Eeklo te sterk voor Wase

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase waterpoloploeg Wase heeft in eigen bad een flinke pandoering gekregen van Eeklo, de leider uit de competitie. Ook in de heenronde had Eeklo Wase op z’n donder gegeven.

Wase, er op gebrand om Eeklo het vuur aan de schenen te leggen, creëerde Wase bij aanvang een stevige buffer voor eigen doel. De Meetjeslanders fronsten de wenkbrauwen want het blok bleek steviger dan verwacht. Via Bob D’Eer slaagde Wase erin om gelijke tred te houden met Eeklo dat alsnog wist te profiteren van een gaatje in de Wase defensie om de eerste periode af te ronden met 2-3.

In het tweede kwart kon Wase via Dave Witteboon en Bob D’Eer zelfs de overhand nemen en zowaar leiden met 4-3. Jammer genoeg speelde de doellat de thuisploeg de nodige parten en stond een puik keepende doelman bij Eeklo een grotere voorsprong voor Wase in de weg. Eeklo kon via twee perfecte counters terugkomen en over de thuisploeg wippen om met een 5-7 voorsprong de rust in te duiken.

In het derde kwart kon Wase de welgekomen man-meer situaties niet omzetten in doelpunten waardoor Eeklo stilaan meer en meer greep op de wedstrijd begon te krijgen. De organisatie in de Eeklose defensie werd eveneens bijgestuurd en Wase kreeg het moeilijk om doorheen de hoge pressie te breken waardoor Eeklo zijn status van leider in de competitie zichtbaar waarmaakte door geheid uit te lopen tot een riante 6-12.  Dat Kristof Van Eynde in de Wase defensie werd gemist bleek meer en meer duidelijk.

Bij de thuisploeg bleven ze ook in het vierde kwart proberen om terug aan te sluiten maar de fysieke inspanning eiste haar tol en gaandeweg ebde de slagkracht van Wase weg in het kolkende Sinbad. Net iets teveel ‘net-niet’ situaties bij Wase verhinderden deze aansluiting en Eeklo kon beheerst de wedstrijd afwerken om met een 7-15 zege de koppositie in tweede nationale te verstevigen.

Wase blikt terug op vooral zeer puike twee eerste periodes en globaal gezien een goede wedstrijd tegen een sterkere tegenstander. (mb)  

 

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...

Prosperhoeve wint Wase Erfgoedprijs

BEVEREN. De Prosperhoeve uit Beveren heeft de Wase Erfgoedprijs 2020 gewonnen. Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. De Prosperhoeve werd gekozen uit 23 genomineerde onroerend...

Bloementapijt brengt kleur

SINT-NIKLAAS. Naast een prachtig aangekleed en verlicht Huis van de Sint, wordt Sinterklaas verwelkomd met een groot kleurentapijt van 15 meter op 9 meter met een prachtige sinterklaastekening op...