Wase verliest in Gent met kleinste verschil

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase waterpoloploeg WZK (Wase) trok afgelopen weekend naar Gent, waar ze nipt de duimen legden voor de thuisploeg. Volgens de Waaslanders was het een verdiende zege voor Gent dankzij doelman Frank De Vogelaere. 

De match tegen de Wase kende een zeer lange studieronde. Op 1’19 voor het einde van de eerste periode krijgt Wase een penalty. De Gentse doelman Frank De Vogelaere stopt knap. Een minuut later pakt Dries Baudonck bij Gent zijn tweede persoonlijke fout. Een klein foutje in de verdediging levert Wase nog een doelpunt op. Gentse moet het geweer van schouder veranderen en doet dat in de tweede periode. De ploeg gaat in de aanval en Niels Verhegge scoort, 1-1. Lang kan er niet genoten worden want Andres D’hooghe scoort al snel de 1-2. Bij de volgende aanval scoort Niels Verhegge meteen tegen 2-2 en even later zet Antonis Machalias de 3-2 op het bord. Gentse krijgt dan weer een man-meer maar doet er niets mee. Het is Wase die scoort via Kristof Van Eynde 3-3. Wase stapelt intussen de fouten op en komt in de problemen. Dries Baudonck scoort vanop man-meer de 4-3 ruststand.

In de derde periode verliest Wase meteen Andrey Babak met zijn derde persoonlijke fout en coach Guy Daelman moet bijsturen. Cedric Creelle scoort de 5-3. Gentse lijkt Wase intussen een definitieve tik te geven met Dries Baudonck en Niels Verhegge die de 7-3 op het bord zetten. Wase verliest dan ook nog Andres D’hooghe met 3 fouten maar de Gentse vergeet de man-meer af te werken. Het is Wase die scoort: 7-4 via Thomas D’hooghe. Wase krijgt dan een tweede penalty, maar  de bal gaat hoog over. Even later is het wel raak: 7-5 via Bob D’Eer. De laatste periode is minder voor de Gentse met foute passes en extra ruimte voor de tegenstander. Frank De Vogelaere blijft een zeer sterke match keepen in het Gentse doel en kan zijn ploeg overeind houden met enkele mooie reddingen. Aan de overkant scoort een sterke Antonis Machalias de 8-5. De Gentse coach neemt dan een time-out maar ziet even later Dries Baudonck uitvallen met zijn derde fout. Wase profiteert hiervan en komt terug tot 8-7 maar deze laatste goal valt op 10 seconden van het einde en die speelt de Gentse netjes uit zodat Wase puntenloos terug moet keren naar het Waasland. (mb)

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...