Wase haalt uit tegen Oostende

SINT-NIKLAAS. WZK Waterpolo (Wase) staat op de laatste plaats in tweede afdeling en dus stond er voor de ploeg veel op het spel. De Waaslanders moesten in de laatste wedstrijd van de heenronde in eigen bad punten pakken tegen Oostende. De pupillen van coach Nest De Maesschalck begonnen dan ook zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Dat resulteerde al meteen in een snelle 2-0 voorsprong via Tomas De Brauwer en Bob D'Eer. 

Toen keeper Gregory Casier ook nog een penalty stopte, kon het zelfvertrouwen bij de thuisploeg kon niet meer stuk. Via Kristof Van Eynde en Carl Van Landeghem in de slotseconde werd het alsnog 4-0 voor de thuisploeg. Ook in de tweede periode toonde Wase zich de meerdere van Oostende en liepen ze verder uit tot 6-0. De bezoekers uit het kuststadje slaagde er toch in om de voorsprong te milderen tot 6-2 halfweg de wedstrijd.

In de derde periode begon Wase iets minder trefzeker. Het meesterschap en frisheid uit de eerste periode bleef wat achterwege en dat gaf Oostende de kans om te naderen tot 6-3. Toen Bob D'Eer evenwel terug de weg naar het doel ontdekte werd het niet alleen 7-3 maar ook tijd voor Roy Verstraete om zijn duivels te ontbinden. In enkele dolle minuten scoorde hij een heuse hattrick en bracht zodoende zijn ploeg op een comfortabele 10-3 voorsprong. Het tegendoelpunt van Oostende deed niets af aan de terechte opwinding van vreugde bij het talrijke thuispubliek.

Met een geruststellende 10-4 voorsprong ging Wase het laatste kwart in. Oostende leek murw gespeeld en had geen verhaal meer tegen de Wase machine. Via Bob D'Eer (3x), RoyVerstraete en Michiel D'Hooghe werd het uiteindelijk een Wase zege met 15-5.

In wat wellicht de beste wedstrijd was tot hiertoe in dit seizoen, won Wase ruim verdiend deze belangrijke wedstrijd om het behoud in tweede afdeling. Op zaterdag 8 februari speelt WZK tegen rechtstreekse concurrent Leuven en ook dat wordt een belangrijke wedstrijd. (mb)

 

Lees ook:

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...

Prosperhoeve wint Wase Erfgoedprijs

BEVEREN. De Prosperhoeve uit Beveren heeft de Wase Erfgoedprijs 2020 gewonnen. Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. De Prosperhoeve werd gekozen uit 23 genomineerde onroerend...

Bloementapijt brengt kleur

SINT-NIKLAAS. Naast een prachtig aangekleed en verlicht Huis van de Sint, wordt Sinterklaas verwelkomd met een groot kleurentapijt van 15 meter op 9 meter met een prachtige sinterklaastekening op...