacic bij Calypso tot 14-14 in de laatste minuut leidde het hele Calypso-bad naar een nagelbijtende finale.  Wase bewees over de sterkste zenuwen te beschikken want via Andrey Babak werd het 14-15 en wie anders dan Mathias Onbekent kon zijn glansprestatie van deze avond verzilveren door  finaal de felbevochten zege veilig te stellen met een 14-16 eindstand voor Wase. (mb)

 

Lees ook:

Wase ijsberenduik

SINT-NIKLAAS. Wase Waterpolo organiseert op zondag 12 januari samen met de stad Sint-Niklaas en de provincie Oost-Vlaanderen de 11de editie van de Wase ijsberenduik. Het is stilaan een traditie om...

Wase verliest aansluiting met top vier

SINT-NIKLAAS. Nu Wase de vijfde stek te pakken had gekregen, was de thuismatch tegen Aalst de gelegenheid bij uitstek om ook op de vierde plaats jacht te beginnen maken. Maar daarvoor moesten ze wel...