Wase handhaaft positie in top drie

SINT-NIKLAAS. Afgelopen weekend kreeg de Sint-Niklase waterpoloclub WZK (Wase)  Brussels Posseidon als tegenstander. Op bij de top drie van tweede nationale te blijven, was verliezen geen optie. Zeker niet na de zware nederlaag tegen Calypso van vorige week. 

Poseidon begon met veel bravoure aan de wedstrijd. In een mum van tijd stonden ze 0-2 voor en Wase, van de weeromstuit wakker geschud, diende een stevige repliek te verzinnen om het debacle van vorige week te vermijden. Gelukkig vond de thuisploeg op tijd het gepaste antwoord op de Brusselse aanvalsgolf en voor affluiten van de eerste periode stonden de bordjes op een evenwichtige 3-3.

In het tweede kwart bleef het geruime tijd een op en neergaan van beide ploegen die kost wat kost de wedstrijd naar zich wilden toetrekken. Dit duurde ruim een halve periode tot Kristof Van Eynde (Wase) de score op 4-3 bracht. Het bleek het begin van een aantal wervelende acties die niet altijd punten opleverden.  Toch kreeg Wase meer en meer grip op de wedstrijd en via Bob D’Eer en Michiel D’Hooghe kon de thuisploeg verder uitlopen tot 6-3.

Het derde kwart begon veelbelovend. Zelfs een gemiste penalty kon niet verhinderen dat Wase de voorsprong  kon uitdiepen tot 9-3. Wase had de wedstrijd duidelijk onder controle en Brussels beet de tanden stuk op een stevige Wase defensie. Doelman Gregory Casier, die de afwezige Cedric De Coninck verving, was duidelijk in zijn nopjes, al kon  hij niet verhinderen dat Posseidon op de valreep nog kon milderen tot 9-4.

Voor Wase was het de taak om in het laatste kwart deze voorsprong vast te houden om de winst binnen te rijven. De Brusselaars zorgden echter nog voor een spannend wedstrijdslot want hun verbeten inzet leverde een aantal doelpunten op. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kon Posseidon terugkomen tot 9-7 maar Wase kon de Brusselse remonte stoppen door een verdiende penalty de eindscore vast te leggen op 10-7.

Er zit nu een kloof van 8 punten tussen de derde en de vierde in de stand. Wase deelt de tweede en derde plaats met Calypso en Eeklo prijkt vooralsnog buiten schot aan de leiding van de competitie. (mb)

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...

Prosperhoeve wint Wase Erfgoedprijs

BEVEREN. De Prosperhoeve uit Beveren heeft de Wase Erfgoedprijs 2020 gewonnen. Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. De Prosperhoeve werd gekozen uit 23 genomineerde onroerend...

Bloementapijt brengt kleur

SINT-NIKLAAS. Naast een prachtig aangekleed en verlicht Huis van de Sint, wordt Sinterklaas verwelkomd met een groot kleurentapijt van 15 meter op 9 meter met een prachtige sinterklaastekening op...